KNVB Beker
20/01/20204 reacties

Brabants onderonsje tussen NAC Breda en PSV Eindhoven

Brabants onderonsje tussen NAC Breda en PSV Eindhoven
Komende week vinden de achtste finales van de KNVB-beker plaats. Feyenoord opent dinsdag de eerste speeldag met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, Ajax ontvangt in de eigen Amsterdam Arena de amateurs van SV Spakenburg. En in Breda vindt de Brabantse derby tussen NAC en PSV plaats. PSV zoekt nog altijd naar de topvorm. Kan NAC hiervan profiteren?

NAC-interim trainer Weijs: “We gaan het PSV zo moeilijk mogelijk maken”

Willem Weijs is na het ontslag van trainer Ruud Brood aangewezen als interim-trainer van NAC Breda. Direct na de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen ASWH richtte hij zijn blik op de bekermatch tegen PSV: “Ik denk dat het een hele leuke wedstrijd wordt tegen PSV. We gaan proberen het ze zo moeilijk mogelijk te maken.”

“We voetballen heel aardig”

De vorm van NAC is volgens Weijs goed genoeg om er donderdagavond een echte wedstrijd van te maken tegen het zwalkend PSV: “We voetballen heel aardig. De dingen waar we op trainen hopen we terug te zien in de wedstrijd tegen PSV. We hebben stappen gezet, daar ben ik blij mee.”

Ernest Faber: “Wij moeten dit gewoon winnen”

PSV-trainer Ernest Faber pleit al sinds zijn aanstelling voor een positieve instelling, maar de geest van Mark van Bommel zweeft nog steeds rond in Eindhoven. De 1-1 uit bij VVV in de Eredivisie helpt hem ook niet in de voorbereiding richting dit bekerduel tegen NAC Breda. “Duidelijker kan de opdracht niet zijn: we moeten dit bekerduel tegen NAC gewoon winnen.”

“Denken in oplossingen”

Faber beseft dat het beter moet bij PSV, maar maakt zich geen zorgen. Ook niet richting dit bekerduel, waarin PSV eigenlijk alleen maar iets te verliezen heeft. “Iedereen mag van ons verwachten dat wij winnen, dat hoort bij PSV. Ik denk niet in problemen, maar in oplossingen. Negativiteit levert niks op. Ik zie dat de jongens hard werken, maar dat het gewoon niet lukt om de kansen af te maken. Als dat tegen NAC wel lukt, dan zijn we niet alleen een ronde verder, maar hebben we ook weer belangrijke stappen gezet richting de komende maanden.”

Statistieken

PSV bereikte de achtste finales door een moeizame zege op de amateurs van GVVV. Pas in de verlenging wisten de Eindhovenaren de winst veilig te stellen. Mo Ihattaren werd de matchwinner. NAC moest een ronde eerder al in actie komen. Ook toen trof men een Eredivisieploeg aan: FC Emmen werd aan de zegekar gebonden. Het werd 3-2 in het voordeel van de ‘Parel van het Zuiden’. Een ronde later werd er – met moeite – afgerekend met de amateurs van Sparta Nijkerk. NAC bekerde door dankzij een 0-1 uitoverwinning.

Head 2 Head

Omdat NAC dit seizoen niet in de Eredivisie speelt, moeten we kijken naar de uitslag van vorig seizoen. Toen werd het in Breda 0-2 voor PSV. Ook de twee duels daarvoor in het Rat Verlegh Stadion gingen naar de club uit de lichtstad. In 2013 versloeg NAC in de Brabantse derby voor het laatst de topclub uit Eindhoven: 2-1.

Huidige vorm NAC Breda

In de keukenkampioen divisie wist NAC Breda afgelopen weekend af te rekenen met Jong AZ: 3-1. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop verliep minder soepel. In die andere Brabantse derby tegen Helmond Sport bleef het steken op 0-0.

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV beleefde weinig plezier aan het trainingskamp in Qatar. De oefenduels tegen Club Brugge (2-1) en KAS Eupen (2-1) werden verloren. Ook de competitieherstart was teleurstellend. In De Koel in Venlo kwam de ploeg van trainer Faber ternauwernood met 1-1 gelijk tegen VVV.

Lappenmand

Nacho Monsalve moet het bekerduel tegen PSV aan zich voorbij laten gaan. De centrale verdediger van NAC kampt sinds september al met knieklachten.Bij PSV is Donyell Malen natuurlijk de grote afwezige. De 21-jarige spits is de rest van het seizoen uitgeschakeld vanwege een operatie aan de knie. Ook Sam Lammers onderging een dergelijke operatie, maar hij lijkt net op tijd fit voor dit bekerduel. Konstantinos Mitroglou zal donderdag ook niet in actie komen in Breda. De centrumspits heeft sinds begin dit jaar last van een bovenbeenblessure en completeert de lappenmand van PSV.

Prognose

Onze voorspelling voor dit bekerduel is: 1-2 na verlenging. Kortom: wij spelen op een gelijkspel! Gezien de huidige verhoudingen en de vorm waarin PSV verkeerd verwachten wij een echt avondje NAC, waarin de thuisploeg vol op de aanval gaat. PSV heeft meer kwaliteit en zal die storm overleven. De ploeg van trainer Faber zal vervolgens toeslaan in de verlenging, zoals dat ook in de vorige bekerronde het geval was. Benieuwd naar de odds voor een gelijkspel? Check onderstaand overzicht en kies jouw uitslag! Speel bewust en vermijd onnodige risico’s tijdens het gokken op voetbalwedstrijden: het moet wel leuk blijven.

Quoteringen NAC Breda – PSV Eindhoven

Bij bekerwedstrijden staat Koning TOTO altijd klaar met zeer aantrekkelijke quoteringen! Ook de wedstrijd in Breda tussen NAC en PSV wordt niet vergeten. De hoogste odd die er voor deze wedstrijd in het 1X2 spelsysteem genoteerd staat, wordt uitbetaald bij een zege van NAC: x 11.19 keer het speelbedrag. Nog een hoge beloning kun je verwachten bij een gelijkspel x 6.66 keer de inleg. Een overwinning van PSV levert je als speler van de TOTO x 1.20 keer de inleg ook een leuke bonus op.
De Brabantse kraker in de KNVB beker NAC Breda – PSV Eindhoven wordt gespeeld op donderdag 23 januari om 20:45 uur in het Rat Verlegh Stadion te Breda. Kan PSV doorstoten naar de volgende bekerronde of weet NAC de Eindhovenaren het leven zuur te maken en knikkeren zij PSV uit het bekertoernooi? Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is en speel mee met deze wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers