Europa League
04/11/20202 reacties

Voorspel uitslag AZ Alkmaar op bezoek bij Real Sociedad

Voorspel uitslag AZ Alkmaar op bezoek bij Real Sociedad
AZ Alkmaar reist aanstaande donderdag af naar Real Sociedad voor de derde speelronde in Groep F van de Champions League. De Alkmaarders zijn koploper in de poule, maar kan de ploeg van trainer Slot die positie vasthouden bij de Spaanse suptopper? Koning TOTO heeft verassende quoteringen voor je in petto en een juiste voorspelling kan heel veel waard worden als jij speelt op de uitwedstrijd van AZ via VoetbalGokken.nl!

Imanol Alguacil: “Alles is gericht op AZ Alkmaar”

Real Sociedad-trainer Imanol Alguacil presteert tot nu toe met zijn team een goed seizoen. De ploeg uit San Sebastian staat eerste in de Spaanse La Liga en wil het in de Europa League ook ver gaan schoppen. Daarvoor moet ook AZ verslagen worden. “We doen fantastisch werk dit seizoen en alles is er nu op gericht om tegen AZ Alkmaar te spelen”, zegt de trainer van Real Sociedad.

“Beide ploegen gaan voor overwinning”

In Groep F staat AZ eerste en Real Sociedad volgt pas op de derde plek. Om te overwinteren moet minimaal de tweede plek veroorloofd worden. “We kunnen het ons niet veroorloven om AZ uit het oog te verliezen. Het wordt een ongelooflijke uitdaging en we willen deze alleen maar winnen. Wij zijn nederig en gretig om de wedstrijd te winnen. Wat we zullen zien, zijn twee teams die allebei voor de overwinning willen gaan”, aldus Alguacil aan het einde van zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tegen AZ.

Arne Slot: “Spaanse koploper Real Sociedad is niet gemakkelijk”

AZ-trainer Are Slot wist met zijn team al zes punten te verdienen in Groep F. Het hoogtepunt was de gewonnen uitwedstrijd bij Napoli, maar men moet volgens Slot niet verwachten dat ook Real Sociedad zomaar even wordt verslagen. “Real Sociedad is de koploper in Spanje. Dat wordt niet gemakkelijk. Het wordt allemaal maar normaal gevonden dat wij winnen, maar dat is het niet”, zegt de trainer van AZ.

“Weg is nog lang”

Slot verwacht een zware wedstrijd bij Real Sociedad. “Ik wist niet dat mijn spelers zo dominant konden zijn in een Europese wedstrijd. We willen die volgende ronde halen. Dat is ons doel. En nog verder komen dan vorig seizoen toen we ook overwinterden. Maar de weg is nog lang. Ook na twee overwinningen”, zegt de trainer van de Alkmaarse ploeg tot besluit.

Statistieken

Met zes punten uit twee wedstrijden heeft AZ een stevige basis gelegd in Groep F van de Europa League. Napoli en Real Sociedad volgen de Alkmaarders met drie punten. Rijeka heeft nog geen punt weten te veroveren en staat vierde in de poule.

Head 2 Head

Het wordt voor AZ de eerste keer dat het voor een belangrijk toernooi naar de Baskische voetbalclub uit San Sebastian trekt. We kunnen voor het bepalen van een weddenschap dus niet terugblikken naar eerder gespeelde wedstrijden. Des te belangrijker is de huidige vorm van beide elftallen!

Huidige vorm Real Sociedad

In de groepsfase heeft Real Sociedad nog niet zeer overtuigend gewonnen. Bij Rijeka werd het krap 0-1 voor de Spaanse ploeg. Van Napoli werd thuis verloren met 0-1. In de Spaanse La Liga gaat het Real Sociedad een stuk beter af. De ploeg van trainer Alguacil staat bovenaan de Spaanse competitielijst met zeventien punten. Real Madrid volgt de ploeg vanop de tweede plek met zestien punten. Afgelopen weekend werd er met 1-4 gewonnen van Celta Vigo. Een week eerder werden die cijfers ook al behaald tegen Huesca.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Het gaat AZ momenteel gemakkelijker af in de Europa League dan in de Eredivisie. Er werd knap gewonnen van Napoli 0-1 en Rijeka 4-1, maar in de Eredivisie boekten de Alkmaarders afgelopen weekend pas hun eerste overwinning van dit seizoen. Thuis in Alkmaar werd RKC Waalwijk met 3-0 verslagen, maar een week eerder kreeg de ploeg van trainer Slot ADO Den Haag niet over de knie. In de residentiestad werd het 2-2.

Lappenmand

Real Sociedad heeft twee spelers in de lappenmand. Alex Sola (gescheurde kruisband) en Asier Illarramendi (adductorspier) speelden dit huidige seizoen al niet mee.Bij AZ kunnen er enkele spelers om gezondheidsproblemen niet meereizen naar San Sebastian. Jordy Clasie, Ferdy Druijf, Timo Letschert, Myron Boadu en Juan Familia-Castillo blijven in Alkmaar achter. Ook middenvelder Jeremy Helmer is er door een beenblessure woensdag niet bij.

Prognose

We hebben er alle vertrouwen in dat AZ opnieuw toeslaat in Groep F. Onze voorspelling bij Toto.nl is een overwinning voor de Alkmaarders. Mocht het echt gebeuren dat AZ wint, dan hanteren de bookmakers de hoogste odds van dit duel. Hoe hoog jouw gemiddelde beloning kan worden vind je in onderstaand odd-overzicht!

Quoteringen Real Sociedad – AZ Alkmaar

Had jij de eerste twee wedstrijden van AZ in deze  EL-groepsfase goed voorspeld? Dan was het vast groot feest! Ook bij dit duel pakken de bookmakers flink uit als AZ wint. Bij de TOTO staat er x 5.55 keer je inleg genoteerd als AZ wint. Dit is dan ook de hoogste odd van dit duel!Een gelijkspel van de Alkmaarders wordt met x 4.20 keer je inleg ook nog eens goed beloond. In het 1x2 spelsysteem staat een overwinning van Real Sociedad op x 1.51 keer de inleg genoteerd.
De Europa League wedstrijd Real Sociedad – AZ Alkmaar wordt gespeeld op donderdag 5 november om 18:55 uur in Stadion Reale Seguros te San Sebastian. Gooit AZ ook dit keer weer hoge ogen in Europa of weet de Spaanse ploeg AZ te temmen in Groep F? Laat jouw voorspelling op tijd achter bij de TOTO en scoor hoge beloningen.

De beste Online Bookmakers