Europa League
08/03/20202 reacties

Hoge odd bij de TOTO voor Sevilla FC tegen AS Roma

Hoge odd bij de TOTO voor Sevilla FC tegen AS Roma
In de UEFA Europa League zijn onze landgenoten deze week weer volop actief in de heenwedstrijden van de achtste finales. Sevilla FC met Luuk de Jong in de spits krijgt daarin AS Roma met goaltjesdief Justin Kluivert op bezoek. VoetbalGokken.nl heeft de huidige vorm van de teams opgezocht en laat ook beide trainers aan het woord. Uiteraard zetten we ook de odds van Koning TOTO weer op een rij!

Julen Lopetegui: “AS Roma wordt een échte wedstrijd”

Sevilla-trainer Julen Lopetegui was blij toen AS Roma eind februari uit de koker kwam als volgende tegenstander van zijn ploeg. “We kijken ernaar uit om Roma te ontmoeten, het zal een echte wedstrijd worden”, was de trainer van menig na de loting.

“Het wordt een aantrekkelijke spel”

Lopetegui verwacht donderdag een sterke tegenstander te treffen. “Roma is een van de grootste clubs van het Italiaanse voetbal, zij hebben kwaliteit, maar wij ook”, stelt de trainer van Sevilla vast. De verwachting van de trainer is dan ook groot. “Het beloofd een aantrekkelijke wedstrijd te worden tegen een geweldig team. We zijn er erg enthousiast over en hopen dat we naar de volgende ronde kunnen.”

Uitdagende wedstrijd

“We moeten ons voorbereiden op Roma, goed rusten en klaar zijn voor een uitdagende wedstrijd, want ik verwacht dat we aan elkaar gewaagd zullen zijn”, besluit Lopetegui in Movistar+.

Paulo Fonseca: “Sevilla is één van de moeilijkste ploegen”

Ook AS Roma-trainer Paulo Fonseca spreekt vol lof over tegenstander Sevilla, die bij de loting aan zijn ploeg werd gekoppeld. “Sevilla is één van de moeilijkste ploegen die nog in de Europa League zitten”, zei Fonseca toen de Spaanse ploeg als tegenstander in de achtste finale werd gekoppeld aan Roma.

“Sterk in Europa en in La Liga”

Volgens de trainer wordt het dan ook geen gemakkelijke klus om Sevilla in eigen stadion te verslaan. “Ze zijn een van de sterkste teams in de competitie, ik ken de club en hun coach goed. Ze staan ​​derde in La Liga en zijn erg sterk”, vertelt Fonseca.

Thuis afmaken

Op 19 maart speelt Roma thuis de terugwedstrijd. Fonseca gelooft dat dat een voordeel is. “We zullen het zien. De eerste wedstrijd is altijd erg belangrijk, als we een goed resultaat produceren, is het belangrijk om dat thuis af te maken. Op dit moment ligt het voordeel bij Sevilla, die thuis begint, maar als we vertrekken met een goed resultaat, zou het voordeel bij ons kunnen zijn”, besluit Fonseca.

Statistieken

Om de achtste finale van de Europa League te halen, moest Sevilla het opnemen tegen het Roemeense CFR Cluj. Het was nog geen gemakkelijke klus om deze ploeg te passeren. Sevilla speelden een gelijkspel (1-1) in het Dr.-Constantin-Rădulescustadion en trok thuis de wedstrijd ook niet naar zich toe. In Sevilla werd het nogmaals een gelijkspel (0-0), maar doordat de Spaanse ploeg in Cluj-Napoca wist te scoren, ging Sevilla eind vorige maand opnieuw de koker in.AS Roma moest het Belgische KAA Gent zien te kloppen in de vorige ronde. Ook de Romeinen hadden moeite om de ticket voor de achtste finale te grijpen. In Rome werd met 1-0 nipt gewonnen, maar in Gent kwam de ploeg van trainer Fonseca niet verder dan een gelijkspel (1-1). Justin Kluivert maakte de beslissende goal in deze terugwedstrijd.

