WK 2022
29/09/2022

Heeft Australië betere kansen met Guus Hiddink?

Heeft Australië betere kansen met Guus Hiddink?

Guus Hiddink gaat Australië helpen in de voorbereiding en tijdens het toernooi van de WK eind dit jaar in Qatar. Overigens zal Hiddink deze keer een rol als assistent vervullen op verzoek van de Australische hoofdcoach Graham Arnold.

De succesvolle carrière van Hiddink

Hiddink was zelf de baas tijdens het WK in 2006 bij de Aussies. Destijds wist Australië zeer verrassend de 8e finale te bereiken waar het land maar nipt werd uitgeschakeld door topland  Italië. Volgens Hiddink heeft hij zeer goede herinneringen overgehouden aan dat WK en is hij daarom akkoord gegaan met het verzoek om bij te springen in Australië. Hiddink heeft al meerdere landen succesvol geleid op grote toernooien. Hij was bondscoach van Nederland in de periode 1994 tot en met 1998. Oranje werd in 1998 op het WK pas in de halve finale uitgeschakeld.

In 2014 begon een nieuwe periode voor de inmiddels wereldberoemde trainer als hoofdcoach van Nederland. Dit keer werd het geen succes. De kwalificatie voor het EK werd een fiasco en Hiddink nam zelf ontslag. Zijn meest succesvolle periode als trainer van een nationale ploeg had Hiddink wellicht in Zuid-Korea. Het minder bekende voetballand haalde de kwartfinale tijdens het toernooi in eigen land (en Japan) en dat maakte Hiddink tot een nationale held. Hiddink was ook nog trainer van Rusland, Turkije en dus Australië. Het waren vooral succesvolle periodes voor de coach die dit jaar 76 hoopt te worden.

Wat zijn de kansen voor Australië in Qatar?

Australië heeft beslist geen makkelijke poule geloot voor het komende WK. Frankrijk is de favoriet in de groep en uiteraard ook een kanshebber voor de titel. Denemarken  is sinds het EK met de dramatische scène met Eriksen aan een opmerkelijke opmars bezig in Europa. Het Deense team speelt fris en aanvallend en is een tegenstander van formaat. Nummer 3 in de poule van Australië is een dark horse net zoals het land dat zelf is: Tunesjë. Indien Australië er in slaagt om Tunesië te verslaan (de odds bij de bookmakers zijn ongeveer 50/50) zal het elftal moeten stunten om de achtste finale te bereiken. Momenteel wordt 13 maal de inzet betaald als Australië mocht winnen van Frankrijk. Bij winst op Denemarken is dat ongeveer 8 keer.

Wat weten we eigenlijk van het Australische team van 2022?

In 2006 was het land onder Hiddink ook beslist een underdog. Er zaten echter wel een aantal spelers in het elftal die naam hadden gemaakt in de grote Europese competities zoals Tim Cahill, Brett Emerton  en Harry Kewell. De bekendste spelers op dit moment zijn Trent Sainsbury, Aaron Mooy en Ajdin Hrustic. Die namen zeggen maar weinig, omdat er geen topclubs achter prijken. Het zal voor Australië dit keer dus weer aankomen op de deugden die iedere Australische sporter kent: tomeloze inzet en de absolute wil om te winnen. Het is derhalve beslist geen onmogelijkheid dat Australië ook dit keer voor een grote verrassing kan zorgen. De laatste oefenwedstrijd voor het WK is een ontmoeting met Nieuw-Zeeland.

De beste Online Bookmakers