Europa League
17/09/2019

PSV opent Europa League seizoen tegen Sporting Portugal

PSV opent Europa League seizoen tegen Sporting Portugal
Aanstaande donderdag is het Philips Stadion het decor voor de eerste wedstrijd in Groep D van de UEFA Europa League seizoen 2019 – 2020. De Eindhovenaren mochten na hun tweede plek in de Eredivisie proberen een plekje in de Champions League te veroveren, maar dat lukte niet. Na overwinningen op Haugesund en Apollon mogen de Brabanders zich wel opmaken voor de groepsfase van de Europa League. Donderdagavond is Sporting Portugal de eerste opponent voor het team van trainer Mark van Bommel. Aan Portugese zijde geen Marcel Keizer meer, de Portugezen staan sinds het recente ontslag van Keizer onder leiding van Leonel Pontes.

Mark van Bommel: “Geconcentreerd en dominant spelen”

Trainer Mark van Bommel kende een moeizame seizoenstart, maar zijn elftal begint mede dankzij een uitblinkende Donyell Malen en een verbluffend sterk spelende Mitroglou steeds beter te draaien. De recente resultaten zorgen er dan ook voor dat de Eindhovense formatie vol zelfvertrouwen het duel tegen Sporting tegemoet ziet: “Wij hebben veel spelers die een goal kunnen maken”, toont Van Bommel zich positief. “Belangrijk is ook dat wij geconcentreerd blijven als we heel dominant zijn. Dan geef je de tegenstander helemaal geen kans op een goal.”

“Bergwijn kan donderdag meevoetballen”

Daar komt nog het goede nieuws bij dat Steven Bergwijn weer volledig fit lijkt te zijn: “Ik ga er wel vanuit dat hij donderdag kan voetballen”, aldus Van Bommel. “We zitten in een fase dat we om de drie of vier dagen moeten voetballen. Ook daarom heb ik hem gewisseld, zodat hij tegen Sporting weer volledig pijnvrij kan meespelen.”

Sporting-trainer Leonel Pontes: “Tegen PSV ons plan volgen”

Bij Sporting Portugal is de nood nu al aan de man. Trainer Marcel Keizer werd enkele weken geleden aan de kant gezet. De Nederlandse coach was nog maar tien maanden in dienst bij de Portugese topclub en moet nu al het veld ruimen. Zijn opvolger is Leonel Pontes. De oefenmeester kreeg het afgelopen weekend tegen Boavista niet voor elkaar om de selectie aan de praat te krijgen en het beoogde schokeffect middels het ontslag van Keizer bleef dus uit. Pontes laat zich echter niet van de wijs brengen. Tegen de Portugese sportkrant Ojojo zegt hij: “Er is maar één manier om ons goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen PSV en dat is: goed herstellen van de voorgaande wedstrijd en ons plan blijven volgen.”

“Waken voor dom balverlies”

Wat dat plan dan behelst geeft de trainer niet prijs. Wel gaf hij aan tegen Boavista dingen te hebben gezien die er tegen PSV echt uitmoeten: “Boavista scoorden na een fout van ons. Dergelijk ‘dom’ balverlies is altijd dodelijk. In de tweede helft deden we het tegen Boavista al een stuk beter, waardoor ook onze aanvallende kwaliteiten naar voren kwamen. Dat wil ik tegen PSV ook terugzien”, besluit hij zijn voorbeschouwing op de komende wedstrijd in de lichtstad.

Statistieken

De statistici onder ons zweren bij alle getalletjes en grafieken rondom die soort wedstrijden. Hoe liggen de verhoudingen tussen Portugese en Nederlandse teams in Europa? Is PSV in uitwedstrijden kwetsbaar? Hoe sterk is Sporting in thuiswedstrijden? En hoe lang is het al geleden dat een Nederlandse ploeg van een Portugese club won? Allemaal machtig interessant, maar bij voetbalgokken.nl beperken we ons tot de cijfertjes die er echt toe doen: wat hebben beide ploegen in het verleden in onderlinge wedstrijden gepresteerd? Hoe is de huidige vorm van beide elftallen en welke sleutelfiguren ontbreken er door blessures of schorsingen?

Head 2 Head

De onderlinge ontmoetingen leveren in dit geval geen lange lijst met historische data en memorabele ontmoetingen op. Maar in Eindhoven zullen ze direct tekenen voor een zelfde uitslag als na het duel uit 2016 tussen PSV en Sporting. Die wedstrijd werd met een uitmuntende 5-0 score simpel naar de hand gezet van de Brabantse formatie. Enige minpuntje: het betrof ‘slechts’ een oefenwedstrijd. Opvallend is wel dat drie jaar geleden tijdens deze onderlinge tweestrijd van de huidige selectie enkel Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet in de basis stonden. Spits Luuk de Jong was toen goed voor twee goals, waarvan één uit een strafschop.

Huidige vorm PSV

Met de huidige vorm van PSV zit hem wel goed. Het team van trainer Mark van Bommel verloor na de nederlaag tegen FC Basel geen enkele wedstrijd meer. Oké tegen FC Twente en thuis tegen Haugesund werd gelijkgespeeld, maar de 5-0 winst op Vitesse afgelopen zaterdag was de vijftigste thuiswedstrijd op rij waarin PSV niet verloor. Dat moet vertrouwen geven voor komende donderdag, al zijn in die statistiek geen Europese wedstrijden meegenomen. Het toont wel aan dat de vorm stijgende is en dat het Philips Stadion een moeilijk te nemen vesting blijkt.Van schorsingen is bij PSV geen sprake. Wel ontbreken naar alle waarschijnlijk Erick Gutierrez en Sam Lammers wegens blessures. Gaston Pereiro is voor langere tijd uit de roulatie vanwege een sleutelbeenbreuk.

Huidige vorm Sporting

Sporting daarentegen heeft beduidend meer kopzorgen. Het is niet voor niets dat de clubleiding begin september al besloot Marcel Keizer op straat te zetten. Dit gebeurde na de 2-3 thuisnederlaag tegen Rio Ave: 2-3. Pontes nam het stokje over, maar morste tegen Boavista ook direct punten: 1-1.Ook Sporting heeft geen schorsingen openstaan vanuit vorige Europese deelnames, maar heeft wel Jerson Cabral (ex-Feyenoord) in de lappenmand zitten. De speler uit Kaapverdië kampt met een dijbeenblessure. Het meespelen met de Noord-Macedoniër Ristovski is uiterst onzeker, omdat hij dinsdagmiddag nog ziek op bed lag.

Prognose

Onze voorspelling is dan ook niet moeilijk te gokken: wij spelen op winst voor PSV. Gezien de sterke voorhoede van Eindhovenaren gokken we zelfs op een flinke overwinning: 3-0 staat op ons TOTO-formulier geschreven. De odds bij de Nederlandse bookmaker zijn niet bizar hoog voor een overwinning van PSV, maar winnen is winnen! Denk jij het beter te weten? Laat je voorspelling dan achter via VoetbalGokken.nl en profiteer van de mega odds bij TOTO.nl!

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven – Sporting Portugal

De pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd in het Phillips Stadion worden door de TOTO hoog ingeschaald. Winst van de tegenstander Sporting Portugal wordt in het 1X2 spelsysteem het beste beloond! Mocht de ploeg van trainer Pontes winnen in Eindhoven, dan is de TOTO bereid om x 3.80 keer je inleg uit te betalen. Verwacht je dat PSV de groepsfase start met een gelijkspel tegen Sporting? Met x 3.60 keer het ingelegde speelbedrag keert de TOTO bij een gelijkspel tussen PSV en Sporting ook een mooi bedrag uit aan iedereen die vooraf gegokt heeft op een puntendeling. Van Bommel en de PSV-fans gaan ervanuit dat hun ploeg de winst pakt in eigen stadion. Verwacht jij dat ook? Zet dan in op winst van PSV door een één aan te vinken op het TOTO-formulier. Pakt PSV inderdaad de bloemen, dan ontvang je x 1.90 keer je inleg terug via TOTO.nl!
De Europa League-wedstrijd PSV Eindhoven – Sporting Portugal wordt gespeeld op donderdag 19 september om 18:55 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Met winst op de Portugese club zetten de Eindhovenaren een goede stap in Groep D. Gaat het Van Bommel en zijn mannen lukken om drie punten te scoren of heeft Sporting een uitstekend plan klaarliggen om de Eindhovense ploeg te breken? Speel mee via de TOTO voor de hoogste odds en het meeste spelplezier!

De beste Online Bookmakers