Europa League
12/08/20202 reacties

Sevilla en Manchester United gaan strijden om finale Europa League

Sevilla en Manchester United gaan strijden om finale Europa League
Aanstaande zondag wordt de eerste halve finale in de Europa League gespeeld. Sevilla en Manchester United gaan onderling uitmaken welk team er doorgaat naar de finale. Het RheinEnergie Stadion te Keulen is het decor van deze halve eindstrijd van de Finals 2020 Germany. Koning TOTO is niet meer te houden en schaalt de odds torenhoog in. Bij VoetbalGokken.nl vindt je altijd de beste deals!

Julen Lopetegui: “Manchester United één van grootste teams ter wereld”

Sevilla-trainer Julen Lopetegui staat na de 1-0 gewonnen kwartfinale tegen Wolverhampton Wanderers met zijn team in de halve finale van de Europa League. Luuk de Jong mocht invallen en zag vlak na zijn entree collega Ocampo de winnende tegen de touwen koppen. Spelen tegen Manchester United ziet trainer Lopetegui als een van de grootste uitdagingen voor zijn huidige team. “Ongelooflijk: we gaan spelen tegen Manchester United! Dat is één van de grootste team ter wereld, maar we zullen goed voorbereid zijn”, waarschuwt Lopetegui alvast.

“We zullen ons best doen zoals we altijd doen”

Lopetegui houdt niet op met zijn lovende woorden over de Engelse ploeg en is zondag op zijn hoede als de halve finale gespeeld gaat worden. “We zijn gefocust op de volgende wedstrijd, tegen een topteam dat in de geschiedenisboeken als één van de beste van de voetbalsport staat. Ook dit jaar verkeert United weer in een uitstekende vorm. We zullen ons best doen; zoals we altijd doen. Tegen hen spelen zal heel moeilijk zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat wij als Sevilla in staat zijn te verslaan”, aldus de Sevilla-trainer in zijn voorbeschouwing via de Spaanse media.

Ole Gunnar Solskjaer: “Keihard ons best doen voor EL-finale”

Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer is er klaar voor om met zijn team naar het RheinEnergie Stadion te Keulen te reizen voor de halve finale tegen Sevilla. “Ik ben vooral blij dat we door zijn. We staan weer in een halve finale. De volgende uitdaging is het halen van de finale en daar gaan we keihard ons best voor doen”, zegt Solskjaer.

“Als je niet optreedt, ga je naar huis”

Bij het winnen van de halve finale kan Manchester United tegen Internationale of Shakthar de finale spelen, maar Solskjaer wil daar nog niet aan denken. “Je kunt niet te ver vooruit denken. Het is een knock-outtoernooi. Als je niet presteert, dan ga je naar huis. We moeten dus gefocust zijn op Sevilla en niet op een eventuele eindstrijd”, besluit de trainer van Manchester United.

Statistieken

Sevilla moest het in de kwartfinale al opnemen tegen een Engelse ploeg. Van Wolverhampton Wanderers werd met 0-1 nipt gewonnen in het Schauinsland-Reisen-Arena te Duisburg. De Argentijn Lucas Ocampos maakte het doelpunt voor de Spaanse ploeg. Luuk de Jong speelde die wedstrijd maar tien minuten mee, maar stond wel in het veld toen de treffer viel.Manchester United had zo’n zelfde wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Er werd ook met 1-0 gewonnen door de ploeg van trainer Solskjaer, maar daar was wel extra tijd voor nodig. Pas in 95e minuut kwam de verlossing door een penalty van Bruno Fernandes die daarmee United naar de halve finale schoot.

Head 2 Head

In 2018 speelden beide teams tegen elkaar in de achtste finale van de Champions League. Het duel in Sevilla werd een gelijkspel 0-0, maar op Old Trafford wist Sevilla met 1-2 te winnen en ging door naar de kwartfinales. In 2013 speelden de teams een vriendschappelijk duel en ook toen was de ploeg uit de Sinaasappelstad te sterk voor United: 1-3.

Huidige vorm Sevilla

Sevilla zit al weken in de winning mood. Sinds de herstart van de Spaanse competitie en Europa League heeft de ploeg van trainer Lopetegui geen duel meer verloren. Tegen Wolverhampton speelde het mak, maar kreeg de Engelsen – die zelf speelde om niet te verliezen – toch over de knie.

Huidige vorm Manchester United

Ook bij Manchester United gaan er weinig duels verloren. De ploeg van trainer Solskjaer verloor vorige maand de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea 1-3, maar verder zijn er weinig ploegen in staat geweest United over de knie te tillen. De kwartfinale tegen FC Kopenhagen verliep moeizaam en kon pas in de blessuretijd worden beslist. Bruno Fernandes benutte een strafschop en schoot The Red Devils daarmee naar de laatste vier.

Lappenmand

Bij Sevilla ontbreken er geen spelers door blessuren en ziektes. Trainer Lopetegui beschikt over een geheel fitte basiskern. De verwachting is dat De Jong weer op de bank zal beginnen.Manchester United kan zondag geen beroep doen op de 22 jarige verdediger Axel Tuanzebe die last heeft van een blessure. Ook is het nog onzeker of Phil Jones en Luke Shaw al volledig inzetbaar zullen zijn. Beiden kampen met een enkelblessure. Fosu-Mensah speelde tegen FC Kopenhagen niet en zal waarschijnlijk ook in de halve finale op de bank blijven.

Prognose

Sevilla is de koning van de Europa League en gaat het volgens ons ook dit seizoen weer tot de finale schoppen. Manchester United zal niet snel opgeven en daarom voorspellen wij een gelijkspel 1-1. Bij de TOTO krijgt een gelijkspel een hoge quotering mee, maar ook een overwinning van Ă©Ă©n van de twee teams wordt goed beloond. Check onderstaand odds-overzicht wat jouw voorspelling waard kan zijn.

Quoteringen Sevilla FC – Manchester United

De quoteringen zijn zeer winstgevend ingedeeld als je meespeelt met de TOTO op deze halve finale van de Europa League. De hoogste odd wordt bij de bookmaker uitgekeerd als het een gelijkspel wordt binnen de negentig minuten speeltijd: x 3.15 keer de inleg staat daarvoor genoteerd.Een zege van Sevilla krijgt met x 3.00 keer het speelbedrag een bijna gelijkwaardige quotering mee. Voor een finaleplek voor Manchester United schaalt de TOTO de odd op x 2.31 keer de inleg.
De halve finale van de Europa League  Sevilla FC – Manchester United wordt gespeeld opzondag 16 augustus om 21:00 uurin het RheinEnergie Stadion te Keulen. Denk jij vooraf te weten wie er doorgaat naar de bruisende finale van de Europa League? Zet jouw voorspelling dan alvast op scherp bij Koning TOTO en scoor een hoge geldbonus via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers