Gokindustrie
15/07/2022 0 reacties

Unibet wordt nieuwe partners van VI

Unibet wordt nieuwe partners van VI

VI is de website van het populaire weekblad Voetbal International. Het heeft geen verbintenis meer met het tv-programma VI dat staat voor Vandaag Inside en wordt gepresenteerd door Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Het tv-programma wordt gesponsord door een concurrent van Unibet, namelijk TOTO. Het was al een publiek geheim dat Unibet, dat sinds enige tijd een vergunning van de KSA heeft en op 4 juli live ging in Nederland, een vorm van samenwerking zou aangaan met VI. De wijze waarop dit zou gebeuren bleef echter de vraag.

VI komt met weddensectie

VI gaat een weddensectie online zetten en daarin zal de nieuwe partner Unibet een prominente rol gaan spelen. Dat werd al duidelijk op het moment dat 1 minuut na aankondiging van de samenwerking er een advertorial van Unibet op de site van VI verscheen. Ook in het commentaar van de hoofdredactie werd aandacht besteed aan de samenwerking:

“ Wij vinden het belangrijk om spelers die willen wedden te ondersteunen zonder andere bezoekers die geen interesse hebben te overladen met berichten. Daarom komt er een speciale wedden-sectie op de site en app. Daar bieden we vooruitblikkende berichten met onder andere statistieken die kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes bij het plaatsen van een weddenschap.”

       - Redactie VI

VI wijst op verantwoord spelen

Bij VI zijn er ook betalende abonnees en deze kunnen naar mededeling desgewenst de informatie over wedden uitzetten. Verder benadrukt VI dat Unibet inmiddels voldoet aan de strenge eisen die de KSA stelt aan vergunninghouders en dat alle berichten waarin de bookmaker wordt genoemd aan dezelfde strenge normen zullen worden getoetst. In de plannen van de regering zal het overigens mogelijk blijven om reclame op internet te maken voor bookmakers. Daarvoor zullen wel aangepaste eisen komen. VI heeft ook een pagina over verantwoord spelen opgenomen op de site en verwijst daar in publicaties over Unibet ook naar.

VI is eerder op de vingers getikt door de KSA

In december 2021 schreef VI ook over het wedden op voetbal en daarbij kon de lezer doorklikken naar de site van vergunninghouder Jack’s om een gokje te plaatsen. Dat leidde tot vragen in de Tweede Kamer aan de destijds verantwoordelijke minister Sander Dekker. Deze hoefde echter niet op te treden omdat VI inmiddels de site had aangepast. De Kansspelautoriteit liet later via haar voorzitter overigens nog wel weten dat VI een waarschuwing had gekregen omdat de wijze waarop de informatie over wedden op voetbal was gedeeld niet voldeed aan de eisen die daaraan worden gesteld.

De meningen op Twitter over de samenwerking zijn verdeeld

Niet iedereen is positief over de samenwerking op Twitter. Er zijn vragen over de onafhankelijkheid van de sportverslaggeving, omdat Unibet uiteraard commerciële belangen heeft die verder gaan dan de samenwerking met een aantal clubs in het betaalde voetbal zoals Ajax. Naar verwachting zal die sponsoring met ingang van 1 januari 2025 weer moeten worden beëindigd als er een verbod komt op deze manier van reclame. Andere twitteraarster waren verheugd en toonden zich nieuwsgierig naar de extra informatie die zal worden geboden.

De beste Online Bookmakers