Europa League
19/10/20202 reacties

PSV start tegen Granada in groepsfase Europa League

PSV start tegen Granada in groepsfase Europa League
Aanstaande donderdag begint de Europa League met de groepsfases en voor PSV Eindhoven betekent dit een thuiswedstrijd tegen het Spaanse Granada CF. De bookmakers schalen de kansen van de Eindhovense ploeg hoog in, maar denk jij hier ook zo over? Bij voetbalgokken.nl hebben we de hoogste odds van Koning TOTO alvast voor je opgezocht. Speel dus ook mee en voorspel PSV – Granada!

Roger Schmidt: “We zullen strijden tegen Granada”

Na de succesvolle voorrondes van Europa League kan PSV nu van start gaan in de groepsfase van het toernooi. De eerste wedstrijd in Groep E is misschien ook meteen de zwaarste. PSV treft namelijk in eigen huis het Spaanse Granada CF en trainer Roger Schmidt wil direct goed van start gaan. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn spelers weten hoe belangrijk het duel met Granada voor de club en voor ons is. Wij zullen met alles wat we hebben strijden, omdat we een mooi internationaal seizoen willen beleven”, zegt Schmidt.

“Granada heeft kwaliteiten”

PSV moet zich klaarstomen voor een druk schema nu ook de Europa League echt van start gaat. Volgens Schmidt moet dat geen probleem zijn voor zijn spelerskern. “We moeten als groep de focus op de wedstrijden houden. Alle teams in deze fase van het toernooi hebben kwaliteiten. Ik zie het als een open groep, elke club heeft de kans om door te gaan en dat is natuurlijk ook ons doel.”

“Ihattaren is weer fit”

Trainer Schmidt hoop de komende weken weer een beroep te kunnen doen op Mohamed Ihattaren. Volgens de trainer is de 18-jarige aanvaller er weer klaar voor moeten zijn. “Hij is weer fit en gemotiveerd. Hij heeft nu de juiste mindset. Hij scoorde op de training de winnende goal en was daarom blij. Hopelijk is dat een goede voorbode voor komende weken”, aldus Schmidt die nog niet beloofde of Ihattaren er tegen Granada al bij zal zijn.

Diego Martinez: “PSV Eindhoven is meteen al uitdaging”

Bij Granada CF staat Diego Martinez aan het roer. De trainer zette met zijn ploeg begin deze week in La Liga het Sevilla (0-1) van Luuk de Jong op zij en is klaar voor de trip naar Eindhoven. Al wordt dat volgens Martinez geen gemakkelijk uitje. “In de groepsfase zitten moeilijke tegenstanders als PSV, PAOK of Omonia, die niet alleen veel voorkomen in de Europa League, maar ook in de Champions League. In Eindhoven staat ons meteen een geweldige uitdaging te wachten”, zegt de trainer van Granada.

“Mijn team is enthousiast”

De Europa League duels zullen anders zijn dan voorgaande jaren. Er mogen in het Philips Stadion geen supporters aanwezig zijn. Ook Granada komt zonder aanhang naar Eindhoven. “Toch moeten we niet vergeten te genieten. We weten dat het anders zal zijn, maar het team is erg enthousiast en wij gaan ervoor”, besluit Martinez zijn voorbeschouwing op de EL-wedstrijd tegen PSV.

Statistieken

In Groep E is PSV samen met Granada, het Griekse PAOK Saloniki en het Cyprische Omonia Nicosia ingedeeld. Die laatste twee teams spelen donderdag tegen elkaar in het Toumbastadion van PAOK voor de eerste drie punten die er te verdienen zijn.

Head 2 Head

Het is voor PSV de eerste keer dat het Granada treft in een Europees toernooi. Ook zijn er nog niet eerder vriendschappelijke duels geweest tegen de Spaanse ploeg. Beide teams weten dus nog niet wat hen donderdag te wachten staat.

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV begon de Europa League week met een overwinning bij PEC Zwolle: 0-3. De Duitse schutter Mario Götze maakte zijn debuut bij de Eindhovense ploeg en wist meteen al te scoren. Ook Gakpo en Malen wisten het net van de Zwolse doelman Zetterer te raken. Een week eerder werd er ook al gewonnen van Fortuna Sittard: 2-0.

Huidige vorm Granada CF

In de Spaanse La Liga wist Granada afgelopen weekend van Sevilla te winnen met 1-0. In het slot van de wedstrijd scoorde Yangel Herrera voor zijn ploeg. Na zes speelrondes staat de ploeg van trainer Martinez met tien punten op de zesde plek van de Spaanse competitie. Begin oktober werd het nog een gelijkspel 1-1 bij het gepromoveerde Cadiz.

Lappenmand

PSV start het Europa League toernooi niet met een geheel lege lappenmand. Zo kunnen Érick Gutiérrez (knieblessure) en Maximiliano Romero (knieblessure) er door kwetsuren iet bij zijn. Eran Zahavi en Jordan Teze zijn positief getest op corona en moeten thuis in quarantaine blijven.Granada CF komt zonder verdediger Neyder Lozano (scheenbeenbreuk) en middenvelder Ramon Azeez (spierblessure) naar Eindhoven.

Prognose

Het wordt volgens ons een zware wedstrijd voor PSV tegen de Spaanse subtopper, maar een overwinning voor de Eindhovenaren moet er toch inzitten. Wij voorspellen een 2-1 zege voor PSV, dat met Mario Gotze een ervaren speler op het middenveld heeft waardoor ze stabieler zijn. Denk jij dat deze voorspelling uitkomt of heb jij een ander idee? Laat het de TOTO weten en scoor hoge odds tijdens deze topwedstrijd van PSV Eindhoven!

Quoteringen PSV Eindhoven – Granada CF

De Europa League wedstrijd van PSV levert torenhoge quoteringen op voor spelers van VoetbalGokken! De hoogste odd van dit duel x 3.20 keer je inleg staat genoteerd bij een gelijkspel in het Philips Stadion.Mocht Granada winnen in Eindhoven, dan is dat teleurstellend voor PSV en haar fans, maar voor diegene die dit hadden voorspeld zijn dan x 3.00 keer de inleg rijker. Een overwinning van PSV levert je met x 2.30 keer het speelbedrag ook een flik zakcentje op.
De Europa League wedstrijd PSV Eindhoven – Granada CF wordt gespeeld op donderdag 22 oktober om 18:55 uurin het Philips Stadion te Eindhoven. Denk jij dat PSV wint en daarmee een voorsprong pakt in Groep E? Laat VoetbalGokken.nl weten wat jouw voorspelling is en speel mee via Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers