Europa League
10/08/2020

Inter treft Shakhtar in halve finale Europa League

Inter treft Shakhtar in halve finale Europa League
Aanstaande maandag wordt de tweede halve finale van de Europa League gespeeld. Inter met Stefan de Vrij gaat met Shakhtar bepalen welk team op 21 augustus de finale tegen Sevilla of Manchester United mag spelen. Bij Koning TOTO de reden om de quoteringen hoog in te schalen. Speel jij ook mee via VoetbalGokken.nl?

Antonio Conte: “Shakhtar wordt weer mooie pot”

Internazionale Milan heeft deze week al een zware kwartfinale moeten afwerken tegen Bayer Leverkusen en mag zich nu gaan opmaken voor een topploeg uit de Oekraïne. Inter-trainer Antonio Conte vindt dat zijn ploeg de kwaliteiten heeft om in de halve finale tegen Shakhtar Donetsk te staan. “We verdienen het om naar de halve finale te gaan om tegen een uitstekend team als Shaktar te mogen spelen voor een plaatsje in de eindstrijd. Dat wordt weer een hele mooie pot”, zegt Conte.

“Alles te geven tegen Shakhtar”

De trainer van Inter vindt Shakhtar dan ook een uitstekende tegenstander. “Shakhtar is een uitstekend team met geweldige individuen, veel Brazilianen en ze zijn gewend aan een wedstrijd op hoog niveau. We hebben de wedstrijd tussen hen en FC Basel bekeken en we hebben nu zes dagen om ons voor te bereiden op de halve finale. We hebben de ambitie om het maximale te geven voor de finale”, aldus Conte in zijn bespiegelingen richting de halve finale van maandag.

Luis Castro: “Wij willen naar de finale!”

Shakhtar Donetsk wist zich moeiteloos een weg te banen naar de halve finale van de Europa League. FC Basel werd in de vorige ronde met huid en haar verslonden (4-1) en als dat aan trainer Luis Castro ligt, gebeurt dat ook met Inter. “We zijn fantastisch tegen welk team dan ook. Voor de halve finale tegen Inter gaan we ons heel goed voorbereiden. Wij willen naar de finale!,” zegt de ambitieuze Castro zelfverzekerd.

“We gaan er gewoon vol voor”

De trainer verwacht dan ook dat zijn team ook tegen Inter weer zal uitblinken. “We hebben een aantal fantastische momenten gehad tegen zeer ingewikkelde tegenstanders. Dat kunnen we tegen Inter ook realiseren. We gaan er gewoon vol voor”, zo besluit Castro.

Statistieken

Inter moest in de kwartfinale zien af te rekenen van Bayer Leverkusen waar Peter Bosz trainer is. De Italiaanse ploeg won met 2-1 in de Merkur Spiel-Arena. Barella en Lukaku scoorden voor Inter.Shakhtar schudde met FC Basel de kaarten om uit te maken welk team de halve finale mag spelen. De Oekraïense ploeg won met 4-1 van het Zwitserse team. Het enige doelpunt van Basel kwam van de voet van Ricky van Wolfswinkel, maar dat was voor Basel niet genoeg om door te stoten. Shakhtar wist ook in voorgaande ronden het net van de tegenpartij goed te vinden.

Head 2 Head

Het is al wat jaartjes geleden dat Inter en Shakhtar tegen elkaar uitkwamen. In 2005 werden de teams aan elkaar gekoppeld in de kwalificatieronde van de Champions League. In Shakhtar won Inter met 0-2. In Milaan werd het een 1-1 gelijkspel, maar dat was genoeg voor Internazionale om door te stoten naar de laatste vier van het miljoenenbal.

Huidige vorm Inter

Inter Milan heeft sinds de herstart van het voetbal geen duels meer verloren. In de Europa League wist het af te rekenen met Bayer Leverkusen (2-1) en in de achtste finale won het van het Spaanse Getafe: 2-0. Ook in de Italiaanse Serie A speelde Inter een goed seizoen. De ploeg van trainer Conte is tweede geworden in deze competitie met bijna alleen maar overwinningen na de herstart van het seizoen.

Huidige vorm Shakhtar

Shakhtar wist in de vorige rondes de baas te zijn over FC Basel 4-1 en VfL Wolfsburg van Wout Weghorst 3-0. De Oekraïense ploeg werd dit seizoen in de vaderlandse competitie landskampioen. De topschutters zijn bij Shakhtar zijn Marklos en Taison. Leuk feitje: Shakhtar is de laatste ploeg is die de UEFA Cup won voordat het in 2010 werd omgedoopt tot Europa League.

Lappenmand

Trainer Conte kan maandag nog niet beschikken over Matias Vecino (knieblessure) en Alexis Sanchez (bovenbeenblessure). Vecino speelde tegen Bayer Leverkusen ook al niet mee. Sinds die wedstrijd houdt Sanchez hem gezelschap.Bij Shakhtar is er één speler die niet mee kan doen in de halve finale. De Braziliaanse Ismaily kampt met een knieblessure en dat euvel houdt hem maandag ook nog aan de kant.

Prognose

Inter is misschien het meest voor de hand liggend op je geld op in te zetten, maar Shakhtar heeft haar kwaliteiten ook goed laten zien in de voorgaande ronden. Wij houden het in onze prognostiek voor dit duel dan ook op een gelijkspel: 2-2. De winnaar wordt volgens ons in de extra tijd bepaald. Denk jij het beter te weten? Ga dan snel naar de TOTO, zet in en win!

Quoteringen Internazionale – Shakhtar Donetsk

Koning TOTO heeft de gemiddelde quoteringen in het 1X2 spelsysteem als volgt ingedeeld. Een overwinning van Shakhtar levert je met een odd van x 4.25 keer de inleg de hoogste beloning op.De Nederlandse bookmaker heeft het meest vertrouwen in een zege van Inter en schaalt de odd voor een zege van de ploeg uit Milaan op x 1.73. Een gelijkspel krijgt gemiddeld een quotering van x 3.75 keer de inleg mee en dat is een stuk hoger.
De halve finale van de Europa League Internazionale – Shakhtar Donetsk wordt gespeeld op maandag 17 augustus om 21:00 uur in de Merkur Spiel-Arena te Düsseldorf. Denk jij ook dat Inter doorstroomd naar de finale of onderschat jij de kwaliteiten van de Oekraïense ploeg niet en speel jij op een zege van Shakhtar? Ga naar onze bookmakerspagina en maak een mooie deal voor deze halve finale van de Europa League 2019 – 2020!

De beste Online Bookmakers