FA Cup
14/07/2020

TOTO zet halve finales FA Cup in de spotlights

TOTO zet halve finales FA Cup in de spotlights
In Engeland wordt dit weekend de halve finales van de FA Cup gespeeld. Arsenal, Manchester City, Manchester United en Chelsea zijn de vier teams die nog kans maken om de finale te bereiken. Arsenal speelt zaterdag tegen Manchester City en een dag later gaan Manchester United en Chelsea uitmaken wie de finalist wordt. VoetbalGokken en Koning TOTO willen niets missen van dit spektakel. Ben jij dit weekend ook van de partij?

Arsenal-trainer Mikel Arteta: “We zullen vechten tegen Manchester City”

Voor Arsenal is het van groot belang om de FA Cup te winnen. The Gunners hebben het moeilijk in de Premier League en de kans is groot dat ze Europees voetbal gaan missen. Met het winnen van de FA Cup kan het team van trainer Mikel Arteta als nog Europa in, al wordt het volgens Arteta niet gemakkelijk. “Manchester City tegenkomen in de halve finale is lastig, maar als je de beker wilt winnen, moet je de beste teams verslaan. We zullen vechten in de halve finale van de FA Cup, ons best doen en proberen sterker te zijn dan Manchester City”, zegt de trainer van The Gunners.

Manchester City-trainer Josep Guardiola: “Arsenal is een erg sterk team”

Manchester City won eerder dit jaar de EFL Cup, maar trainer Josep Guardiola is vastberaden daar nog een prijs aan toe te voegen. Daarvoor moet zaterdagavond eerst Arsenal uitgeschakeld worden. “Arsenal wil prijzen winnen en dus ook de FA Cup. Dat is ook hun doel om dit seizoen af te sluiten”, zegt Guardiola. “Arsenal is een erg sterk team en voor hun is het ook erg belangrijk om de FA Cup te winnen. Deze prijs is waar wij, Arsenal en alle andere clubs voor strijden”, aldus de Manchester City-trainer.

Statistieken

In de Premier League kan de ploeg van Arteta de top zes (dat toegang geeft tot Europees voetbal) maar moeilijk bijhouden. Arsenal kan haar seizoen dus nog redden door de FA Cup te winnen, maar dan moet City verslagen worden.Manchester City greep de landstitel mis, maar is met de tweede plaats in de Premier League wel zeker van kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. Ook is City nog in de race van de Champions League. Er vallen dus nog wel wat prijzen te halen voor The Cityzens, maar zoals Guardiola al zei, Manchester City gaat voor alle prijzen.

Head 2 Head

In de halve finale van de FA van 2017 speelden Arsenal en Manchester City ook al tegen elkaar. Het werd binnen negentig minuten speeltijd een gelijkspel: 1-1, maar uiteindelijk trok Arsenal aan het langste eind. In februari 2018 kwamen de teams elkaar weer tegen maar toen in de finale van de EFL Cup. Manchester City won met 0-3 van The Gunners in het Londense Wembley Stadion.

Wedtip

Onze wedtip is een gelijkspel: 2-2. Er is volgens ons een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen. Is jouw voorspelling de juiste? Dan heeft de TOTO fraaie odds voor je klaarstaan. Check onderstaand overzicht voor de gemiddelde odds.

Quoteringen Arsenal – Manchester City

De quoteringen voor de wedstrijd van Arsenal tegen Manchester City zijn bij de TOTO als volgt ingedeeld. De hoogste odd voor deze halve finale wordt uitgekeerd als Arsenal wint: x 7.80. Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 5.20 keer je inleg. Gaat Manchester City door naar de finale dan wordt elke euro die hierop is ingezet x 1.32 keer meer waard.

Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer: “Wij willen de finale in”

Zondag is het de beurt aan Manchester United en Chelsea om de kaarten te schudden welke ploeg de finale haalt. United-trainer Ole Gunnar Solskjaer is er alvast klaar voor. “We willen die finale hoe dan ook halen en daar zijn we nu erg dichtbij”, aldus Solskjaer. Dat zijn team moet aantreden tegen Chelsea verwacht de trainer geen gemakkelijke taak te worden. Van Chelsea winnen en daarmee doorstoten naar de finale is nu de uitdaging voor mijn jongens en dat heb ik ze ook verteld. We zijn er klaar voor.”

Chelsea-trainer Frank Lampard: “Zondag alles geven”

In de Premier League staat Chelsea keurig derde en de top vier geeft recht op kwalificatie van de groepsfase van de Champions League. Met de ploeg van trainer Frank Lampard zit het wat dat betreft wel goed, maar Lampard wil het daar niet bij laten. De Chelsea-trainer wil niets liever dan de FA Cup winnen met zijn team. “Elke competitie is ons doel. Het is geweldig om op Wembley te spelen, daar zullen we alles geven. Mijn spelers zullen zondag alles geven”, besluit Lampard.

Statistieken

Het winnen van de FA Cup geeft direct recht op Europees voetbal en daarmee kunnen de teams wat voorrondes en voorbereidingen overslaan. Chelsea is met de derde plek in de Premier League al hard op weg om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Manchester United staat vijfde en dat geeft recht op kwalificatie groepsfase Europa League. Het winnen van de beker is voor United dan nog net even iets meer van belang.

Head 2 Head

Begin vorig jaar speelden Chelsea tegen Manchester United in de achtste finales van de FA Cup. United won met 0-2 waardoor Les Blues was uitgeschakeld. Een jaar eerder waren de rollen nog omgedraaid. Chelsea won in de finale van ‎The Red Devils met 1-0 en dat was genoeg om de beker in Londen te houden.

Wedtip

Onze wedtip bij de bookmakers is een 1-0 voor Manchester United. De ploeg van trainer Solskjaer draait de laatste weken als een dolle en verloor sinds dat de bal weer rolt in Engeland nog niet een keer. Chelsea is niet zomaar een ploeg vandaar dat wij ook maar een doelpunt verwachten. Voorspel jij dit ook of heb je een ander idee? Bij Koning TOTO vind je altijd wel goede odds die past bij jouw voorspelling.

Quoteringen Manchester United – Chelsea

De quoteringen voor de halve finale van zondagavond zijn als volgt ingedeeld. De hoogste odd van deze wedstrijd staat genoteerd op x 3.25 en wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Wembley Stadion. Wint Chelsea? Dan staat er met x 2.95 keer je inleg ook een hoge odd voor je gereed. In het 1X2 spelsysteem wordt een zege van Manchester United op x 2.30 keer het speelbedrag ingedeeld.
De halve finales van de FA Cup worden gespeeld op zaterdag en zondag 18 en 19 juli. De wedstrijd  Arsenal – Manchester City is de openingswedstrijd in het FA Cup-weekend op zaterdagavond om 20:45 uur. De Engelse topploegen Manchester United en Chelsea treffen elkaar zondag om 19:00 uur. Beide duels worden in het Wembley Stadion te Londen zonder publiek gespeeld. Wil jij alles uit de kast halen en meespelen via Koning TOTO op de FA Cup? Maak dan via de bookmakerspagina van VoetbalGokken een deal bij deze Nederlandse bookmaker en zorg dat je tot de winnaars van dit weekend behoort.

De beste Online Bookmakers