Europa League
01/10/2019

Rosenborg BK krijgt PSV op visite in Europa League

Rosenborg BK krijgt PSV op visite in Europa League
PSV Eindhoven neemt het donderdagavond op tegen Rosenborg BK. Het duel vindt plaats in Trondheim en de inzet is een overwinning in Poule D van de UEFA Europa League. PSV staat daarin samen met LASK Linz aan kop: drie uit één. Rosenborg staat na de nederlaag (1-0) bij LASK derde. De bookmakers hebben PSV gebombardeerd als favoriet voor deze wedstrijd, waardoor winst van de thuisploeg ineens bijzonder veel pegels oplevert. Zet nu bij TOTO.nl en pak via VoetbalGokken.nl de hoogste odd voor Rosenborg – PSV!

Mark van Bommel: “Europa League in aanzien gestegen”

PSV-trainer Mark van Bommel begon het seizoen stroef met zijn ploeg, maar lijkt nu op stoom te zijn gekomen. Door die stroeve start mistte de Eindhovenaren plaatsing voor de Champions League, waardoor het nu in de Europa League moet uitkomen. Een domper, maar die knop is allang omgegaan. “De Europa League is de laatste jaren in aanzien gestegen, zeker als je kijkt naar de winnaars van de afgelopen jaren. Die hadden niet misstaan in de Champions League.”

“Winnen is altijd ons uitgangspunt”

Over de kansen tegen Rosenborg is hij ook duidelijk: “Winnen is altijd ons uitgangspunt. Wij kunnen heel veel variëren en ons elftal heeft heel veel kwaliteit. Die hebben heel veel andere ploegen niet en daar zullen we donderdag ook weer gebruik van moeten gaan maken.”

Blessure Bruma

Tegenvallertje is dat aanvaller Bruma afgelopen zondag tegen PEC Zwolle geblesseerd uitviel. Mark van Bommel denkt dat hij donderdagavond gewoon inzetbaar is op bezoek bij Rosenborg BK in de Europa League. “De hele selectie is verder fit momenteel”, zei de oefenmeester tegen Fox Sports.

Jorrit Hendrix: “Europese wedstrijden staan op zichzelf”

Middenvelder Jorrit Hendrix keerde na een kort verblijf op de bank enkele weken geleden weer terug in de basis en zal ook donderdag weer een belangrijke rol op het middenveld vertolken. Na de winst op Sporting lijkt Rosenborg een makkelijkere tegenstander dan de Portugese ploeg en die werd in Eindhoven simpel opzij gezet: “Op papier kun je misschien zeggen dat PSV en Sporting de twee beste ploegen zijn in deze poule”, zegt Hendrix in het Eindhovens Dagblad over PSV en Sporting. “Maar daar zou je Rosenborg (en ook LASK) mee tekort doen. Europese wedstrijden zijn wedstrijden op zich.”

Pablo Rosario: “We weten hoe het in Noorwegen is”

Rosario, die volgende week alweer voor de tweede keer in dit seizoen naar Noorwegen vliegt, blikt met veel zelfvertrouwen vooruit op de wedstrijd tegen Rosenborg. Eerder speelde de middenvelder beide duels tegen FK Haugesund. ”We weten hoe het daar is en gaan een mooie wedstrijd tegemoet”, aldus Rosario op PSV.nl.

Trainer Rosenborg BK: “Al onze thuiswedstrijden winnen”

Rosenborg BK-trainer Eirik Horneland verwacht dat zijn ploeg wel partij kan bieden tegen PSV. De trainer droomde eerder dit seizoen al van Champions League-voetbal in Trondheim en blijft erbij dat zijn club daar op termijn thuishoort: “Realistisch gezien ben ik het ermee eens dat de Europa League het niveau van Rosenborg is, maar als we daar genoegen mee nemen, kunnen we het ook niet beter doen. Het is niet zo lang geleden dat FC Kopenhagen en Malmö in de Champions League zaten. Dit zijn twee clubs waarmee Rosenborg op goede dagen kan concurreren”, zegt Horneland.Dat geldt ook voor PSV: een ploeg die Rosenborg BK wel zou moeten liggen. Horneland denkt dat er voor zijn team wel wat te halen valt, nadat hij PSV eerder dit seizoen zag spelen tegen zijn oude club Haugesund: “We spelen thuis en daar moeten we de poulewedstrijd tegen PSV kunnen winnen. Als we al onze thuiswedstrijden in winst weten om te zetten, dan zetten we een belangrijke stap richting kwalificatie voor de knock-outfase.”

