Europa League
29/09/20203 reacties

TOTO.nl: PSV favoriet in Europa League uitduel bij Rosenborg!

TOTO.nl: PSV favoriet in Europa League uitduel bij Rosenborg!
PSV Eindhoven gaat in de Europa League voorrondes op pad naar Noorse Rosenborg BK in Trondheim. De Eindhovenaren moeten deze wedstrijd winnen om straks in de groepsfase van de Europa League te mogen spelen. Er staat dus heel veel op het spel en Koning TOTO speelt daar goed op in door de quoteringen hoog in te schalen. Profiteer jij daarvan mee met een rake voorspelling via VoetbalGokken?

Roger Schmidt: “Heel belangrijke wedstrijd”

De laatste speelronde van de Europa League voor de loting van de groepsfase wordt over één duel bepaald. Voor PSV-trainer Roger Schmidt en zijn team wordt de uitwedstrijd tegen Rosenborg BK dus van cruciaal belang. “De wedstrijd tegen Rosenborg van donderdag is heel belangrijk.”Schmidt ziet dat de belangrijke wedstrijden elkaar snel opvolgen en spreekt over een “Drukke periode” en wil daarom graag rouleren, maar afgelopen weekeinde ging dat al mis toen er tegen Heracles twee punten werden verspeeld. “Het is een drukke periode. Het is belangrijk om iedereen fit te houden”, verdedigt hij zijn keuzes.

Donyell Malen: “Goede herinneringen aan Rosenborg”

Rosenborg BK is geen onbekende van PSV. De Noren waren vorig seizoen ook al de tegenstander van de ploeg uit Eindhoven in de Europa League. Toen scoorde Donyell Malen tegen tweemaal bij de Noorse ploeg in een wedstrijd die met 1-4 werd gewonnen. “Aan Rosenborg heb ik wel goede herinneringen”, zegt de spits van de Eindhovenaren.

Rosenborg-trainer: “PSV heeft getalenteerde spelers”

Bij Rosenborg staat trainer Age Hareide aan het roer. Hareide was eerst bondscoach van Denemarken, maar is sinds augustus trainer van de Noorse ploeg. De trainer bereidt zijn team voor op de komst van PSV. “We hebben een zeer korte tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd. We weten echter dat PSV getalenteerde spelers heeft. Daarom zullen we het beste doen, want we willen heel graag bij de groepsfase van de Europa League in”, zegt de nieuwe trainer.

Markus Henriksen: “PSV is waarschijnlijk de favoriet”

Markus Henriksen komt van AZ Alkmaar over bij Rosenborg BK en weet als geen ander wat er donderdag te wachten staat. “Dat zijn wedstrijden waar je naar uit kijkt”, zegt Henriksen. “PSV is waarschijnlijk de favoriet, maar we hebben eerder op Lerkendal betere ploegen verslagen”, aldus de middenvelder van Rosenborg.

Statistieken

Vorig seizoen troffen PSV en Rosenborg elkaar in Groep D van de Europa League waarin ook LASK en Sporting Portugal in onderverdeeld waren. PSV werd derde in de poule en Rosenborg was de nummer vier. Beide teams gingen dan ook niet door naar de knock-outfases.

Head 2 Head

Vorig seizoen wisten de Eindhovenaren met een 1-4 zege bij Rosenborg een prima resultaat te behalen. Dat was ook hard nodig, want in Eindhoven werd het nog een gelijkspel 1-1. In 2004 speelden beide teams ook tegen elkaar. Dit betrof de groepsfase Champions League en PSV trok toen wel tweemaal aan het langste eind. In Trondheim werd het 1-2 en in Eindhoven 1-0.

Huidige vorm Rosenborg BK

Rosenborg versloeg in de vorige kwalificatieronde Alanyaspor met 1-0. Eerder werd Ventspils met 1-5 verslagen. In de Noorse competitie staat Rosenborg tweede met 35 punten na negentien duels te hebben gespeeld. Bodo/Glimt is met 53 punten de nummer één van de Eliteserien. Afgelopen weekend won de ploeg van trainer Hareide met 1-2 van de nummer laatst Aalesund met 1-2. Middenvelder Kristoffer Zachariassen was in die wedstrijd de gevaarlijkste man. De Noor scoorde tweemaal voor zijn team.

Huidige vorm PSV

Voor PSV is dit de tweede kwalificatie ronde die de Eindhovenaren moeten spelen voor de groepsfase van de Europa League. In de vorige ronde werd het Sloveense Mura verslagen met 1-5. In de Eredivisie werd afgelopen weekend niet gewonnen. Op bezoek bij Heracles in Almelo werd het met 1-1 een gelijkspel.

Lappenmand

PSV gaat zonder de geblesseerde Érick Gutiérrez en Maximiliano Romero op weg naar Rosenborg. Beiden hebben last van een knieblessure en het is ook nog niet duidelijk wanneer de spelers weer inzetbaar zullen zijn. Bij Rosenborg zijn geen blessuremeldingen van basisspelers en kan trainer Hareide dus beschikken over een fitte selectie.

Prognose

Wij voorspellen geen ruime zege van PSV bij Rosenborg zoals dat vorig jaar het geval nog was. Onze voorspelling bij Toto.nl is een gelijkspel 0-0. Dat betekent een verlenging, maar ook een hele hoge quotering bij Koning TOTO. Hoe hoog die odd en de overige quoteringen gemiddeld zullen zijn, vind je alvast in onderstaand odd-overzicht.

Quoteringen Rosenborg BK - PSV Eindhoven

Koning TOTO heeft goede hoop voor PSV bij Rosenborg. De odds zijn hoog ingeschaald voor een zege van de Noorse ploeg. Wint Rosenborg? Dan wordt jouw inleg x 3.80 keer meer waard.Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem een quotering van x 3.65 keer je inleg mee. Een overwinning van PSV staat genoteerd op x 1.72 keer je inleg, maar ook die uitkomst kan ervoor zorgen dat jouw beloning torenhoog wordt.
De Europa League wedstrijd Rosenborg BK – PSV Eindhoven wordt gespeeld opdonderdag 1 oktober om 19:00 uurin het Lerkendal Stadion te Trondheim. Speel mee via Koning TOTO op de uitwedstrijd van de Eindhovenaren in de Europa League en maak kans op hoge beloningen.

De beste Online Bookmakers