Europa League
04/08/20202 reacties

Leverkusen treft Rangers FC in achtste finale Europa League

Leverkusen treft Rangers FC in achtste finale Europa League
Deze week worden de achtste finales van de Europa League hervat. Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz en onze landgenoot Daley Sinkgraven in de wedstrijdselectie gaan zich opmaken voor de wedstrijd tegen het Schotse Rangers FC. Bij Koning TOTO zijn de quoteringen alvast haarscherp ingedeeld en de juiste voorspelling levert heel wat euro’s op. Speel dus mee via VoetbalGokken.nl op de EL-wedstrijd Leverkusen – Rangers!

Peter Bosz: “Het is nog niet gespeeld!”

Bayer04 Leverkusen verdedigt een donderdagavond tegen Rangers Football Club een 3-1 voorsprong in de kwartfinales van de Europa League. De heenwedstrijd werd op 12 maart in gespeeld in Glasgow te Schotland. Trainer Peter Bosz juicht echter nog niet te vroeg nu de Schotse ploeg naar de BayArena komt. “We hebben in Glasgow niet goed gespeeld, dus daarom is de wedstrijd van donderdag voor mij nog niet gespeeld”, stelt Bosz voorzichtig vast.

“Doorstoten naar kwartfinales”

De heenwedstrijd werd nog in een vol stadion gespeeld en dat zal in Leverkusen – uiteraard - niet het geval zijn. “ Dat is jammer, want betaald voetbal speel je voor de fans. Ondanks de omstandigheden zijn onze verwachtingen groot. We kijken er allemaal naar uit. We willen het zo goed mogelijk doen en tegen Rangers ons spel spelen en genieten zodat we doorgaan naar de kwartfinales”, aldus Bosz.

Daley Sinkgraven: “Ons doel is de finale halen”

Daley Sinkgraven miste de heenwedstrijd tegen Rangers door een blessure, maar heeft inmiddels alweer wat speelminuten kunnen maken voor zijn team. Sinkgraven hoopt donderdag mee te mogen spelen en hoopt dat Leverkusen net als vorig seizoen de finale kan halen. “Dat is natuurlijk ons doel. Wat de kans daarop is, vind ik moeilijk in te schatten. We moeten eerst de wedstrijd tegen Rangers spelen en dan zien we wel verder, maar we gaan er natuurlijk wel voor”, aldus de oud-Ajax verdediger.

Rangers-trainer Steven Gerrard: “Vechten voor laatste kans”

Rangers Football Club-trainer Steven Gerrard en zijn team hebben donderdag nog heel wat werk te verzetten wil de ploeg doorstoten naar de volgende ronde. Er moeten minimaal drie doelpunten gemaakt worden en geen tegendoelpunt krijgen wil Rangers in de kwartfinale komen, maar trainer Gerrard gooit de handdoek niet in de ring. “We hebben nog steeds een kans en daar moeten we voor vechten.”

“Onrust veroorzaken in Leverkusen”

Gerrard stond als actief speler ook bekend als een doorzetter. Hij wil die passie donderdag tegen Leverkusen ook zien: “We gaan naar Leverkusen om te proberen een onrust te veroorzaken. We weten dat het een hele uitdaging wordt om die 3-1 nog goed te maken, maar we geven we nooit op”, zo besluit Gerrard zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

Statistieken

De heenwedstrijd werd nog net gespeeld voordat de wereldwijde corona maatregelen van kracht werden. Op 12 maart ging Leverkusen op bezoek bij Rangers FC en won op Ibrox glansrijk met 1-3. Met deze uitslag op zak kan het voor Bosz en zijn team bijna niet meer misgaan om in de volgende ronde te komen, maar in het voetbal weet je het nooit.

Head 2 Head

Leverkusen speelt sowieso graag tegen de Schotse formatie. In 2011 werd een vriendschappelijk duel ook al naar de Duitse hand gezet: het werd toen 2-0 in Leverkusen. Dit is tevens ook de enige eerdere H2H match. De uitslag destijds? Daar zou Bosz nu uiteraard direct voor tekenen!

Huidige vorm Bayer Leverkusen

De Duitse Bundesliga werd eind vorige maand al afgerond en Leverkusen strandde daarin op een vijfde plek. Die plaats geeft net geen toegang tot de Champions League. Ook de Duitse bekerfinale tegen Bayern MĂĽnchen ging in rook op. De kersverse landskampioen versloeg Leverkusen met 2-4. Met het winnen van de Europa League kunnen Bosz en zijn mannen alsnog de Champions League halen, maar daarvoor moet eerst Rangers uitgeschakeld worden.

Huidige vorm Rangers FC

De Schotse Premiership is net als onze Eredivisie niet meer uitgespeeld. Rangers stond tweede toen de corona-uitbraak ervoor zorgde dat het voetbal ook in Schotland stil kwam te liggen. Afgelopen weekend is de Schotse competitie wel weer van start gegaan en de Rangers wonnen de eerste speelronde direct knap met 0-1 van Aberdeen. De Engelse aanvaller Ryan Kent maakte het doelpunt voor The Teddy Bears.

Lappenmand

Trainer Bosz kan donderdag niet beschikken over de Braziliaan Paulinho. De linksbuitenspeler van Leverkusen scheurde begin vorige maand zijn kruisband en dat zal hem nog lange tijd in de lappenmand houden. Verder hoeft Bosz geen kernspelers te missen voor het treffen met Rangers.Bij Rangers zijn twee spelers niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen Leverkusen. Verdediger Nikola Katic heeft een gescheurde kruisband en aanvaller Jermain Defoe kampt met een hamstringblessure.

Prognose

Bayer Leverkusen staat – normaal gesproken - al met één been in de kwartfinales van de Europa League, dus dit zien wij niet meer misgaan. Onze wedtip is een inzet op een 2-0 zege voor Bosz en zijn team. Bij de TOTO vind je de hoogste odds en beste deals: dus laat je voorspelling vandaag nog achter bij deze Nederlandse bookmaker en pakt die hoogste odd!

Quoteringen Bayer 04 Leverkusen – Rangers Football Club

Een overwinning van Rangers FC krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 4.50 keer de inleg de hoogste odd van deze wedstrijd mee. Voor een gelijkspel staat er bij de TOTO gemiddeld met een pre-matchquotering van x 3.80 keer je speelbedrag nog een zeer aantrekkelijke odd voor je klaar. Wint de ploeg van trainer Bosz? Dan word jij x 1.58 keer de inleg rijker! Wil je op Leverkusen spelen en meer geld winnen? Overweeg dan is eens een handicap: under/over of Half-time/Full-time. Check voor details onze kennisbank.
De achtste finale van de Europa League Bayer 04 Leverkusen – Rangers Football Club wordt gespeeld op donderdag 6 augustus om 18:55 uur in de BayArena te Leverkusen. Gaat Bosz met zijn team door naar de kwartfinales van de Europa League of zijn The Teddy Bears niet te temmen in Leverkusen? Ga snel naar de TOTO en grijp naar de hoogste odd.

De beste Online Bookmakers