“De hele selectie is fit”

Mark van Bommel denkt dat donderdagavond iedereen gewoon inzetbaar is op bezoek bij Rosenborg BK in de Europa League. “De hele selectie is verder fit momenteel”, zei de oefenmeester. Na één pouleduel staat PSV er uitstekend voor in Groep D. De 3-2 zege op Sporting zorgt ervoor dat de Eindhovenaren gedeeld eerste staan. LASK won het eerste pouleduel van Rosenborg met 1-0 en staat vanwege nul tegendoelpunten boven PSV, maar in principe staan beide teams gelijk. Mocht zowel LASK als PSV donderdag winnen, dan is de poule eigenlijk grotendeels al beslist.

Head 2 Head

PSV en Rosenborg bekampten elkaar in 2004 voor het laatst. PSV won beide wedstrijden: uit en thuis. In Trondheim werd het destijds 1-2 voor PSV en in het Philips Stadion werd er met 1-0 gewonnen van de Noorse ploeg. Hoewel dit geen spectaculaire overwinningen zijn, weten wij bij voetbalgokken.nl zeker dat Van Bommel direct zal tekenen voor een gelijkwaardig verloop in 2019!

Huidige vorm Rosenborg BK

PSV treft de Noorse ploeg op een moment dat de equipe links en rechts wat steekjes laat vallen. In de Noorse competitie worden lang niet alle duels gewonnen en ook afgelopen weekend verspeelde de ploeg van Horneland punten: 0-0 thuis tegen SK Brann.

Huidige vorm PSV

Bij PSV is er duidelijk een stijgend vormpeil zichtbaar. De stijgende lijn zette zich ook afgelopen zondag door toen de ploeg uit de lichtstad met 0-4 won op het kunstgras van PEC Zwolle. In de afgelopen wedstrijden werd er alleen van Ajax niet gewonnen: 1-1. Alle overige duels gingen (vaak overtuigend) naar PSV.

Prognose

Onze voorspelling voor deze Europa Leaguewedstrijd is een zege voor PSV. Wellicht wat nationalistisch gedacht, maar ook zeker gebaseerd op feiten: PSV heeft een sterke aanval, doelman Zoet groeit langzaam naar zijn topvorm en ook het middenveld is stabieler dan in het begin van dit seizoen. Rosenborg BK daarentegen vertoont juist wat scheurtjes en toonde tegen LASK al aan in Europese wedstrijden net iets tekort te komen. Onze wedtip: 0-2.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Rosenborg BK – PSV Eindhoven

Bij de TOTO wordt de kans van slagen door PSV bij Rosenborg als zeer mogelijk gezien. De pre-wedstrijdquotering voor winst van de thuisploeg wordt bij de bookmaker daarom hoger ingeschaald. Verwacht je winst van de Noorse ploeg, dan kun je rekenen op een uitkering van x 4.75 keer de inleg als je gelijk blijkt te hebben. Dit is dan ook de hoogste odd bij de TOTO van deze wedstrijd.Een gelijkspel belooft met x 3.40 keer de inleg in het 1X2 spelsysteem ook een leuke beloning op te leveren. Voor winst van de Eindhovense ploeg staat een quotering van x 1.80 keer de inleg voor de uitwedstrijd van PSV gereed.
De Europa League-wedstrijd Rosenborg BK – PSV Eindhoven wordt gespeeld op donderdag 3 oktober om 21:00 uur in de Lerkendal stadion te Trondheim. Grijpt Van Bommel met zijn team ook dit keer naar de overwinning in Poule D? Of houdt de Noorse ploeg de punten in huis? Laat het de TOTO vandaag nog weten wat jouw voorspelling is en doe mee.

De beste Online Bookmakers