Europa League
13/08/20196 reacties

Return Europa League-duels: PSV, Feyenoord en AZ scoren hoge odds

Return Europa League-duels: PSV, Feyenoord en AZ scoren hoge odds
In de UEFA Europa League wordt aanstaande donderdag de return gespeeld. PSV speelt thuis tegen het Noorse Haugesund en AZ ontvangt Mariupol uit Oekraïne. Feyenoord gaat er op uit bij het Georgische Dinamo Tbilisi. In de heenduels hebben PSV en Feyenoord een goede beurt gemaakt. AZ kwam er in Oekraïne goed vanaf met een gelijkspel. Donderdag vallen de beslissingen en die leveren bij TOTO hele leuke beloningen op!

AZ-trainer Arne Slot: “Moeten gewoon winnen”

AZ Alkmaar heeft deze week om meer dan alleen voetbal in het nieuws gestaan. Het ingestorte dak van het AFAS stadion zorgde voor veel nieuws, maar voor AZ is dit een grote ramp. Donderdagavond staat de return tegen FC Mariupol gepland en die kan niet in het AFAS gespeeld worden. De reparaties van het dak zijn voor die tijd niet afgerond en dat betekent dat AZ een ander stadion moet zoeken om de terugwedstrijd te spelen. ADO Den Haag wil AZ uit de brand helpen en biedt zijn stadion aan. Maar het thuisvoordeel dat in de Europa League juist van groot belang is, is daarmee wel een beetje weg. Trainer Arne Slot zegt in het Noordhollands Dagblad moet het geen probleem zijn om de thuiswedstrijd over de streep te trekken. “Thuis moeten we gewoon winnen”, die de locatie en de problemen met het dak niet als excuus wil opvoeren.

“Krachtsverschil uitbuiten”

AZ verdedigt een 0-0 gelijkspel dat de Alkmaarders vorige week bij FC Marioepol behaalden. Slot weet wat hem te doen staat: minimaal één keer scoren: “Van tevoren was ik erg nieuwsgierig hoe groot het krachtsverschil tussen deze teams zou zijn. Zij speelden zoals we verwachtten en dat moeten we thuis kunnen uitbuiten”, analyseert de AZ-trainer.

Statistieken

AZ speelden afgelopen weekend de eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk en die werd met 0-2 gewonnen door de Alkmaarders. Het team van Slot is daarbij blessurevrij gebleven en kan met de drie punten op zak met een goed gevoel uitkijken naar de wedstrijd tegen Mariupol.Ook de Oekraïense club had afgelopen weekend in de competitie een uitwedstrijd. Van Karpaty werd er niet gewonnen, maar met team van trainer Valeri Lobanovki moest het doen met een gelijkspel 1-1. De trainer liet middenvelder Viktor Korniienko die terugkomt van een blessure daarin wat speelminuten maken. Aanvaller Ruslan Fomin ontbrak vorige week en is waarschijnlijk ook voor de return niet op tijd fit.

Pre-wedstrijdquoteringen AZ – FC Mariupol

De pre-wedstrijdquoteringen voor de thuiswedstrijd van AZ zijn alvast hoog ingeschaald. De hoogste odd van dit duel wordt uitbetaald als Mariupol er met de winst vandoor gaat x 13.89 keer je speelbedrag. Voor een gelijkspel wordt er met een notering van x 6.29 keer je speelbedrag nog een hoge beloning uitgekeerd. Wint AZ en gaat het daardoor een stapje verder in het Europese toernooi? Speel dan op de Alkmaarse ploeg en ontvang je inleg x 1,18 keer terug.

Jaap Stam: “Het is niet klaar”

Bij Feyenoord hoeven ze donderdag bij Dinamo Tbilisi nog weinig te vrezen. Het team van trainer Jaap Stam won met 4-0 in de Kuip, maar na de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen (1-1) is Stam wat voorzichtiger geworden. “Ik wil niet zeggen dat het klaar is, want ik heb in mijn carrière genoeg gekke dingen meegemaakt. Je moet daar vooral niet snel achter komen en de tegenstander de hoop geven dat er nog wat mogelijk is”, zegt de trainer over de wedstrijd van aanstaande donderdag.

