Europa League
25/04/2021

Wie wordt de Europa League finalist: Villarreal of Arsenal?

Wie wordt de Europa League finalist: Villarreal of Arsenal?
Donderdag spelen Villarreal en Arsenal de eerste van de twee halve finales in de UEFA Europa League. Lukt het de Spaanse ploeg om thuis een voorschot te nemen op de finale of gaat Arsenal een prima uitganspositie versieren voor de return in Londen? Voorspel de uitslag van Villarreal – Arsenal bij VoetbalGokken!

Unai Emery: “Gevoelens voor Arsenal tijdelijk uitschakelen”

Voormalig Arsenal coach Unai Emery mag met Villarreal proberen zijn ex-werkgever uit het Europa League toernooi te knikkeren. Een wedstrijd met dubbele emoties dus voor Emery: “Ik moet mijn gevoel voor Arsenal tijdelijk even uitschakelen”, zegt Emery op UEFA.com.

“Halve finale vol spanning”

De coach van de Yellow Submarine, vrij vertaald de onderzeeër, denkt dat het een spannende halve finale wordt tussen zijn huidige en voormalige werkgever: “Als Arsenal in vorm is, zijn ze een topteam. Dat hebben we dit seizoen gezien. Maar wij ook als we onze vorm vinden. Dus qua vertrouwen, de eisen die we aan onszelf stellen en het respect dat we hebben voor de tegenstander, zal dit ongetwijfeld een halve finale vol spanning worden.”

Mikel Arteta: “Arsenal aan stand verplicht om finale te halen”

Arsenal coach Mikel Arteta staat onder druk in Londen. Er werd zelfs al gefluisterd dat hij ontslagen zou worden. Arteta kan dus goede zaken doen voor hem en de club door de finale te halen. De hoofdcoach voelt echter geen druk voorafgaand aan het treffen met Villarreal: “Er is geen druk bij ons. We zijn aan onze stand wel verplicht om de finale te halen en daar gaan we dan ook vol voor.”

“Hunkeren naar succes in Europa”

Arteta weet ook dat Arsenal al jaren wacht op een grote Europese overwinning. De Europa League naar de club halen, zou dan ook voor enorm veel opluchting zorgen: “Natuurlijk wil je als club het liefste alles winnen, maar als we mogen kiezen dat zijn we het liefste succesvol in Europa. Arsenal hunkert naar succes in Europees verband”, klinkt het tot slot.

Statistieken

Villarreal bereikte de laatste vier door Dinamo Zagreb uit te schakelen. De basis hiervoor werd in Zagreb gelegd waar Villarreal met 0-1 won. De return in het Stadion: Estadio de la Ceramica te Villarreal stond onder leiding van Danny Makkelie. De Nederlandse scheids zag dat Villarreal ook dit duel won: 2-1.Arsenal pakt het ticket voor de halve eindstrijd dankzij winst op Slavia Praag. De thuiswedstrijd in Londen leverde een teleurstellende 1-1 eindstand op. Donkere wolken leken zich boven The Gunners samen te pakken met de return in Praag nog voor de boeg. Arsenal haalde echter flink uit bij Slavia en pakte dankzij een 0-4 overwinning alsnog een ticket voor de halve eindstrijd.

Head 2 Head

In de Head 2 Head statistieken zien we twee eerdere ontmoetingen. Beide in de UEFA Champions League. In 2006 wist Arsenal nipt te winnen van de Spanjaarden. The Gunners wonnen in Londen met 1-0 en wisten het in Spanje op 0-0 te houden.In 2009 volgde de tweede onderlinge confrontatie. Opnieuw werd het bij Villarreal een gelijkspel: 1-1. Arsenal wist nu in de return het karwei wel overtuigend af te maken: 3-0.

Huidige vorm Villarreal

La Liga formatie Villarreal is de afgelopen weken de vorm helemaal kwijt. Afgelopen weekend verloor het nog van Ronald Koeman en Frenkie de Jong: FC Barcelona ging na een 1-2 zege bij Villarreal weer met drie punten naar huis.Ook het duel daarvoor ging verloren. Alaves bleek met 2-1 te sterk. Hierdoor is de laatste zege van Villarreal competitiewedstrijd van 18 april tegen Levante. Dat werd wel een flinke uitslag: 1-5!

Huidige vorm Arsenal

The Gunners zijn de laatste tijd ook aan het kwakkelen met de vorm. Dit weekend nog verloor het thuis met 0-1 van Everton. Een week eerder bleef het thuis tegen Fulham op 1-1 steken, waardoor het nu al drie thuiswedstrijden op rij niet won. De laatste Europa League wedstrijd tegen Slavia Praag eindigde in het Emirates Stadion immers ook al in 1-1.

Lappenmand

In de lappenmand bij Villarreal de geroutineerde centrale middenvelder Vicente Iborra. Hij kampt met een gescheurde kruisband. Ook linkervleugelverdediger Pervis Estupiñán is er niet bij. De 23 jarige verdediger herstelt van een spierblessure.Arsenal mist donderdagavond in Spanje alleen Pierre-Emerick Aubameyang. De centrumspits heeft malaria opgelopen en kan derhalve niet meedoen donderdag.

Prognose

VoetbalGokken.nl voorspelt een 1-0 zege voor de thuisploeg. Gok jij ook op Villarreal in deze heenwedstrijd van de halve finale in de Europa League 2020  - 2021? Of zet jij je geld bij voorbeeld Toto.nl in op Arsenal? Check onderstaande odds voor een indicatie van de huidige pre-odds!

Quoteringen Villarreal – Arsenal

Bij de online bookmakers durven ze nog niet echt partij te kiezen in deze heenwedstrijd. En dat is goed nieuws voor spelers van VoetbalGokken! Alle pre-odds liggen namelijk boven de x 2,00!Voor winst van Villarreal wordt er in het 1x2 spelsysteem gemiddeld x 2,41 keer je inleg uitbetaald. Een zege van Arsenal levert je in je pre-fase x 2,80 keer het ingelegde speelbedrag op.En bij een gelijkspel is het helemaal feest! Dan scoor je gemiddeld bij de top bookmakers van VoetbalGokken een winstbonus van x 3,20!
De halve finale in de UEFA Europa League Villarreal – Arsenal wordt gespeeld opdonderdag 29 april. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Stap jij in het bootje van de winnaars? Of mis je de boot door geen weddenschap te plaatsen? Ga je voor je kans op mooie winstbonussen en speel mee met VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers