Europa League
22/10/20192 reacties

PSV favoriet in duel tegen LASK Linz

PSV favoriet in duel tegen LASK Linz
PSV is volgens de bookmakers de duidelijke favoriet in het Europa Leagueduel van aanstaande donderdagavond in Eindhoven. De ploeg van trainer Mark van Bommel ontvangt LASK Linz uit Oostenrijk en moet volgens de bookies in staat zijn om die wedstrijd winnend af te sluiten. Mocht dat lukken, dan is PSV met 9 uit 3 zo goed als zeker geplaatst voor de knock-outfase en is overwintering in Europa al bijna een feit.

Mark van Bommel: “Iedereen kan van iedereen winnen”

De favorietenrol die PSV wordt toegedicht wordt door de Eindhovense fans toegejuicht, maar de technische staf verwacht een hevige strijd om de punten. Volgens hoofdtrainer Mark van Bommel liggen beide ploegen dicht bij elkaar: “In deze groep is er geen grote favoriet. Iedereen kan van iedereen winnen.”

“Dit soort wedstrijden staan los van de competitie”

Het elftal van trainer Van Bommel treedt dit seizoen aan met een team van een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, terwijl LASK een meer ervaren ploeg op het veld heeft staan. De jonge talenten van PSV hebben echter dit seizoen bewezen er nu al te staan, maar om PSV daardoor nu al in de favorietenrol te stoppen vindt de trainer te vroeg. Zeker na de domper tegen FC Utrecht (3-0 verlies). “Natuurlijk staan dit soort duels los van andere wedstrijden, maar we zijn niet in de situatie om te zeggen dat we overal zomaar kunnen winnen.”

LASK Linz komt met zevenklapper op zak naar Eindhoven

Afgelopen zaterdag – toen PSV in zak en as zat - was er voor LASK juist een feestavond aangebroken. De formatie van trainer Valérien Ismaël overmeesterden Mattersburg op alle fronten door met 7-2 te winnen. “Dit is de doorbraak waar we zo lang op hebben gewacht, er zijn in het recente verleden zoveel wedstrijden geweest waar we zo'n resultaat hadden moeten bereiken en vandaag ging alles goed”, concludeerde LASK-coach Ismaël trots in de Oostenrijkse pers.

Trainer LASK Linz: “Veel zelfvertrouwen voor duel tegen PSV”

Thomas Goiginger en Markus Ranftl waren beide goed voor twee goals. Volgens de coach van LASK hebben zijn spelers eindelijk de juiste draai gevonden en dat betekent dat ze met veel zelfvertrouwen afreizen naar de Brabantse lichtstad. “We nemen dit vandaag mee naar de komende duels. Het betekent niet alleen drie punten, maar ook dat mijn jongens voor de Europa Leaguewedstrijd op donderdag bij PSV veel zelfvertrouwen hebben getankt.”

Statistieken

PSV is na twee groepsduels leider in Groep D. De Eindhovenaren haalde de maximale score van zes punten. Sporting Portugal en tegenstander van komende donderdag LASK hebben beide drie punten. Rosenborg BK staat na twee wedstrijden nog op nul punten.

Head 2 Head

Over de onderlinge confrontaties tussen PSV en LASK kunnen geen lange verhalen geschreven worden, want het duel van komende donderdag is de eerste onderlinge ontmoeting uit de geschiedenis. Alle kans dus om een mooie serie op te starten.

Huidige vorm PSV

Afgelopen zaterdag kwam er een einde aan een serie overwinningen. PSV verloor in stadion Galgenwaard met maar liefst 3-0 van FC Utrecht. De Eindhovense ploeg was tot dan toe nog ongeslagen in de Eredivisie, maar na een 1-0 achterstand en twee rode kaarten was de eerste competitienederlaag een feit. De nederlaag volgde op vier overtuigende zeges: 3-1 tegen FC Groningen, een simpele 0-4 tegen PEC Zwolle, 1-4 winst op Rosenborg in de Europa League en alweer 4-1 thuis tegen VVV uit Venlo. Dat PSV voor die serie 1-1 speelden tegen directe concurrent Ajax was geen aanleiding om aan de vorm te twijfelen, de forse tik die FC Utrecht uitdeelde, is dat wel en die klap zal donderdag nog steeds voelbaar zijn in het Philips Stadion.

Huidige vorm LASK Linz

LASK begon het seizoen vertwijfeld door in de voorronde van de Champions League met 2-1 te verliezen bij Club Brugge en vervolgens ook in de Oostenrijkse competitie op een nederlaag te stuiten: 0-1 verlies thuis tegen Wolfsberger AC. Maar daarna is de ploeg van trainer Ismaël gaan draaien. De 0-2 uitzege van Sturm Graz was het begin van een ongeslagen reeks in de competitie die nog altijd voortduurt. Sankt Polten (0-3), Hartberg (1-2) en Mattersburg (7-2) moesten eraan geloven.Ook in de beker liet LASK Linz zich van haar goede kant zien door Wiener Viktoria zonder pardon uit het toernooi te knikkeren: 1-4. De domper waarmee de Oostenrijkers te maken kregen voltrok zich in de vorige Europa Leaguewedstrijd. Uit bij Sporting Lissabon werd - na een 0-1 voorsprong - met 1-2 verloren.

Lappenmand

Geen directe ernstige blessuregevallen bij PSV, maar wel geknakte vogeltjes die afdropen nadat Utrecht gehakt had gemaakt van de getalenteerde ploeg uit Eindhoven. Ook is af te vragen of Mo Ihattaren wel klaar is om te spelen, want de pas 17-jarige middenvelder verloor enkele weken geleden zijn vader na een kortstondig ziekbed. De langdurig geblesseerde Sam Lammers is nog altijd herstellende en is dus tegen LASK nog altijd niet inzetbaar.Bij LASK Linz is de lappenmand een stuk voller. Belangrijkste afwezige is de Oostenrijkse vedette Pogatetz. Hij zal net als Ramsebner (dijbeenblessure) en Wostry (spierblessure) niet meespelen in Eindhoven.

Prognose

Alle feiten op een rijtje zettende komen we tot de conclusie dat PSV het dit seizoen met name op Europees vlak net ietsje beter doet dan de bezoekende formatie. Wedstrijden zoals die tegen FC Utrecht horen bij een jonge ploeg in opbouw en kan volgens ons als incident worden beschouwd. Wij verwachten dat Van Bommel met zijn bagage als speler die ploeg weer tijdig op de rit krijgt om ook dit varkentje te wassen. Onze wedtip voor PSV Eindhoven – LASK Linz: 3-1. Verwacht jij dit ook of weet je het juist beter? Check dan onderstaande pre-wedstrijdquoteringen en speel mee via TOTO.nl!

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven - LASK Linz

De bookies zien PSV ook wel winnen in het eigen Philips Stadion. Met een odd van x 1,58 worden de winstkansen behoorlijk hoog ingeschat. Voor spelers die op zoek zijn naar hoge winsten is het hopen op een stunt van LASK. Als de Oostenrijkers deze wedstrijd winnen, komen de bookmakers flink over de brug: x 5,20 keer het ingelegde speelbedrag. De hoogste odd bij dit duel!Bij een gelijkspel hoort ook een hoge quotering. Als het duel donderdagavond onbeslist eindigt, mogen spelers op een puntendeling zich gaan opmaken voor een uitkering die volgens de actuele odd-verdeling neerkomt op x 4,25 keer hun inleg.
De Europa League-wedstrijd tussen PSV Eindhoven - LASK Linz wordt gespeeld opdonderdag 24 oktober om 21:00 uurin het Philips Stadion te Eindhoven. Gaat PSV een reuzestap zetten voor overwintering in Europa of komt de klap die Utrecht uitdeelde zo hard aan dat LASK kan profiteren? Laat nu jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en pak de hoogste odd bij TOTO.nl!

De beste Online Bookmakers