Gokindustrie
20/10/2021 1 reacties

Voormalig koning Toto naar Betcity

Voormalig koning Toto naar Betcity

Per 1 oktober heeft Toto niet meer het alleenrecht als het aankomt op weddenschappen op sport, en dan met name voetbal. Een van de nieuwe bookmakers is Betcity. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en wordt gerund door Casinocity. Daardoor kent het management de Nederlandse gokmarkt en heeft ervaring met de Kansspelautoriteit. Dat Betcity niet van plan is zich bescheiden op te stellen, bleek uit de eerste reclamecampagne. Hoofdrolspeler daarin is Andy van der Meijde, een voormalig koning Toto.

Een transfertje geregeld

In de reclamecampagne van Betcity worden er duidelijke plaagstootjes uitgedeeld aan concurrent Toto. Zo heeft de ex-profvoetballer het over het transfertje dat hij heeft geregeld (van Toto) en dat het nu niet meer gaat om een-tweetjes, maar weetjes. Dat laatste is ook direct gericht op Toto. Betcity is namelijk van plan om de gokkers te voorzien van alle benodigde actuele sportinformatie zodat deze hun weddenschappen nog beter afsluiten. Ook wordt er gefluisterd dat Betcity een overeenkomst gesloten zou hebben met de huidige koning Toto voor 2022. Als Wesley Schneider tevens de overstap maakt naar Betcity, zou dat hard binnen kunnen komen bij de Nederlandse concurrent, hoewel deze wel een zeer sterke naam heeft opgebouwd.

Wat heeft Betcity te bieden?

Inmiddels zijn er een aantal weken verstreken na de wat rommelige start van het online legaal gokken in ons land. De tien vergunninghouders zijn inmiddels allemaal in de lucht waarbij er nog wat opstartproblemen kunnen voorkomen. Betcity maakt gebruik van software van het Zweedse bedrijf Kambi. Daarmee is gekozen voor een product dat betrouwbaar is en al meerdere jaren wordt gebruikt door een aantal grote internationale bookmakers. Wie voor het eerst gebruik maakt van Betcity hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over de software. Alles is gebruikersvriendelijk, omdat het programma al door miljoenen spelers over de hele wereld is getest.

Het aanbod aan sportwedstrijden

In de Wet kansspelen op afstand is aangegeven wat in Nederland toegestaan en met name ook wat uitgesloten is. Dat betekent dat er minder aanbod is bij Betcity dan bij de (illegale) bookmakers voor 1 oktober. Maar er blijft voldoende over zoals alle grote voetbalcompetities. Daarbij hoef je je niet alleen te beperken tot het voorspellen van de uitslag, er zijn diverse andere opties. Uitgesloten zijn echter een aantal ‘negatieve’ zaken, zoals de eerste gele of rode kaart en andere beslissingen van de scheidsrechter.

De achtergrond hiervan is dat naar fair play wordt gestreefd. In het verleden is in het buitenland vaker gebleken dat matchfixing werd gefocust op zaken die een enkeling kon beïnvloeden. Ook zijn kleinere competities uitgesloten om die reden. Tenslotte loopt het onderzoek naar de beloften-competitie in het Nederlands betaald voetbal nog. Naast voetbal heeft Betcity ook andere sporten in het aanbod, zoals tennis, darts, golf en UFC.

Minimale inzet, storten en uitbetalen

Een weddenschap bij Betcity kun je al afsluiten vanaf € 0,10. Je kunt op diverse manieren geld storten op je account zoals iDeal of een creditcard. Het is tevens mogelijk met een gewone bankoverschrijving. De minimale bedragen zijn niet hoog. Via je bankrekening is dat € 10 en bij gebruik van een creditcard moet je minimaal € 15 overmaken. Als je geld van je account teruggestort wil hebben, geeft Betcity aan dat dit in het algemeen op de volgende werkdag zal gebeuren. Dat is een van de voordelen van een Nederlandse exploitant. Uiteraard moet Betcity dat in de toekomst wel kunnen waarmaken.

De serviceverlening

Heb je vragen over je account of geplaatste weddenschappen dan kan je contact opnemen met de helpdesk op diverse manieren. Hou er rekening mee dat je jouw accountnummer bij de hand hebt. Alles is inmiddels in het Nederlands geregeld en er wordt beloofd dat je snel een antwoord zult krijgen. Door de drukte bij aanvang van de nieuwe legale bookmakers was de bereikbaarheid de eerste week van oktober niet optimaal. Momenteel is het rustiger. Ook op dit gebied zal Betcity zich in de nabije toekomst moeten bewijzen.

Een extraatje voor nieuwe klanten

Als je een nieuwe account opent op Betcity krijg je eenmalig een welkomstbonus van € 20. Hiertoe moet je wel een eerste storting doen. Bij die eerste storting moet je ook je bonus meteen claimen. Wacht even met de eerste weddenschap tot je bonus is bijgeschreven. Het is niet bekend hoe lang deze welkomstactie zal duren.

Betcity is zeker interessant voor Nederlandse spelers. De software is soepel en alles is in het Nederlands. Als Betcity erin slaagt om haar ‘Speel Slimmer’ concept goed in de markt te zetten, zullen de concurrenten het moeilijk gaan krijgen.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!