Europa League
02/08/20202 reacties

Wout Weghorst met VfL Wolfsburg naar Shakhtar

Wout Weghorst met VfL Wolfsburg naar Shakhtar
Na veel wikken en wegen heeft de Europese voetbalbond UEFA enige tijd geleden besloten om de Europa League 2019 – 2020 alsnog uit te spelen. Komende week vinden de achtste finales plaats en daarin komen flink wat Nederlanders in actie. Wij blikken in deze voorbeschouwing vooruit op de wedstrijd Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg.

Trainer Shakhtar: “Veel respect voor VfL Wolfsburg“

Shakhtar manager Luis Castro heeft misschien weinig ervaring met het spelen van Europese wedstrijden, zeker tegen gerenommeerde tegenstanders als Wolfsburg. Maar Castro weet exact wat hem en zijn mannen woensdagavond te wachten staat: “We moeten Wolfsburg zeer respectvol behandelen en begrijpen dat ze een heel bekwaam team zijn. We staan ​​tegenover de vertegenwoordigers van de Bundesliga, een van Europa's top vijf competities. Wolfsburg heeft een aantal spelers die op elk moment de uitkomst van een wedstrijd kunnen bepalen. We kijken nu echter meer naar onszelf en weten heel goed waartoe de tegenstanders in staat zijn.”

 “In onze beste vorm aantreden”

Shakhtar wil maar wat graag die kwartfinale behalen. Castro houdt dan ook al zijn spelers nauwlettend in de gaten. Alleen jongens die qua conditie, humeur, slaap en voeding optimaal in vorm verkeren worden opgesteld: “We zijn er zeker van dat we in de wedstrijd tegen Wolfsburg in onze beste vorm zullen zijn. We mogen in geen geval fouten maken, want onze reis eindigt niet in de Europa League. Er is eerst de Europa League, die wordt onmiddellijk gevolgd door de Super Cup en het begin van een nieuw competitieseizoen. We weten niet wanneer de Europa League voor ons zal eindigen, dus de planning is absoluut complex”, zo besluit Castro zijn voorbeschouwing op Shahktar.com.

Oliver Glasner (trainer VfL Wolfsburg): “Shakhtar is gedisciplineerd en creatief”

VfL Wolfsburg coach Oliver Glasner spreekt in zijn voorbeschouwing over de komende wedstrijd tegen Shakhtar over de sterke punten van de tegenstanders en de kansen voor zijn eigen team. “Ik verwacht dat Shakhtar op hun eigen helft zeer gedisciplineerd speelt. De tegenstanders zijn erg creatief als ze de bal hebben, dus ze willen vooruit spelen, maar ze kunnen ook kalm blijven en proberen de bal in hun eigen team te houden. Ze hebben veel ervaring in de Champions League, in de Europa League en in het nationale team.”

“Dit wordt een hele zware wedstrijd”

Glasner ziet echter nog wel wat verschillen die in het voordeel van zijn ploeg kunnen spelen: “Ik denk dat wij misschien met een hogere intensiteit kunnen spelen dan ze gewend zijn in de Oekraïense competitie. Maar het wordt voor ons ook een hele zware wedstrijd, zeker omdat we zonder onze fans moeten spelen. We zullen ons uiterste best doen om deze belangrijke wedstrijd te winnen.”

Statistieken

Nadat Shakhtar de groepsfase wist te overleven plaatste het zich voor de achtste finale door het Portugese Benfica te verslaan. Thuis won Shakhtar met 2-1 en in Portugal eindigde een spectaculair duel in 3-3.Wolfsburg maakte het tegen Malmö FF een stuk minder spannend. Zowel uit als thuis werd er gewonnen. Thuis werd het 2-1, uit zelfs 0-3.

Head 2 Head

De heenwedstrijd in de achtste finale was een echte Europa League wedstrijd. Shakhtar kwam in de Volkswagen Arena te Wolfsburg al na een kwartier op voorsprong: 0-1 door Junior Moraes. Wolfsburg was even van de leg. Wout Weghorst miste vlak voor de thee zelfs nog een strafschop. Overigens had Shakhtar in die eerste helft ook een kans vanaf de penaltystip om zeep geholpen.Na de rust zette Wolfsburg snel orde op zaken: de Amerikaanse verdediger John Brooks bracht in de 48e minuut de stand op 1-1. Het was echter Shakhtar dat het laatste woord nam. Een rake poeier van middenvelder Marcos Antonio bleek achteraf de winnende treffer te zijn: einstand 1-2.

Huidige vorm Shakhtar Donetsk

In de Oekraïne wordt nog vrolijk elke week gevoetbald. De ploeg van trainer Castro pakte begin juli de landstitel en speelde in voorbereiding op deze Europa League wedstrijd een oefenwedstrijd. tegen Veres-Rivne. Shakhtar won het oefenpotje met 2-0.

Huidige vorm VfL Wolfsburg

De Bundesliga werd eind juni reeds beëindigd en dus ging ook VfL Wolfsburg op zoek naar geschikte ploegen om tegen te oefenen. RB Leipzig toonde zich bereidwillig en gaf de ploeg stevig partij. Het duel eindigde in 1-1.

Lappenmand

Shakhtar middenvelder Maksym Malyshev ontbreekt in de return tegen Wolfsburg vanwege een operatie aan de knie die hij eind juni onderging. Vleugelverdediger Ismaily zit in de lappenmand na een kruisband operatie. Hij wordt pas eind dit jaar terugverwacht. Vyacheslav Tankovskyi kampt nog altijd met een verrekkingsbreuk aan het spronggewricht die hij in maart dit jaar opliep.Net als zijn collega bij Shakhtar heeft Wolfsburg-middenvelder Ignacio Camacho problemen met zijn spronggewricht. De kwetsuur is dusdanig erg dat hij woensdag niet kan meespelen. Rechtervleugelverdediger William is tot en met begin september uitgeschakeld door een gescheurde kruisband. Paulo Otavio heeft last van zijn enkel en Kevin Mbabu testte onlangs positief op corona en zal vanwege een verplichte thuisquarantaine niet naar de Oekraïne afreizen.

Prognose

Onze voorspelling voor deze EL-return luidt: 1-1. Shakhtar is thuis lastig te verslaan en zit nog meer in het ritme dan Wolfsburg dat in eigen stadion ook duidelijk moeite had met het spel van de tegenstander. Benieuwd hoeveel deze wedtip zou opleveren bij de bookmakers? Check hieronder dan de gemiddelde odds bij TOTO.nl!

Quoteringen Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg

De TOTO keert x 2,27 keer je inleg uit als de thuisploeg wint. Gaat Wolfsburg met de zege aan de haal? Dan ligt dat bedrag zelfs nog iets hoger: x 2,85. De hoogste odd wordt echter uitgekeerd als het duel onbeslist eindigt, zoals wij in onze prognose voorspelden,. Gemiddeld wordt er in het 1X2 spelsysteem x 3,45 keer het ingelegde spelbedrag uitgekeerd. De odds fluctueren flink in de afgelopen dagen: ga voor de actuele odds naar onze bookmakerspagina!
Komende woensdag wordt de Europa League wedstrijd Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg gespeeld. Het duel in het OSC Metalist Stadion in Gharkiv begint op woensdag 5 augustus om 18:55 uur. Doe jij mee bij deze herstart van de Europa League? Gok jij op een productief avondje van Wout Weghorst of ga je voor de hoogste odd? VoetbalGokken.nl biedt je de beste deals en aanbiedingen voor dit EL-duel. Voorspel de juiste uitslag en win!

De beste Online Bookmakers