FA Cup
05/01/2020

Arsenal odds voor FA Cup wedstrijd tegen Leeds

Arsenal odds voor FA Cup wedstrijd tegen Leeds
De voetballers in Engeland krijgen geen moment rust. Tijdens de kerst en de jaarwisseling werd er al volop gevoetbald en zelfs nu de Premier League even stil ligt, moeten ze nog aan de bak. Komend weekeinde wordt er gespeeld om de FA Cup. Eén van de topwedstrijden in deze speelronde is het duel Arsenal FC– Leeds United. VoetbalGokken.nl zocht de wedstrijdfeiten op en brengt je op de hoogte van de hoogste odds!

Mikel Arteta: “Het zal moeilijk worden tegen Leeds”

Arsenal boekte op Nieuwjaarsdag de eerste zege onder de nieuwe trainer Mikel Arteta. Manchester United werd met 2-0 verslagen en dat geeft uiteraard een enorme boost richting de FA Cup ontmoeting met Leeds. Arteta analyseerde de tegenstander al goed: “De manier waarop ze spelen, de manier waarop de spelers zich gedragen in het veld. Ik volg hun coach voor een lange tijd en ik weet hoe moeilijk het zal zijn om te spelen tegen dit Leeds United”, aldus Arteta.

“Leeds-manager meest succesvolle manager ooit”

Arteta blaast in de Engelse media nog wat langer op de loftrompet, want hij heeft zijn spelers op het hart gedrukt dat Leeds echt een lastige tegenstander is om van te winnen: “Leeds-manager Bielsa is één van meest succesvolle manager ooit. Hij krijgt van zijn team wat hij wil, zorgt dat ze nooit opgeven en daarmee compenseren ze gebrek aan niveau en kwaliteit. Zulke ploegen zijn altijd lastig te bespelen.”

Marcelo Bielsa (Leeds): “Arsenal één van beste clubs”

Bij Leeds United is er dan weer veel respect voor Arsenal. Een topteam in de Engelse Premier League, zo stelt ook Leeds manager Marcelo Bielsa in zijn voorbeschouwing op deze FA Cup wedstrijd: “Ze zijn één van beste team van Engeland. Natuurlijk gaan we proberen ons met Arsenal te meten.”

“Trots dat we tegen Arsenal mogen spelen”

Ook vertelde Bielsa dat er in Leeds al lange tijd wordt uitgekeken naar deze wedstrijd: “Al sinds de loting zijn we trots dat we tegen Arsenal mogen spelen. Het is onmogelijk om vooraf te zeggen wat er gaat gebeuren, maar we zullen er alles aan doen om het ze moeilijk te maken.”

Eddie Nketiah

Sailliant detail: Eddie Nketiah is door Arsenal verhuurd aan Leeds. Bielsa: “Wij verwachten veel van hem maandag.”

Statistieken

De FA Cup is de meest prestigieuze beker van het Engelse voetbal. Wij zijn inmiddels aanbeland bij de 32ste finales van dit toernooi. De winnaars van de komende matches plaatsen zich voor de volgende ronde. Elke match die in een gelijkspel eindigt zal een return krijgen. Die wordt dan gespeeld op het veld van de ploeg die nu uit heeft gespeeld.

Head 2 Head

De meest recente onderlinge ontmoetingen dateren uit 2012 en 2011, omdat Leeds al enige tijd niet meer in de Premier League speelt. Daardoor is de laatste ontmoeting die van 9 januari 2012, ook toen in de FA Cup. Arsenal won, maar met veel moeite. Het werd uiteindelijk slechts 1-0.Ook in 2011 kwamen beide clubs elkaar tegen in de FA Cup. Leeds wist op bezoek bij Arsenal een 1-1 uit het vuur te slepen, maar in de return kreeg het alsnog de deksel op de neus: 1-3.

Huidige vorm Arsenal FC

Arsenal is het jaar goed begonnen door Manchester United te verslaan. De 2-0 op Nieuwjaarsdag werd dan ook hevig gevierd. Logisch, want Arsenal won daarvoor vijf keer op rij niet. Achtereenvolgens Standaard Luik (Europa League, 1-1), Manchester City (0-3), Everton (0-0), Bournemouth (1-1) en Chelsea (1-2) zorgden voor een bijzonder slecht einde van 2019. Of 2020 totaal anders gaat worden is afwachten, maar de start is alvast veelbelovend.

Huidige vorm Leeds United

Leeds United is actief in de Championship, de tweede divisie in Engeland. Hierin heeft de ploeg het ook lastig. Op Nieuwjaarsdag werd ook daar gewoon gevoetbald en Leeds kwam uit bij West Brom niet verder dan 1-1. Het oude jaar werd dan wel weer positief afgesloten. Dankzij een bizarre 4-5 overwinning op Birmingham kon Leeds nog drie punten bijschrijven in 2019.

Lappenmand

In de ziekenboeg van Arsenal liefst drie basisspelers. Het betreffen Kieran Tierney, Dani Ceballos en Gabriel Martinelli. Bovendien moeten David Luiz, Alexandre Lacazette en Granit Xhaka oppassen voor een schorsing, want ze hebben tot nu toe al vier gele kaarten verzameld.Bielsa heeft geen enkele speler in de lappenmand. Wel staan Luke Ayling en Mateusz Klich op scherp qua gele kaarten, maar die tellen niet mee in de FA Cup.

Prognose

Onze voorspelling is: 2-0 voor Arsenal. Arteta moet met zijn elftal toch in staat zijn om deze tegenstander uit de tweede divisie te verslaan? Wat denk jij? Check onderstaand overzicht voor de actuele odds bij TOTO.nl!

Quoteringen Arsenal FC – Leeds United

De bookmakers schalen de odds hoog in, vooral als Arsenal verzuimt te winnen. Een zege van thuisploeg staat op x 1,45 in het 1x2 spelsysteem. De uitkering bij een gelijkspel, hetgeen een return zou betekenen, ligt een stuk hoger: x 4,75. Een regelrechte stunt van Leeds is als de ploeg erin zou slagen om in het Emirates Stadium te winnen van Arsenal. Spelers die vooraf hebben gegokt op die uitslag, zullen in dat geval heel blij zijn. De bookies keren dan namelijk x 6,50 keer het ingelegde speelbedrag uit!
De FA Cup wedstrijd Arsenal – Leeds United wordt gespeeld op maandag 6 januari om 20:55 uur in het Emirates Stadium te Londen. Wie gaat er door naar de volgende ronde van de FA Cup? Of volgt er een return bij Leeds United doordat dit duel in een gelijkspel eindigt? Zet nu in bij VoetbalGokken en speel mee met dit duel in de Engelse FA Cup!

De beste Online Bookmakers