KNVB Beker
02/03/20203 reacties

Bekerduel Feyenoord – NAC zorgt voor stormloop bij TOTO

Bekerduel Feyenoord – NAC zorgt voor stormloop bij TOTO
Het loopt letterlijk en figuurlijk storm bij Koning TOTO als het gaat om de halve bekerfinale tussen Feyenoord en NAC. De meeste spelers weten het zeker: Feyenoord gaat de finale halen en NAC heeft donderdagavond niks in te brengen. Toch schakelde NAC in de vorige ronde AZ uit, de ploeg die momenteel bovenaan staat in de Eredivisie. Wie haalt er volgens jou de finale? Check onderstaande voorbeschouwing en laat je voorspelling achter via VoetbalGokken.nl!

Dick Advocaat: “Donderdag weten we pas waar we staan”

Trainer Dick Advocaat heeft alles al meegemaakt als het gaat om voetbal. Hij weet dan ook als geen ander dat winnen van NAC geen vaststaand feit is. Naast het behalen van de bekerfinale wordt er ook al gesproken over een mogelijke landstitel voor Feyenoord. Het optimisme bij de fans en de bookmakers wordt door hem dan ook flink getemperd. “Realistisch is wat we aanstaande donderdag tegen NAC in de halve finale van de KNVB-beker moeten spelen. Pas daarna weten we of we in de finale staan of niet”, begint Advocaat realistisch.

“NAC is leuke aanvallende ploeg”

Over de kansen voor Feyenoord op een finaleplaats zegt hij niets, wel geeft hij aan dat NAC een lastig ploegje is om van te winnen: “Ik heb ze zien spelen in de kwartfinale tegen AZ (1-3-zege, red.). Het is echt een leuke ploeg die aanvallend durft te spelen en zo kansen kan creëren.”

Peter Hyballa: “Een kleine kans, is ook een kans”

NAC is dé verrassing van dit bekerseizoen. De club uit Breda schakelde in de kwartfinale AZ uit en zit nu bij de laatste vier en dat terwijl NAC helemaal geen geweldig jaar doormaakt. Trainer Peter Hyballa nam na de winterstop het stokje over van de ontslagen Ruud Brood en mag nu proberen de bekerfinale te gaan halen. Geen simpele opgave: “We hebben een kleine kans tegen Feyenoord. Maar een kleine kans is ook een kans”, zegt hij voor de camera van Fox Sports.

“Tussen de linies van Feyenoord spelen”

De markante Duitse oefenmeester gaat komende donderdag in De Kuip dezelfde tactiek toepassen als tegen AZ in de kwartfinale. “Ik denk dat we een beetje de strategie van AZ overnemen. Ik denk dat we nog meer kunnen lopen. We moeten heel goed tussen de linies van Feyenoord spelen. Af en toe veel sneller de bal naar de andere kant spelen. We spelen op het ene moment positiespel, en op het andere moment breedteballen. Dat wil ik niet, ik wil de ballen diep hebben”, zegt Hyballa, die lang in Rotterdam woonde en zijn Feyenoord-gevoelens weglacht nadat hem gevraagd werd of hij niet ooit voor Feyenoord was. “Maar nu ben ik voor NAC Breda!”

Statistieken

Feyenoord versloeg in de kwartfinale SC Heerenveen door met 0-1 te zegevieren in Friesland. In de achtste finale had het de nodige moeite met Fortuna Sittard. Het duel werd in twee delen afgewerkt, omdat in het eerste duel de mist doorspelen onmogelijk maakte. In het restant van het bekerduel wist de ploeg uit Limburg een verlenging uit het vuur te slepen. Daarin scoorde Feyenoord pas in de allerlaatste minuut. Luciano Narsingh bleek het goudhaantje voor de Rotterdamse equipe.

Head 2 Head

Vorig seizoen speelde NAC nog in de Eredivisie. In de Rotterdamse havenstad ging de ploeg uit Breda met 4-2 onderuit. Dit is bepaald niet de enige nederlaag van NAC in Rotterdam. Sterker nog: van alle duels die het deze eeuw in De Kuip speelde, won het er maar twee: in 2009 en 2017. In 2002 en 2010 eindigden het duel Feyenoord – NAC in een gelijkspel. Beide keren eindigde de wedstrijd met de dezelfde stand waarmee het begon: 0-0.

Huidige vorm Feyenoord Rotterdam

De Dick Advocaat-meter die de NOS hanteert laat het al zien: onder zijn leiding behaalde Feyenoord de meeste overwinningen en punten. Een bekerfinale zou de kers op de taart zijn. De 1-1 tegen PSV Eindhoven was zelfs teleurstellend vonden de Rotterdammers en dat zegt heel veel over de vorm en ambities van de Rotterdammers: met het vertrouwen zit het dus wel goed!

Huidige vorm NAC Breda

De Brabantse formatie speelde net als Feyenoord gelijk in de laatste competitiewedstrijd voorafgaand aan dit bekerduel. Waar Feyenoord het opnam tegen PSV, ging NAC op bezoek bij NEC. In een echte NEC – NAC bleef het, net als PSV – Feyenoord, steken op 1-1. Het was het eerste puntverlies sinds de 1-1 thuis tegen Top Oss. De duels tegen AZ (beker), Jong Ajax (KKD) en Almere City werden allen winnend afgesloten.

Lappenmand

In deze fase van het seizoen lopen het aantal blessuregevallen vaak snel op, maar niet bij Feyenoord. Daar loopt de ziekenboeg juist steeds verder leeg. Op dit moment verblijven alleen Luis Sinisterra en Nicolai Jørgensen in de Rotterdamse-lappenmand.Bij de Parel van het Zuiden helemaal geen blessuregevallen. Hyballa kan tegen Feyenoord dus aantreden in zijn sterkste opstelling.

Prognose

Onze wedtip voor dit duel? Een gelijkspel! Niet heel realistisch misschien, maar wel een gokje waar een hoge odd aan vasthangt! Benieuwd naar de gemiddelde odds die de TOTO voor dit duel hanteert? Check dan onderstaand overzicht en speel mee via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Feyenoord Rotterdam – NAC Breda

De bookmakers doen lekker mee met het bekersfeertje. Winst van Feyenoord staat vanzelfsprekend niet hoog gequoteerd: x 1,13. Maar winnen de Rotterdammers niet, dan wordt het voor gokkers op dit bekerduel pas echt interessant! Een gelijkspel (verlenging) zorgt al voor een superodd: x 6,95 keer je inleg! Een tweede bekerstunt van NAC waarbij het na AZ ook Feyenoord de weg naar de bekerfinale verspert, is helemaal gigantisch mooi als je hierop vooraf hebt ingezet via TOTO.nl: x 10,50 het ingelegde speelbedrag is een ongekend hoge quotering!
De halve finale in de TOTO KNVB beker tussen Feyenoord - NAC wordt gespeeld opdonderdag 5 maart om 20:45 uur in de Rotterdamse Kuip! Doe jij ook mee? Laat dan zo snel mogelijk je voorspelling achter via VoetbalGokken.nl, want de odds zijn nu echt superaantrekkelijk! Check onze bookmakerspagina voor de actuele odds en kies voor de uitslag van jouw keuze!

De beste Online Bookmakers