Europa League
22/09/20202 reacties

PSV in Slovenië op jacht naar Europa League ticket

PSV in Slovenië op jacht naar Europa League ticket
Aanstaande donderdag begint PSV Eindhoven aan een nieuw Europa League avontuur. De ploeg van trainer Roger Schmidt gaat naar het Sloveense NŠ Mura. PSV hoeft maar één voorronde te winnen om zich voor de finale van de kwalificaties te plaatsen. Daarin is Rosenborg BK of Alanyaspor de tegenstander. Bij de TOTO hebben ze goede hoop voor PSV. Verwacht jij ook een Eindhovense zege of is het NŠ Mura die de finale mag gaan spelen?

Roger Schmidt: “We weten niet veel over NŠ Mura”

PSV lootte het wat onbekende Sloveense NŠ Mura. Ook trainer Roger Schmidt moet zich nog wat verdiepen in de speelkunsten van de Sloveense ploeg. “Een van mijn vroegere spelers, Kevin Kampl, komt uit Slovenië. Ik weet dus wel iets van het Sloveense voetbal, maar nog niet heel van NS Mura. Ze waren in staat om Aarhus met 3-0 te kloppen. Dat zegt wel iets. Wij bereiden ons goed voor, want onze focus ligt op het behalen van de Europa League”, aldus Schmidt over het duel van donderdag.

“Op mijn team focussen”

De transfermarkt is nog niet gesloten en PSV is nog zoekende naar spelers, maar inmiddels komen er al weer zeer belangrijke duels aan. Wat kunnen we bij PSV nog verwachten? “De komende twee weken zullen er nog veel geruchten zijn omdat de transferperiode eindigt en wij ons nog gaan versterken. Ik wil me nu vooral op mijn eigen team focussen, omdat we veel belangrijke wedstrijden hebben staan. John de Jong (de technisch manager van PSV, red.) en ik overleggen veel om alles zo goed mogelijk op te lossen”, zegt Schmidt.

Trainer NŠ Mura: “PSV wordt een hele grote uitdaging”

Vorig seizoen lag NŠ Mura er al in de eerste kwalificatieronde van de Europa League uit. Mura-trainer Ante Šimundža is van plan dat dit seizoen anders te gaan doen. De eerste kwalificatieronde heeft Mura al overleefd. Nu PSV nog, maar dat wordt volgens Šimundža niet gemakkelijk. “Het wordt een hele grote uitdaging voor de hele club. Een buitengewone kans”, zegt de trainer van Mura.

“Niet eufonisch zijn”

De trainer bereidt zijn elftal op een vrij relaxte manier voor op het treffen met PSV: “Ik denk dat we ook in deze wedstrijd op het gewenste niveau zullen zitten. Er is geen euforie na de overwinning op Aarhus. We hebben heel wat bijgedragen voor het Sloveense voetbal, maar als we euforisch zijn, zal het niet goedkomen tegen PSV. We moeten opnieuw discipline hebben, ervoor willen vechten en scoren op de juiste momenten”, besluit Šimundža zijn voorbeschouwing op deze EL-kwalificatiewedstrijd.

Statistieken

PSV hoeft maar één voorronde door te komen om zich te kwalificeren voor de finales van de voorrondes in het Europa League toernooi 2020/2021. Mura is dus het eerste obstakel voor trainer Schmidt en zijn team om verder Europa in te mogen trekken. De Sloveense ploeg zelf heeft al een kwalificatieronde overleefd. Het Deense Aarhus GF werd met 3-0 verslagen.

Head 2 Head

Het wordt voor PSV de eerste keer dat het een uitstapje maakt naar het Sloveense NŠ Mura. Donderdag wordt er dus een nieuwe bladzijde geschreven in het toch al dikke Europese avonturenboek van de Eindhovenaren.

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV wist afgelopen weekend haar tweede zege van dit Eredivisie seizoen te boeken. Na de 1-3 zege bij FC Groningen bleef ook FC Emmen met lege handen staan nadat het duel werd afgefloten. In het Philips Stadion werd het 2-1 tegen de Drentse ploeg. Romreo tekende in de slotseconde voor de winnende treffer.

Huidige vorm NŠ Mura

De Sloveense competitie, de Prva competitie, is al twee speelronden verder dan onze Eredivisie. Mura heeft al die vier speelronden succesvol afgewerkt. Er werd gewonnen van Celje 0-2, Tabor Sezana 3-0 en Gorica 1-0. Uit tegen O. Ljubjana werd het een gelijkspel 0-0.

Lappenmand

PSV-trainer Schmidt hoeft zich weinig zorgen te maken over het aantal geblesseerde spelers. Alleen de Mexicaan Érick Gutiérrez bivakkeert bij de Eindhovenaren in de lappenmand. Gutiérrez heeft sinds midden augustus last van een knieblessure. Armando Obispo heeft nog wat tijd nodig om terug te komen en de wedstrijd tegen Mura komt misschien nog wat te vroeg.Bij Mura zouden alle spelers beschikbaar moeten zijn. Er zijn geen blessuremeldingen of schorsingen te melden over deze Sloveense ploeg.

Prognose

Na het winnen van de Tour de France met Tadej Pogacar is Slovenië vast en zeker in de winning mood, maar winnen van PSV zien wij niet gebeuren. Wij voorspellen een 0-2 zege van de Eindhovenaren. Ben jij het daar mee eens of juist niet? Bij de TOTO zijn de quoteringen en speeltechnieken zo ingedeeld dat de juist voorspelling altijd waardevol is. Hieronder alvast een overzicht van de gemiddelde quoteringen.

Quoteringen NŠ Mura – PSV Eindhoven

De quoteringen zijn als volgt voor je ingedeeld. Een overwinning van PSV wordt het meest voorspeld en levert je x 1.37 keer de inleg op.Een gelijkspel krijgt met x 4.25 keer de inleg al een vele malen hogere odd mee voor dit Europese uitstapje van de Eindhovenaren. Een overwinning van Mura en dat zou betekenen geen PSV in de groepsfase van de Europa League, staat in het 1X2 spelsysteem op x 6.45 keer je inleg genoteerd.
De Europa League wedstrijd NŠ Mura – PSV Eindhoven wordt gespeeld op donderdag 24 september om 19:00 uur in het Mestni stadion Fazanerija te Murska Sobota. Trekt PSV aan het langste eind en gaat de ploeg uit Brabant door naar de loting van de Europa League of wordt dat Mura? Voorspel de wedstrijd bij de TOTO en ga voor de hoogst mogelijke bonus!

De beste Online Bookmakers