Europa League
02/08/2020

Inter Milan en FC Getafe strijden om Europa League kwartfinaleplaats

Inter Milan en FC Getafe strijden om Europa League kwartfinaleplaats
Komende woensdag gaan Inter Milaan en FC Getafe samen uitmaken wie er doorstaat naar de kwartfinales van de Europa League 2019 – 2020. Inter, met Stefan de Vrij in het hart van de defensie, speelde nog niet eerder tegen Getafe, dat Ajax in de vorige ronde uitschakelde. Inter - Getafe één van de twee wedstrijden die vlak voor de corona-uitbraak werd afgelast. De beslissing valt dus nu al na één duel. Wie gaat er winnen? Laat je voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en win!

Antonio Conte: “Getafe is een taaie klant”

Lang hield Inter-trainer de boot af aangaande deze EL-wedstrijden tegen Getafe. De competitie was immers belangrijker. Inter streed lang om de titel en had daarna als doel om tweede te worden. Nu de Serie A klaar is, kan ook Conte niet langer ontkennen dat de wedstrijden tegen de Spanjaarden enorm belangrijk is: “Getafe is een taaie klant, ze hebben in de Spaanse competitie zowel Real Madrid als FC Barcelona laten lijden. Het zal voor ons dan ook helemaal niet eenvoudig zijn om van ze te winnen”, aldus Conte in een reactie op Get Football News Italië.

“Wij zijn favoriet”

Conte beschouwt zijn team als een serieuze kanshebber voor het winnen van de finale, maar dan moet er wel eerst van FC Getafe gewonnen worden natuurlijk. “We zijn favoriet in deze wedstrijd en misschien zelfs wel voor eindwinst van de Europa League. Maar er zijn meer kapers op de kust, met name Manchester United. Maar wij willen als elftal doorgroeien naar de top en daar horen dit soort wedstrijden bij.”

José Bordalás (trainer FC Getafe): “Inter is de favoriet”

Normaal gesproken zijn trainers die tegenover elkaar staan het niet snel eens, maar in dit geval gaat Getafe-trainer José Bordalás volledig mee met de mening van Antonio Conte: “Inter is een geweldig team en we zijn zeker niet de favorieten voor deze wedstrijden”, merkte Bordalás op in een interview met de Spaanse radiozender Radio Marca.

“Situatie helpt niet bij focus op Inter”

Bijkomend nadeel voor FC Getafe is dat er geen fans mee mogen reizen en dat Getafe een uitwedstrijd moet spelen in Milaan. Inter is volgens hem duidelijk in het voordeel, omdat de omgeving voor hun vertrouwd is. Voor Getafe is de hele situatie nieuw en spannend. “Spelen zonder de fans is voor niemand prettig. We zullen de reis naar Milaan met de nodige aandacht voor onze gezondheid moeten aangaan en de nodige maatregelen zullen worden genomen. Dat helpt natuurlijk niet bij het focussen op de wedstrijd zelf”, aldus Bordalás in zijn voorbeschouwing op woensdag.

Statistieken

Inter bereikte de achtste finales door te winnen van Ludogorets. De Italiaanse formatie was zowel thuis als in Hongarije de baas: 0-2 en 2-1 bleek meer dan voldoende voor een plekje bij de laatste zestien.FC Getafe wist in de vorige ronde Ajax te verslaan. De Spaanse furie begon al in de uitwedstrijd voor Ajax: 2-0 winst voor Getafe. In Amsterdam zou het allemaal rechtgezet worden, maar al na vijf minuten lag de bal in het netje achter Onana: 0-1. Danilo wist in de tiende al snel iets terug te doen: 1-1. Toen in de tweede helft Oliveira een eigen doelpunt maakte en Ajax op 2-1 zette leek Getafe rijp voor de slacht. Niets bleek minder waar: het hield stand en mag daarom woensdag aantreden tegen Inter, terwijl Ajax thuis moest toekijken.

H2H

Het wordt woensdag niet alleen de allereerste wedstrijd in deze achtste finales voor Inter en Getafe, het is sowieso de eerste ontmoeting uit de geschiedenis van beide clubs. Nog nooit eerder speelde Internazionale en FC Getafe – op een internationaal podium – tegen elkaar.

Huidige vorm Inter Milaan

Inter Milan kende een lastige slot in de Serie A met wedstrijden tegen onder meer Napoli en Atalanta kreeg de ploeg van trainer Conte de punten allesbehalve cadeau. Van Napoli werd gewonnen: 2-0. Uit bij Atalanta Bergamo werd het 0-2 waardoor Inter als tweede eindigde in de Serie A. Het is daardoor verzekerd van Champions League voetbal komend seizoen.

Huidige vorm FC Getafe

FC Getafe kende een zeer matig slot van La Liga. In de laatste vijf duels werd er niet één keer gewonnen. Slechts twee punten werden er behaald door de mannen van Bordalás: 0-0 tegen Osasuna en diezelfde brilstand stond ook na 90 minuten op het bord na de uitwedstrijd bij Aláves.

Lappenmand

Bij Inter zitten Stefano Sensi (dijbeenblessure) en Matias Vecino (knieklachten) nog altijd in de lappenmand. De medische staf heeft Stefan de Vrij in rap tempo weer fit gekregen, amper anderhalve week geleden raakte De Vrij geblesseerd en leek deelname tegen Getafe twijfelachtig. De Vrij kwam echter vorige week in de Serie A alweer in actie en lijkt klaar voor woensdag.FC Getafe linkervleugelverdediger Raúl Carnero is de enige patiënt in de ziekenboeg bij de Spaanse formatie. Carnero kampt sinds begin juli met een spierblessure en zal niet op tijd fit zijn voor het treffen met Inter.

Prognose

Onze wedtip voor deze Europa League wedstrijd is: 1-0. Italianen zijn meesters in het over de streep trekken van een voorsprong, met de klasse die Inter voorin heeft, verwachten wij een snelle goal en daarna gaat er, onder aanvoering van De Vrij, een stevig slot op de defensie. Denk jij dat Getafe, net als tegen Ajax, verrassend gaat uitpakken of gok je op een verlenging? Check alle gemiddelde odds die de TOTO voor dit duel heeft klaarstaan in onderstaand odds-overzicht.

Quoteringen Inter Milaan – FC Getafe

De bookmakers zijn het er allemaal over eens: Inter is de favoriet. Beide trainers zeiden het al, maar ook de odds bevestigen dit. Winst van de thuisploeg staat bij TOTO op x 1,98 keer je inleg. De odd voor een Spaanse zege staat in het 1X2 spelsysteem gemiddeld op x 3,80! Beduidend hoger dus dan de quotering voor Inter.Een gelijkspel zorgt voor een drievoudige uitkering: x 3,25 als het duel na 90 minuten nog niet beslist is en er in de verlenging of na strafschoppen pas een winnaar kan worden aangewezen. Heb jij dit vooraf al voorspeld, dan ben jij de echte winnaar woensdag!
De Europa League wedstrijd Inter Milan – FC Getafe wordt gespeeld op woensdag 5 augustus 2020 en begint om 21:00 uur. Plaats van handeling: stadion Guiseppe Meazza in Milaan. Zorg dat je op tijd inzet om kans te maken op mooie bonussen bij een juiste voorspelling. Laat je weddenschap achter via VoetbalGokken.nl en pak die hoogste odd!

De beste Online Bookmakers