Europa League
15/09/20203 reacties

Willem II jaagt op Europa League-ticket tegen het Luxembergse Niederkorn

Willem II jaagt op Europa League-ticket tegen het Luxembergse Niederkorn
Willem II gaat woensdag voor de kwalificatie ronde van de Europa League op pad naar het Luxemburgse FC Progrès Niederkorn. In één duel moet bepaald worden welke ploeg er doorgaat naar de volgende ronde. Is dat gegund voor de ploeg uit Tilburg of gaat het Luxemburgse team door? Bij Koning TOTO zijn ze al begonnen met de voorpret, want de quoteringen zijn torenhoog ingeschaald.

Niederkorn-coach: “Europa League is hoogtepunt voor onze club”

Roland Vrabec is de trainer van Progrès Niederkorn en moet zijn team proberen langs Willem II te loodsen. Eind vorige maand werd Zeta uitgeschakeld met 3-0 en dat geeft Vrabec veel vertrouwen in zijn team. “Als je tegen Europa League-teams kunt spelen en winnen, is dit voor iedereen een groot hoogtepunt. Ik was en ben ongelooflijk trots op mijn team dat we al zover gekomen zijn.”

“Klaar voor Willem II”

De coach maakt zich geen vooraf illusies, maar denkt wel dan zijn elftal opgewassen is tegen de ploeg uit Tilburg. De kansen voor zijn jongens zijn bij de bookmakers wat hem betreft te laag ingeschat. Niederkorn maakt wel degelijk een goede kans om te winnen: “Wat ons betreft mag Willem II nu wel komen. We zijn er klaar voor”, zegt Vrabec zelfverzekerd.

Adrie Koster: “Niederkorn niet kennen, is gevaarlijk”

Na de loting was Willem II-trainer Adrie Koster eerlijk over de ploeg uit Luxemburg waartegen zijn team woensdag zal spelen. “Ook al is Niederkorn niet zo bekend, toch blijft het gevaarlijk”, zegt Koster. De trainer van de Tilburgse ploeg doelt daarmee op de kwalificatiewedstrijd van FC Utrecht in 2013. De Domstedelingen vlogen de Europa League uit doordat FC Differdange 03 de ploeg uit Utrecht uitschakelde. Koster: “Dat is een goed voorbeeld waarom je niet te licht moet denken over dit soort wedstrijden”, vertelt Koster aan De Telegraaf.

“Het zou mooi zijn als we ver komen”

De wedstrijd moet in één duel gespeeld worden en er mogen om bekende reden ook geen supporters mee vanuit Tilburg naar Niederkorn. Koster: “Het is natuurlijk ontzettend jammer, dat we deze wedstrijden zonder onze supporters moeten spelen. Heel sneu voor de mensen, nu Willem II na zo'n lange tijd weer eens Europees speelt. Het zou mooi zijn als we ver komen en zo de mensen alsnog Europees voetbal kunnen geven, maar dan kijk ik wel erg ver vooruit”, aldus de trainer.

Statistieken

Sinds seizoen 2005/2006 heeft Willem II niet meer in de Europa League gespeeld. In dat seizoen kwam het niet verder dan de eerste ronde. Willem II trof AS Monaco en verloor het uitduel met 2-0. De Franse ploeg versloeg Willem II met 1-3 in Tilburg waardoor het Europese avontuur voor Willem II al voorbij was.Progrès Niederkorn wist het vorig seizoen tot de tweede kwalificatieronde van de Europa League te schoppen. Het Ierse Cork City FC werd uitgeschakeld, maar in de tweede ronde verloren de Luxemburgers van het Schotse Rangers FC.

Head 2 Head

Willem II treft Niederkorn voor het eerst sinds het clubbestaan aan. Eerdere onderlinge duels zijn er dus nog niet gespeeld.

Huidige vorm FC Progrès Niederkorn

De Luxemburgse Nationale Divisie is twee speelronden verder dan onze ploegen in de Eredivisie. Progrès Niederkorn speelde de eerste tegen Victoria Rosport en die thuiswedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Uit bij UNA Strassen werd het een week later nogmaals een overwinning: 0-4. Afgelopen weekend viel er niets te vieren. In eigen stadion wist Niederkorn haar tegenstander Dudelange niet te breken: 1-2. Tussendoor speelde Niederkorn haar eerste kwalificatiewedstrijd in de Europa League. Zeta werd met 3-0 verslagen.

Huidige vorm Willem II

Ook Willem II begon de week met een verloren competitieduel. De eerste speelronde in de Eredivisie ging met 2-0 verloren bij SC Heerenveen. De twee oefenwedstrijden die een paar weken eerder werden gespeeld waren nog zo belovend voor de ploeg van trainer Koster. Van VVV Venlo werd met 2-1 gewonnen en ook tegen PSV hield Willem II met een gelijkspel 1-1 knap stand.

Lappenmand

Niederkorn kan woensdag niet beschikken over haar viertal spelers: Yannick Bastos (gebroken arm), Ben Vogel (ontsteking) Mathias Janisch (gescheurde spervezel) en Tann Matias (gescheurde kruisband). De spelers van Willem II zijn blessurevrij. Koster kan dus met zijn gehele selectie naar Niederkorn afreizen.

Prognose

Wij voorspellen dat Willem II deze wedstrijd gaat winnen. We vullen een 1-2 zege voor de ploeg uit Tilburg in. We pakken hiermee een hoge odd en zien de ploeg van trainer Koster terug in de volgende kwalificatieronde van de Europa League. Voorspel jij dit ook of denk jij het beter te weten? Laat in ieder geval ook jouw voorspelling achter bij de TOTO en ga voor de hoogst mogelijke odd.

QuoteringenFC Progrès Niederkorn – Willem II

Koning TOTO heeft duidelijk vertrouwen in een goede afloop van Willem II bij Niederkorn. Denk jij ook dat Niederkorn wint en Willem II vroegtijdig uit de Europa League knikkert? Vul dan een 1 in op het wedstrijdformulier van de TOTO en ontvang je inleg x 5.22 keer terug als dit gebeurt.Een gelijkspel betekent verlenging, maar ook een beloning van x 4.13 keer het speelbedrag. Gaat Willem II door naar de volgende ronde? Dan wordt jouw inleg x 1.56 keer meer waard.
De Europa League kwalificatiewedstrijd FC Progrès Niederkorn – Willem II wordt gespeeld op woensdag 16 september om 18:30 uur in het stadion Municipal de la Ville de Differdange te Differdange. Denk jij dat Willem II deze ronde doorkomt? Scoor de hoogste odds bij de TOTO en profiteer van de voortreffelijke combideals via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers