Europa League
28/10/20203 reacties

PSV speelt uit tegen Omonia in Europa League

PSV speelt uit tegen Omonia in Europa League
Voor PSV Eindhoven staat er donderdag een uitwedstrijd gepland tegen het Cyprische Omonia Nicosia. De eerste poulewedstrijd in de Europa League werd verloren dus PSV zal er alles aan willen doen om te winnen van Omonia. Denk jij dat de Eindhovenaren deze ploeg op Cyprus kunnen uitschakelen of wordt PSV nog eens drie punten weg gesnaaid? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en win leuke geldprijzen via VoetbalGokken.nl.

Henning Berg: “Wij vechten voor elkaar”

De Noorse trainer Henning Berg wist Omonia Nicosia vorig seizoen weer naar de top te krijgen. De Champions League campagne hield in de voorrondes al op, maar de ploeg kon doorgang vinden in de Europa League en treft het donderdag PSV in Nicosia. Trainer Berg is hoopvol voor deze wedstrijd. “We willen vechten voor elkaar en voor elk punt dat er tegen PSV te verdienen valt. Dat is hoe wij zijn”, waarschuwt hij PSV voor een strijdlustig Omonia.

“De Europa League maakt ons sterker”

De Cypriotische ploeg wist PAOK al van de drie punten af te houden en volgens trainer Berg is zijn team daardoor nog sterker geworden, vooral mentaal. “We proberen de juiste balans te vinden. Dat we mogen spelen in de Europa League maakt ons alleen maar sterker. Zeker nu we ons eerste punt al binnen hebben”, aldus Berg aan het slot van zijn voorbeschouwing op de site van de UEFA.

Roger Schmidt: “Ik heb geen beeld van Omonia”

Na het thuisduel van vorige week tegen Granada reist PSV-trainer Roger Schmidt met zijn team deze week naar Omonia Nicosia voor de tweede poulewedstrijd. Roger weet nog niet goed wat zijn team te wachten staat. “Om eerlijk te zijn heb ik op dit moment nog geen beeld van Omonia, maar alle teams in deze fase van het toernooi hebben kwaliteiten”, aldus Schmidt. “Ik zie het als een open groep. Elke club, dus ook Omonia, heeft kans om door te gaan. Doorgaan is natuurlijk ook ons doel, dus is winst op Omonia zeer welkom.”

“We onderschatten Omonia niet”

Met Omonia treffen de Eindhovenaren alweer een Zuid-Europese ploeg, maar de Duitse trainer van PSV is maar met één ding bezig. “Overwinteren is ons doel en we maken zeker een goede kans. We onderschatten niemand, ook Omonia niet. Het wordt donderdag weer een mooie uitdaging voor ons elftal”, zegt Schmidt aan het einde van zijn voorbeschouwing op het PSV netwerk.

Statistieken

In Groep E staat Granada CF bovenaan in de poule met drie punten. PSV verloor van de Spaanse ploeg en moet het nu met de vierde plek doen. Omonia en PAOK speelden gelijk in het Toumba Stadion van de Griekse ploeg uit Thessaloniki. Beide teams hebben een punt en Omonia staat tweede doordat het uit wist te scoren.

Head 2 Head

PSV maakt voor het eerst in haar clubbestaan de trip naar Omonia Nicosia. Nog nooit eerder hebben de Eindhovenaren tegen deze Cyprische ploeg gespeeld. Trainer Schmidt en zijn team zullen de eerste ontmoeting dan ook graag met een zege willen bekronen.

Huidige vorm Omonia Nicosia

Omonia Nicosia begon dit seizoen in de Champions League voorrondes, maar werd door Olympiakos gedwongen naar de Europa League gestuurd. Eenmaal in de groepsfase kwam Omonia vorige week met PAOK weer een Griekse tegenstander tegen, maar wist daarvan met 1-1 gelijk te spelen.In de Cypriotische competitie staat Omonia na zeven wedstrijden op de vierde plek met vijftien punten. Afgelopen weekend werd er met 0-0 thuis een gelijkspel gespeeld tegen de nummer dertien Paralimni.

Huidige vorm PSV Eindhoven

De verloren thuiswedstrijd tegen Granada hakten er goed in bij PSV. De Eredivisie wedstrijd die volgde werd ook niet gewonnen. Bij Vitesse in Eindhoven verloren de Eindhovenaren voor het eerst in de Gelredome. Dat koste de ploeg van trainer Schmidt ook weer de koppositie in de Eredivisie. Met dertien punten moeten de Eindhovenaren het met de derde plek doen en Vitesse en Ajax voor zich dulden.

Lappenmand

Bij Omonia zijn geen geblesseerde spelers te melden. Bij PSV is dat wel anders. Met Erik Gutierrez, Maximiliano Romero en Armando Obispo zijn er heel wat spelers geblesseerd bij de Eindhovense ploeg. Er is een kleine kans dat Mario Götze wel weer kan aansluiten bij de selectie van de Eindhovenaren.En dan zijn er nog de spelers die positief getest en donderdag misschien nog steeds niet kunnen aansluiten: Het zijn met andere woorden spannende tijden voor: Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Denzel Dumfries en Maxime Delanghe.

Prognose

Omonia is een wat onbekende ploeg waar PSV nog niet eerder tegen heeft gespeeld. We weten dus niet goed hoe sterk de ploeg is. Toch schatten wij een zege van PSV in. Onze wedtip is een 0-2 voor de Eindhovenaren. Denk jij er ook zo over of heb je een andere voorspelling? Check hieronder alvast wat de gemiddelde quoteringen bij bookmaker TOTO zijn en speel mee!

Quoteringen Omonia Nicosia – PSV Eindhoven

De quoteringen worden bij de TOTO hoog ingedeeld voor deze uitwedstrijd van PSV bij Omonia. Een zege van de Cyprische ploeg levert je de hoogste quotering van dit duel op. Mocht Omonia winnen en jij hebt dit vooraf voorspeld, dan wordt jouw inleg x 4.10 keer meer waard.Voor een gelijkspel staat er met x 3.85 keer je inleg nog een hele hoge beloning te wachten. Als PSV wint ontvang je het speelbedrag op winst van de Eindhovenaren x 1.74 keer terug van Koning TOTO.
De Europa League wedstrijd Omonia Nicosia – PSV Eindhoven wordt gespeeld op donderdag 29 oktober om 21:00 uurin het Neo GSP Stadion te Nicosia. Weet de ploeg van trainer Schmidt dit keer wel te winnen of gaat Omonia verrassen en wint het in eigen huis? Jouw voorspelling kan de juiste uitslag zijn dus speel vandaag alvast mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers