FA Cup
04/01/20202 reacties

Odds voor FA Cup duel Liverpool – Everton

Odds voor FA Cup duel Liverpool – Everton
In Engeland is er nog steeds geen sprake van een winterstop. Sterker nog: er worden naast competitiewedstrijden deze week ook nog bekerduels afgewerkt! Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum treden komende zondag in de FA Cup aan tegen Everton. VoetbalGokken.nl zet de odds voor je op een rij, maar we beginnen natuurlijk eerst met de verwachtingen van de coaches!

Jurgen Klopp: “Zorgen dat we klaar zijn voor Everton”

Liverpool is nu een jaar lang ongeslagen in de Premier League, maar in de bekertoernooien worden The Reds nog weleens verslagen. Komende zondag wacht FA Cup ontmoeting tegen Everton. Jurgen Klopp is ook hiervoor op en top gemotiveerd: “Mensen zeggen dat de moeilijke (feest)periode nu voorbij is, maar Everton komt er al snel aan. Het gaat dus nog wel even door voor ons, dus we moeten zorgen dat we weer klaar zijn voor Everton.”

“Winnen niet vanzelfsprekend”

Klopp heeft alle vertrouwen in een goede afloop van die bekerwedstrijd, maar weet dat het ook moeilijk is om de jongens scherp te houden: “We moeten winnen nooit als vanzelfsprekend gaan zien, want dat is het niet. We moeten er elke wedstrijd voor knokken en dat geef ik ze ook mee voor de FA Cup wedstrijd die we zondag voor eigen publiek zullen spelen.”

Carlo Ancelotti: “Liverpool game met vertrouwen tegemoet zien”

De Italiaanse trainer Carlo Ancelotti staat nog maar een paar weken aan het roer bij Everton en speelde eerder seizoen al tegen The Reds in het Champions League-toernooi. Toen was oude rot Ancelotti nog coach bij Napoli. De huidige trainer van Everton is goed voorbereid en niet bang voor Liverpool: “Het is juist goed om dit soort testen te hebben voor mijn ploeg. Ook de wedstrijd bij Liverpool moeten we met vertrouwen tegemoet zien. Ons doel voor de komende jaren is om te proberen te concurreren met de topteams van Engeland en Europa. Dat begint vanaf nu, dat begint zondag.”

“Liverpool heeft geweldige reeks”

Ancelotti mag dan nieuw zijn bij Everton, hij weet exact wat hem te wachten staat als hij bij Liverpool op bezoek gaat: “Liverpool heeft – op één na - alle wedstrijd gewonnen dit seizoen. Ze hebben in het tweede deel van het jaar een geweldige reeks neergezet. Het zal voor ons heel moeilijk worden om daar te gaan winnen.”

Statistieken

Het betreft hier een wedstrijd in de 32ste finale van de Engelse FA Cup. Officieel is dit de heenwedstrijd, maar er volgt enkel een tweede wedstrijd bij een gelijkspel. Als er zondag direct een winnaar is, dan plaatst diegene zich voor de volgende bekerronde.

Head 2 Head

De laatste vijf edities van Liverpool – Everton waren een prooi voor de thuisploeg. Begin december (2019) won Liverpool in de Premier League zelfs met 5-2. De laatste maal dat Everton iets overhield aan een bezoekje op Anfield was in 2017. De Premier League wedstrijd van het seizoen 2017 – 2018 werd toen afgefloten bij een 1-1 stand.De laatste keer dan Everton nog eens kwam winnen bij Liverpool is inmiddels meer dan twintig jaar geleden: op 29 september 1999 pakte Everton een 0-1 overwinning op Anfield Road.

Huidige vorm Liverpool

Liverpool is in de Engelse voetbalcompetitie al heel lang ongeslagen, maar ook in de andere (internationale) competities wordt er niet of nauwelijks verloren. Zo won Liverpool vlak voor kerst de wereldbeker voor clubs door eerst Monterrey te verslaan en daarna in de finale af te rekenen met Flamengo (1-0 na verlenging). Sindsdien werden er alweer drie competitiewedstrijden afgewerkt en die werden allen gewonnen door Liverpool.

Huidige vorm Everton

Sinds de aanstelling van Ancelotti als nieuwe coach van Everton draait de ploeg een stuk beter. Eindelijk werden er weer wedstrijden gewonnen (1-0 tegen Burnley en 1-2 bij Newcastle). Zelfs de 0-0 tegen Arsenal geeft hoop, maar afgelopen week was er ineens de nederlaag tegen Manchester City. Niet direct opvallend, maar het was de eerste nederlaag onder Ancelotti en het is interessant om te zien of dat effect heeft op de spelersgroep als ze het op moeten nemen tegen Liverpool. Is het Ancelotti-effect nu uitgewerkt?

Lappenmand

De lappenmand is bij FC Liverpool behoorlijk vol aan het raken. Georginio Wijnaldum is gelukkig weer fit, maar dat kan niet gezegd worden van Nathaniel Clyne. De rechtervleugelverdediger is nog tot begin februari onder de pannen met een gescheurde kruisband.Joel Matip mist ook het FA Cup-duel van zondag. De 28-jarige centrale verdediger heeft te veel last van zijn knie. De ziekenboeg bestaat verder uit: Fabinho, Oxlade Chamberlain, Xherdan Shaqiri en Naby Keita.Het elftal van Everton moet het al tijden stellen zonder Jean Philippe Gbamin. De verdedigende middenvelder staat al sinds eind augustus onder behandeling van de medische staf vanwege een hamstringblessure. Andre Gomes staat langs de kant met een enkelblessure en Alex Iwobi liep vlak voor de kerstdagen een hamstringblessure op en doet dus zondag ook niet mee.

Prognose

Bekerwedstrijden zijn altijd speciaal, maar Liverpool is zo superieur dit seizoen dat wij een reguliere overwinning voorspellen voor The Reds. Benieuwd welke odds er bij deze uitslag horen of wil je weten hoeveel een bekerstunt van Everton oplevert? Check dan onderstaand odds overzicht!

Quoteringen Liverpool – Everton

Bookmaker TOTO.nl is nog aardig gul met een pre-wedstrijdquotering van x 1,85 voor een bekerzege van Liverpool. De odds voor een gelijkspel liggen uiteraard wel een stuk hoger: x 3,90 keer je inleg als het zondagavond gelijk eindigt op Anfield. Knikkert Everton het superelftal van Liverpool uit de Engelse voetbalbeker? Dan keren de bookies ook x 3,90 de inleg uit, maar dit keer aan spelers die via VoetbalGokken.nl een overwinning van Everton hadden voorspelt bij TOTO.nl.
De FA Cup wedstrijd FC Liverpool – Everton wordt gespeeld op zondag 5 januari om 17:00 uur op Anfield. Doe jij mee aan deze Engelse bekerwedstrijd? Je hoeft hiervoor geen eens voetbalschoenen aan en het veld op. Ga gewoon naar onze bookmakerspagina, check de beste deal voor jouw voorspelling en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers