Europa League
05/11/20194 reacties

PSV zonder sterkhouders naar LASK Linz

PSV zonder sterkhouders naar LASK Linz
In Poule D van de Europa League gaat PSV op pad voor een uitwedstrijd tegen LASK in Linz. De Eindhovenaren slaagden er niet in om de Oostenrijkse ploeg in het Phillips Stadion te overmeesteren. PSV-trainer Mark van Bommel en zijn mannen krijgen in het Linzer Stadion de kans om daar revanche op te nemen. Lukt het de PSV’ers om bij LASK drie punten weg te kapen? De TOTO heeft de odds hoog ingedeeld en dat is gunstig als je wilt meespelen bij VoetbalGokken.nl!

Mark van Bommel: “Linz is een ploeg met kwaliteiten”

PSV-trainer Mark van Bommel gaat met zijn ploeg komende donderdag voor drie punten in de poule strijden tegen LASK en dat wordt volgens de trainer een lastige taak. “We gaan donderdag zien wie de beste is. LASK is een lastige ploeg, omdat ze anders spelen. Het is een ploeg met veel kwaliteiten. Vol gas en met een plan. Ook wij zijn niet altijd eenvoudig te verdedigen, dus ik verwacht weer een interessant duel”, aldus Van Bommel in het Eindhovens Dagblad.

“LASK is een team met een andere speelwijze”

In Eindhoven lukten het zijn ploeg niet om LASK Linz te slim af te zijn. “LASK is een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, verwoordde trainer Van Bommel het helder. “De ploegen in onze groep speelden in de Champions League-voorrondes speelden. LASK is daarin verder gekomen dan wij, dus in die zin kun je zeggen dat zij favoriet zijn. Maar natuurlijk is het nu een andere fase in het seizoen”, stelt Van Bommel ook nog vast.

“Wij hebben besproken wat we nu moeten doen”

De trainer weet na het duel in Eindhoven wat zijn team te wachten staat. “Je probeert altijd te analyseren, of je nou gewonnen of verloren hebt. Je wint natuurlijk liever en als je verliest, ligt er meer druk van buiten op dan als je wint. Dat is niet erg en is al zo sinds er gevoetbald wordt. De vraag is wat je ermee doet. Word je strenger na het verlies? Wij hebben besproken wat we gedaan hebben en nu moeten doen”, aldus een haast ‘Cruijffiaanse’ trainer van PSV.

Valérien Ismaël: “Het zal een hard spel worden tegen PSV”

Bij LASK heeft trainer Valérien Ismaël een goed beeld gekregen van PSV dat nu donderdagavond in het Linzer Stadion zal komen spelen. “Nu gaat het om de worst. Het zal een harde wedstrijd worden”, zegt Ismaël tegen Sky Sports. “We zullen dingen corrigeren die we in Eindhoven niet goed hebben gedaan. We moeten gevaarlijker zijn. Het voordeel is dat we nu gewaarschuwd zijn en weten waar ze ons echt kunnen kwetsen”, zegt de trainer van de Oostenrijkse ploeg in zijn voorbeschouwing.

Statistieken

In Poule D heeft PSV in drie wedstrijden de meeste punten bijeen weten te rapen. De Eindhovenaren staan op de eerste plek met zeven punten. Sporting Portugal is tweede met zes punten. LASK staat op de derde plek met vier punten. BK Rosenborg staat met nul punten op een troosteloze vierde en laatste plek in Poule D.

Head 2 Head

Het duel van twee weken geleden was de allereerste ontmoeting tussen PSV en LASK Linz. In deze wedstrijd werden er geen doelpunten gemaakt door beide teams. Met als resutlaat dat de wedstrijd eindigde zoals die ook begon, namelijk met een 0-0 stand op het scorebord.

Huidige vorm LASK

Nadat LASK Linz in de tweede poulewedstrijd verloor van Sporting (2-1), heeft LASK geen enkele wedstrijd meer verloren. In de Oostenrijkse Tipico Bundesliga won LASK afgelopen week van Austria Wien (2-0). Hierdoor staat de ploeg van trainer Ismaël in de Zwitserse competitie nu op de tweede plek met 32 punten. Koploper in de Oostenrijkse competitie is RB Salzburg dat 35 punten heeft.

Huidige vorm PSV

PSV zit de laatste weken in een flinke vormdip. Het wegvallen van diverse sterkhouders door blessures en schorsingen laat zijn sporen na in de Eredivisie. Afgelopen weekend werd er bij Sparta in Rotterdam ternauwernood een gelijkspel (2-2) uit het vuur gesleept. De ploeg van trainer Van Bommel werd een week eerder ook al in rouw gedompeld doordat het thuis met 0-4 verslagen werd door AZ uit Alkmaar.Ook in de Europa League wilden het tegen LASK Linz niet echt vlotten. Het gelijke spel tegen de Oostenrijkers was niet het gewenste resultaat wat de PSV’ers vooraf hadden gehoopt. Het is dan inmiddels ook al een maand geleden dat trainer Van Bommel met zijn ploeg won. Tegen VVV Venlo werd begin oktober gewonnen met 4-1.

Lappenmand

Bij PSV is het afwachten wanneer de topspelers Steven Bergwijn (spierblessure) en Donell Malen (enkelblessure) weer van start kunnen gaan. Yanick van Osch en Sam Lammers hebben beide te maken met een knieblessure; ook zij reizen niet af naar het Oostenrijkse Linz.LASK heeft zijn lappenmand ook niet tot op de bodem leeg. Vooral op het middenveld heeft Ismaël te maken met geblesseerde spelers. De Oostenrijkers Emanuel Pogatetz (spierblessure), Christian Ramsebner (dijblessure) en Markus Wostry (spierblessure) zullen donderdagavond niet inzetbaar zijn.

Prognose

Wij denken dat PSV het moeilijk gaat krijgen in Linz, maar zal er met een 0-1 overwinning toch goed vanaf komen. Verwacht jij een andere uitslag of denk jij ook dat PSV terugkeert met een overwinning op LASK? Speel vandaag alvast mee via de TOTO en pak die hoogste odd!

Pre-wedstrijdquoteringen voor LASK Linz – PSV Eindhoven

De pre-wedstrijdquoteringen zijn voor de uitwedstrijd van PSV in het Oostenrijkse Linz gelijkwaardig ingedeeld. De hoogste odd van dit duel x 3.50 keer het speelbedrag wordt er uitbetaald als het een gelijkspel wordt in het Linzer Stadion.De quotering voor winst van PSV staat bij de TOTO op een hoge quotering van maar liefst x 2.75 keer je inleg. Een zege van LASK levert met x 2.50 keer het speelbedrag niet veel minder op.
De Europa League-wedstrijd LASK Linz – PSV Eindhoven wordt gespeeld opdonderdag 7 november om 18:55 uur in het Linzer Stadion te Linz. Weten de Eindhovenaren de Oostenrijkse ploeg dat in eigen huis speelt te verslaan en daarmee de koppositie in stand te houden? Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is en deel je mening via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers