Europa League
24/05/20213 reacties

Wie wint de Europa League finale Villarreal CF vs Manchester United?

Wie wint de Europa League finale Villarreal CF vs Manchester United?
Deze week worden de finales van de Champions League en Europa League gespeeld. Aanstaande woensdag begint het spektakel het de finale van de Europa League. Villarreal CF en Manchester United gaan onderling uitvechten welke ploeg dit jaar het Europese toernooi wint en volgend seizoen Champions League mag gaan spelen. Denk jij te weten welke ploeg dat wordt? Speel dan mee via VoetbalGokken.nl!

Unai Emery: “Geweldig om in finale tegen Manchester United te spelen”

Villarreal coach Unai Emery won al vier Europa League finales in zijn carrière en gaat proberen daar met Villarreal een vijfde aan toe te voegen. Groot voordeel voor Emery is dat hij Manchester United heel goed kent. Hij was immers in het verleden werkzaam in de Premier League: “We zijn heel trots dat we de finale bereikt hebben. Dat we tegen Manchester United mogen spelen in de finale is geweldig”, zo zegt de trainer van Villarreal voordat de finale begint in het Poolse Miejski Stadion.

“Vechten tot einde om te winnen”

Emery zal volgens eigen zeggen niet te veel of de tactiek nadenken, het draait immers maar om één ding: “We zullen onze supporters ook in de finale trots maken door ons beste spel te spelen in die eindstrijd. Daar hebben we hetzelfde doel als in de voorgaande wedstrijd: winnen. We zullen tot de laatste seconde vechten om dat doel te bereiken”, aldus Emery.

Ole Gunnar Solskjaer: “Villarreal is een zeer goed team”

Manchester United wordt als favoriet gezien voor het winnen van de finale, maar trainer Ole Gunnar Solskjaer is daar zelf nog niet zo zeker van. “Villarreal staat in de finale doordat ze Arsenal wisten te verslaan en dat is nooit gemakkelijk. Elk team dat een finale haalt, is een goed team. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we kijken er wel naar uit”, zegt de trainer van onze landgenoot Donny van de Beek.

“Altijd druk bij Manchester United om te winnen”

Voor Manchester United is de Europa League finale de laatste wedstrijd van dit seizoen. Woensdag krijgen trainer Solskjaer en zijn team de kans een prijs mee te mogen nemen naar Manchester. “Dit is wat we altijd al wilden, een laatste wedstrijd van het seizoen spelen, kans maken op een trofee. Je voelt altijd druk bij Manchester United om trofeeën te winnen. Maar dat is eigenlijk alleen maar een geweldige boost voor iedereen dat we dat nu kunnen gaan waarmaken”, besluit de Noorse coach.

Statistieken

Manchester United won de Europa League finale nog in seizoen 2016 - 2017 van AFC Ajax Amsterdam. Dit seizoen wist Manchester United te winnen van AS Roma, dat de Ajacieden in de kwartfinales nog uitschakelde, in de halve eindstrijd van de Europa League. Ook Granada en AC Milan moesten buigen voor de ploeg van trainer Solskjaer.Villarreal deed acht keer mee in de Europa League, maar wist deze prijs nog niet te winnen. Het kan voor de ploeg van trainer Emery dus een zeer speciaal moment gaan worden. Villarreal heeft al indruk gemaakt in de halve finale tegen Arsenal en Dinamo Zagreb.

Head 2 Head

Villarreal CF en Manchester United troffen elkaar in de groepsfase van het Champions League seizoen 2008-2009 voor het laatst. Beide wedstrijden werden met 0-0 gelijkgespeeld. Diezelfde cijfers werden in seizoen 2005-2006 ook al behaald in de groepsfase van de Champions League.

Huidige vorm Villarreal CF

Villarreal speelde afgelopen weekend de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Real Madrid. Het team van trainer Emery verloor met 2-1 van de Madridlenen die nog vochten voor een mogelijk kampioenschap. Villarreal werd zevende in La Liga.

Huidige vorm Manchester United

Manchester United werd tweede in de Premier League en won afgelopen weekend de slotwedstrijd van de competitie met 1-2 van Wolverhampton Wanderers. Donny van de Beek speelde negentig minuten lang voor de Engelse topploeg. Een week daarvoor werd er nog gelijkgespeeld tegen Fulham 1-1.

Lappenmand

Villarreal-trainer Emery kan geen beroep doen op middenvelder Vicente Iborra (gescheurde kruisband), verdediger Juan Foyth (spierblessure) en Samuel Chukwueze (hamstringblessure).Ook Manchester United heeft een aantal geblesseerde spelers die niet kunnen aantreden in de finale tegen Villarreal. Verdediger Phil Jones (knieblessure), aanvaller Anthony Martial (gescheurde knieband) en verdediger Harry Maguire (enkelgewricht blessure) zullen er hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn.

Prognose

Wij lopen met onze prognose achter de menigte aan en verwachten een zege van Manchester United. De Engelse ploeg heeft dit seizoen bewezen tot de sterkste teams te behoren. Onze wedtip is 1-3 voor Manchester United. De gemiddelde warde van de pre-odds vind je in onderstaand overzicht.

Quoteringen Villarreal – Manchester United

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn het hoogst ingedeeld voor een zege van Villarreal. Weet de Spaanse ploeg deze finale te winnen, dan wordt jouw speelbedrag hierop x 4.55 keer je inleg meer waard.Een gelijkspel is bij de TOTO al ruim een uitkering van x 3.50 keer je speelbedrag waard. Mocht Manchester United de finale winnen, dan wordt jouw inleg op een zege van de Engelse topploeg met een quotering van x 1.84 bijna twee keer zoveel waard.
De UEFA Europa League finale Villarreal – Manchester United wordt gespeeld op woensdag 26 mei om 21:00 uur in Stadion Miejski te Gdańsk in Polen. Ga jij met de menigte mee en voorspel jij een zege van United, of ga je voor een zege van de Spaanse ploeg uit Villarreal? Zet jouw voorspelling op scherp bij de bookmakers via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers