FA Cup
29/07/2020

Top-odds bij FA Cup finale Arsenal – Chelsea

Top-odds bij FA Cup finale Arsenal – Chelsea
Aankomende zaterdag is het zover. De finale van de FA Cup wordt dan eindelijk gespeeld. De finalisten Arsenal en Chelsea komen beide uit Londen en mogen in het legendarische Wembley stadion gaan spelen om deze hoofdprijs. Inzet? De beker én een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Vooral Arsenal is geïnteresseerd in dat ticket, Chelsea plaatste zich zondag al voor de Champions League. Maar The Blues willen wél graag een prijs pakken! VoetbalGokken blikt vooruit!

Mikel Arteta: “Van Chelsea win je niet gemakkelijk”

Arsenal-trainer Mikel Arteta kan zijn team gereedmaken voor een stadsderby en finale van de FA Cup tegen aartsrivaal Chelsea. Voor The Gunners zou het winnen van de Cup een plek in de Europa League betekenen. Arteta: “Uiteraard kunnen we het seizoen goed afsluiten door de finale te winnen en ons te kwalificeren voor Europees voetbal. Maar Chelsea heeft het niveau van een topclub en daar win je niet gemakkelijk van”, zegt de trainer van Arsenal op de clubwebsite van The Gunners.

“We kunnen winnen van Chelsea”

Toch ziet Arteta kansen voor zijn team om de beker te winnen, maar dat zal volgens hem vooral aan de inzet en motivatie liggen van zijn elf spelers op het veld. “We moeten vechten voor elke titel of beker die wij kunnen pakken. Ik ben er zeer zeker van dat we dan ook van Chelsea kunnen winnen”, aldus Arteta.

Frank Lampard: “Dit wordt een geweldige finale”

Chelsea heeft zich via een vierde plek in de Premier League geplaatst voor de kwalificatieronde van de Champions League. De Europese voetbal heeft de ploeg van trainer Frank Lampard er dus geen belang bij om de finale te winnen, maar de beker op zich winnen, is voor Lampard al genoeg reden om er zaterdag keihard voor te gaan. “We willen zeker proberen die finale te winnen, want we hebben dit jaar veel goede dingen laten zien. Dat moet beloond worden met een prijs”, zegt Lampard tijdens zijn persconferentie.

“Wij zijn een sterke eenheid”

Lampard vervolgt: “Het is een geweldige prestatie voor ons om in de finale te komen. De halve finale winnen van Manchester United was al geweldig, maar de finale tegen Arsenal dat is helemaal geweldig”, zegt de trainer van Chelsea die denkt dat zijn team de beker kan winnen. “Mijn ploeg is op dit moment heel sterk als eenheid, zowel op als buiten het veld. Dat is onze kracht”, besluit Lampard.

Statistieken

Arsenal wist de finale van de FA Cup dertien keer te bereiken en acht keer te winnen. In 2017 wonnen The Gunners de beker voor het laatst. Ook toen werd de finale tegen Chelsea gespeeld en werd het 2-1 voor Arsenal.  Chelsea kon de beker een seizoen later zelf ook in de prijzenkast zetten. In 2018 werd de beker van Manchester United gewonnen met 1-2.

Head 2 Head

De stadsderby Arsenal tegen Chelsea is altijd een beladen wedstrijd. De ploegen zijn vaak aan elkaar gewaagd. Beide teams speelden voor het laatst in competitieverband tegen elkaar. Afgelopen januari werd het duel bij Chelsea gespeeld en werd met 2-2 een gelijkspel. Een maand eerder waren The Blues nog op bezoek bij Arsenal en toen wist Chelsea met 1-2 te winnen.

Huidige vorm Arsenal

In de halve finale van de FA Cup kreeg Arsenal met Manchester City als tegenstander een moeilijk duel voor de kiezen. Dankzij twee treffers van Pierre-Emerick Aubameyang won de ploeg van trainer Arteta met 2-0 van The Cityzens. Afgelopen weekend werd het Premier League-seizoen afgesloten met een thuisduel tegen Watford en ook die wedstrijd werd in een zege omgezet: 3-2.

Huidige vorm Chelsea

Chelsea moest het tegen Manchester United opnemen in de halve finale van de FA Cup. De ploeg van trainer Lampard wist met 1-3 af te rekenen van de ploeg uit Manchester. Een paar dagen later gingen The Blues onderuit in de Premier League wedstrijd tegen Liverpool: 5-3. Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd van dit competitieseizoen tegen Wolverhampton Wanderers met een 2-0 zege afgerond.

Lappenmand

Trainer Arteta kan in de finale van de FA Cup nog niet beschikken over Gabriel Martinelli (knieblessure) en Mesut Ozil (rugproblemen). Doelman Bernd Leno is bijna hersteld van een opgerekte enkelband. Ook is het volgens trainer Arteta nog onzeker of Shkodran Mustafi, die kampt met een hamstringblessure, aan de start van de finale zal staan. “We moeten zien hoe hij zich de komende dagen ontwikkelt, maar op het moment twijfel ik eraan”, zei Arteta eerder deze week.Bij Chelsea zullen Billy Gilmour (knieblessure), Ethan Ampadu (rugblessure) en Abdul Rahman Baba (knieblessure) door blessureleed niet kunnen aansluiten bij de selectie van Lampard.

Prognose

Arsenal en Chelsea zijn aan elkaar gewaagd en dat zal zaterdag ook weer te zien zijn. Wij voorspellen dan ook een gelijkspel 1-1 en verwachten dat het een lange avond gaat worden voordat de winnaar van de FA Cup 2019/2020 bekend zal worden. Laat uw voorspelling ook achter bij de TOTO en check hieronder alvast wat voor odd erbij past.

Quoteringen Arsenal – Chelsea

De quoteringen voor de finale van de FA Cup staan hoog ingeschaald bij de TOTO. De hoogste odd van deze wedstrijd x 3.35 keer je inleg wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Wembley Stadion.Wint Chelsea de beker? Dan wordt jouw inleg x 2.16 keer meer waard als je dit vooraf hebt voorspeld bij de TOTO. Een overwinning van Arsenal is goed voor een quotering van x 3.15 keer het speelbedrag.
De FA Cup finale Arsenal – Chelsea wordt gespeeld op zaterdag 1 augustus om 18:30 uur in het Webley Stadion te Londen. Denk jij dat The Gunners de beker gaan winnen of zijn het The Blues die de beker hoog gaan houden? Op de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl vind je de hoogste odds en beste deals die er te vinden zijn bij Koning TOTO voor de finale van de FA Cup.

De beste Online Bookmakers