Statistieken

De wedstrijd tegen SC Heerenveen heeft de ogen van de trainer doen openen. Over de gesteldheid van zijn team is Stam nog niet echt te spreken. “Niet alle spelers zijn topfit. Bij mijn basisopstelling en wissels moet ik rekening houden wie ik wel en wie ik niet vol kan belasten”, legt Stam uit in VP. “Op training geldt hetzelfde. Hou ik daar geen rekening mee in ons drukke speelschema dan ligt het gevaar op de loer dat ik spelers zomaar voor langere tijd kwijtraak met zware blessures.”

Dinamo Tbilisi

Bij Dinamo Tbilisi is de kater van de wedstrijd in de Kuip nog niet weggespoeld. In George is de competitie nog niet begonnen en het team van trainer Vicente Miranda Felix heeft de nare nasmaak van de heenwedstrijd dan ook nog niet weg kunnen spoelen. Daarbij komt nog dat verdediger Nika Ninua, die in Rotterdam een rode kaart kreeg, niet mee mag spelen.

Pre-wedstrijdquoteringen Dinamo Tbilisi – Feyenoord

Ook bij dit duel wordt de hoogste odd uitbetaald bij winst van de tegenploeg. Mocht Tbilisi thuis van de Rotterdammers winnen, dan kun je een beloning van x 4.23 keer je inleg verwachten. Een gelijkspel wordt met x 3.69 keer je inleg niet veel minder beloond. Wordt het ook uit een overwinning van Jaap Stam en zijn team? Speel dan bij TOTO op winst van Feyenoord en ontvang je inleg x 1.73 keer terug als dit echt gaat gebeuren.

Mark van Bommel: “Wij willen naar de volgende ronde”

PSV lijkt langzaam zijn draai te hebben gevonden. Na de gewonnen uitwedstrijd bij Haugesund (0-1) werd er thuis ook gewonnen van ADO Den Haag met 3-1. Trainer Mark van Bommel wil de voorsprong op Haugesund dan ook doortrekken naar de thuiswedstrijd die aanstaande donderdag gespeeld wordt. “Wij willen absoluut door naar de volgende ronde”, is de PSV-trainer op de clubwebsite duidelijk over zijn ambities voor de return in Eindhoven.

Hirving Lozano

Het was heel even schrikken toen Hirving Lozano vijf minuten na rust van de wedstrijd tegen ADO, geblesseerd naar de kant ging. Volgens Van Bommel is er echter geen reden tot paniek voor de wedstrijd van donderdag in het Phillips Stadion. “Naast het veld ligt kunstgras en daar kwam hij vol met zijn hak in. Het is een soort kneuzing, een knietje in zijn bovenbeen. Gewoon een blauwe plek eigenlijk”, zegt Van Bommel over de toestand van de Mexicaan.

Statistieken

Na de verloren wedstrijd tegen PSV heeft Haugesund opnieuw een nederlaag voor de kiezen gekregen. Zondagmiddag werd er in de Noorse competitie verloren van Ranheim: eindstand 0-1. Het team van trainer Justein Grindhaug zal er dus niet echt op staan te wachten om de belangrijke wedstrijd in Eindhoven te spelen. De huidige vorm laat namelijk behoorlijk te wensen over. Wellicht volgt donderdag de ommekeer?

Pre-wedstrijdquoteringen PSV - Haugesund

Voor de duels van de Nederlandse ploegen in de Europa League is de hoogste quotering te vinden bij de thuiswedstrijd van PSV. TOTO is bereid om je x 19.03 keer je inleg uit te keren als Haugesund in Eindhoven wint. Een gelijkspel is goed voor een hoge odd x 7.88 keer je speelbedrag. Voor winst van PSV wordt x 1.11 keer de inleg uitbetaald.
De UEFA Europa League-wedstrijden worden gespeeld op donderdag 15 augustus. De wedstrijd Dinamo Tbilisi – Feyenoord begint om 18:30 uur Boris Paichadze Dinamo Arena te Tbilisi. In Eindhoven start PSV – Haugesund om 20:30 uur net als AZ – Mariupol. Speel slim mee en laat TOTO weten wat jouw voorspelling is bij PSV, Feyenoord en AZ.

De beste Online Bookmakers