Head 2 Head

De laatste twee ontmoetingen met AS Roma en Sevilla waren om vriendschappelijke redenen. De oefenwedstrijd in 2017 werd met 2-1 door Sevilla - dat in eigen huis speelde - gewonnen. Twee jaar daarvoor werd er een vriendschappelijk duel in Rome gespeeld. Toen werden er wat meer doelpunten gemaakt. AS Roma won toen met 6-4 van de Spaanse ploeg.

Huidige vorm Sevilla

In de Spaanse La Liga staat Sevilla op de derde plek achter Real Madrid en koploper FC Barcelona. Sevilla heeft elf punten minder dan Barça en negen minder dan Real. Afgelopen weekend werd het een gelijkspel bij de nummer vijf Atlético Madrid (2-2). Luuk de Jong opende het duel met zijn treffer in de negentiende minuut van de wedstrijd.

Huidige vorm AS Roma

In de Italiaanse Serie A staat AS Roma op de vijfde plek van de comapetitie. Afgelopen weekend won Roma van de nummer elf Cagliari met 3-4. Die week ervoor werd er gewonnen van laagvlieger Lecce met 4-0. Beide wedstrijden wist Justin Kluivert het net achter de doelman van de tegenploeg te raken. Met 45 punten moet AS Roma, Atalanta Belgrado, Inter en Lazio voor zich duiden. Juventus is koploper met 63 punten.

Lappenmand

Bij Sevilla ontbreekt sterkhouder Fernando. De middenvelder kampt met een wond aan de adductorspier. Met Nemanja Gudelj moet trainer Lopetegui nog een middenvelder missen. Gudelj is geschorst voor de wedstrijd tegen AS Roma. Spelers Jesús Navas en Franco Vázquez moeten oppassen dat dit voor de wedstrijd in Rome niet hetzelfde gebeurt. Beiden hebben al vier gele kaarten achter hun naam staan.Bij AS Roma wordt de lappenmand wat drukker bezocht. Spelers Davide Zappacosta en Nicolò Zaniolo kampen beiden met een gescheurde kruisband. Javier Pastore (bot oedeem), Lorenzo Pellegrini (dijbeen) en Diego Perotti (buik klachten) zijn donderdag ook niet van de partij. Middenvelder Jordan Veretout is geschorst voor de wedstrijd tegen Sevilla. Bij de drie spelers Gianluca Mancini, Edin Dzeko en Davide Santon dreigt ook een schorsing als ze op de bon geslingerd worden in dit heenduel.

Prognose

Met de huidige vorm en resultaten van de laatste weken in het achterhoofd gokken wij dat Sevilla deze thuiswedstrijd wint. We vullen een 3-1 overwinning in bij Koning TOTO! Ga jij voor de hoogste odd of ben je benieuwd naar de overige quoteringen en speltactieken? Ga dan naar de bookmakers en speel ook mee!

Quoteringen Sevilla – AS Roma

Voor Koning TOTO is de thuisploeg voor deze wedstrijd favoriet, maar krijgt toch een hoge odd mee. Wint Sevilla namelijk haar thuisduel, dan kan jij rekenen op bijna een verdubbeling van jouw speelbedrag: x 1.98. Verwacht je een gelijkspel in Sevilla? Vul dan een X in op het wedstrijdformulier van de TOTO en ontvang jouw inleg x 3.30 keer terug als er donderdagavond inderdaad geen winnaar van het veld stapt. De hoogste odd van deze wedstrijd wordt uitgekeerd als AS Roma wint: x 3.70 keer het speelbedrag. Zeker de moeite waard, toch?
De UEFA Europa League wedstrijd Sevilla FC – AS Roma wordt gespeeld opdonderdag 12 maart om 18:55 uurin het Ramón Sánchez Pizjuán Stadion te Sevilla. Welke ploeg zet alvast een been in de kwartfinale van de Europa League en welk team moet volgende week nog hard aan de bak om dit waar te maken? Speel mee bij de TOTO en zet in op jouw favoriete club van deze donderdagse voetbalavond.

De beste Online Bookmakers