Inside the Odds
02/08/2019

Ontvang tot 18(!) keer je inzet bij doelpunten Ajax-aanvallers tegen Vitesse!

Ontvang tot 18(!) keer je inzet bij doelpunten Ajax-aanvallers tegen Vitesse!
Het aankomende weekend staat bij veel voetbalfans rood onderstreept in de agenda, want vanaf vrijdag doet de Eredivisie weer haar intrede. Zaterdagavond komt er voor het eerst een club uit de traditionele top-3 in actie. Om 18:30 uur gaat landskampioen Ajax in Arnhem op bezoek bij Vitesse, waardoor het haar seizoen direct met een pittige uitwedstrijd zal beginnen. De Amsterdammers zijn opnieuw de topfavoriet voor het landskampioenschap. Hierdoor zal het direct bij Vitesse moeten winnen, dat vorig seizoen op een knappe vijfde plaats eindigde. Wat kunnen we verwachten?

Landskampioen Ajax opnieuw titelfavoriet: x 1,50 keer je inzet

Waar de eerste wedstrijden van de Eredivisie dit weekend op het programma staan, begon Ajax vorige week al aan haar seizoen. De Amsterdammers wonnen de strijd om de Johan Cruijff Schaal door PSV in eigen huis met 2-0 te verslaan. Hiermee complementeerde Ajax haar mini-triple, door na het landskampioenschap en de bekerwinst van vorig seizoen nu de Super Cup binnen te slepen. De landskampioen raakte deze zomer met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong twee belangrijke spelers kwijt, maar hier stonden ook een aantal binnenkomende transfers tegenover. Aan kwaliteit is hierdoor nog altijd geen gebrek bij Ajax, waardoor het naar verwachting opnieuw hoge ogen kan gaan gooien dit seizoen. Als de Amsterdammers aanstaande zaterdag ook in de Eredivisie goed van start gaan, ontvang je via TOTO Sportweddenschappen een uitgekeerd bedrag van x 1,50 keer je inzet.

Ajax begon laatste twee seizoenen zonder overwinning: tot x 5,75 keer je inzet

Waar Ajax zich vorig seizoen tot landskampioen kroonde en het seizoen daarvoor als tweede eindigde, begonnen de Amsterdammers opvallend genoeg in beide seizoenen slecht aan de Eredivisie. In beide seizoenen was Heracles Almelo de eerste tegenstander in het seizoen van Ajax. In het seizoen 2017/2018 begon Ajax haar seizoen in Almelo met een 2-1 nederlaag, waar het vorig seizoen in de eigen Johan Cruijff Arena niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De openingswedstrijden van Vitesse waren de laatste twee seizoenen wel goed voor drie punten. De Arnhemmers mochten hun seizoen ook toen in de Gelredome openen, tegen respectievelijk NAC Breda en FC Groningen. Vitesse won deze wedstrijden vol overtuiging met 4-1 en met 5-1. Het is op basis van de afgelopen seizoenen dan ook niet zomaar een abc’tje dat Ajax in de openingswedstrijd even over Vitesse heen walst. Als Vitesse de Amsterdammers tot een gelijkspel weten te houden, ontvang je x 4,75 keer je inzet. Als Vitesse de wedstrijd wint, ontvang je x 5,75 keer je inzet.

Gelredome vorig seizoen garantie voor doelpunten: tot x 2,75 keer je inzet

Vitesse eindigde vorig seizoen op een knappe vijfde plaats. De club aan de Rijn moest alleen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ voor zich dulden. Deze goede eindklassering had Vitesse voornamelijk te danken aan een sterke thuisbalans. In de Gelredome verloor Geelswert namelijk slecht één keer. Deze nederlaag dateert alweer van bijna een jaar geleden. In het eerste weekend van september was uitgerekend Ajax, de tegenstander van zaterdag, te sterk voor Vitesse. Naast de sterke thuisbalans van Vitesse waren alle wedstrijden in de Gelredome niet bepaald onvermakelijk. In 17 wedstrijden werd er namelijk maar liefst 70 keer gescoord. Dit betekent dat er gemiddeld 4,1 doelpunt per wedstrijd werd gescoord, wat een enorm hoog gemiddelde betreft. Zelden vielen er tijdens een seizoen zoveel doelpunten in de Gelredome als vorig seizoen. Waar regelmatig gesuggereerd wordt dat Vitesse-trainer Leonid Slutsky defensief is ingesteld, is het tegendeel dus waar. Tijdens de wedstrijd van aanstaande zaterdag lijken dan ook weer de nodige doelpunten in het verschiet te liggen, wat overigens ook tijdens de laatste edities van Vitesse – Ajax het geval was (0-4 en 3-2). Als er zaterdag opnieuw minimaal vier doelpunten vallen, ontvang je x 2,16 keer je inzet. Indien Ajax wint en er vallen minimaal vier treffers, betreft de quotering x 2,75.

Ajacieden scoren erop los: tot x 18,00 keer je inzet

Waar de Gelredome dus vorig seizoen garant stond voor veel doelpunten, stond Ajax dit ook. De club scoorde in het gehele Eredivisie seizoen maar liefst 119 doelpunten.  Hierdoor kwam het heel dicht bij een stokoud record uit 1967, waarin Ajax 122 doelpunten scoorde. Ajax beschikt binnen haar elftal over verschillende wapens om aanvallend toe te slaan bij haar tegenstander. Zo werd Dusan Tadic, die dit seizoen de aanvoerdersband zal dragen, topscorer van de Eredivisie met 28 treffers. Daarnaast namen Hakim Ziyech en Klaas-Jan Huntelaar allebei 16 treffers voor hun rekening.  Tot slot hadden ook Kasper Dolberg, Donny van de Beek en David Neres een behoorlijk aandeel in het doelpuntenmoyenne met respectievelijk elf, negen en acht treffers. Genoeg aanvallende opties dus voor trainer Erik ten Hag, die deze zomer ook nog Quincy Promes verwelkomde. Een aandeel van een van de aanvallers in de openingswedstrijd tegen Vitesse levert mooie quoteringen op. Zo ontvang je x 2,60 keer je inzet als Tadic scoort en wint. Als Tadic in beide helften scoort, ontvang je x 16,00 keer je inzet. Als Tadic en Ziyech allebei scoren, ontvang je x 5,50 keer je inzet. Tot slot ontvang je x 2,60 keer je inzet als Dolberg scoort en wint. Indien de spits in beide helften trefzeker is, ontvang je maar liefst x 18,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers