KNVB Beker
02/03/20204 reacties

FC Utrecht en Ajax tegenover elkaar in halve finale TOTO KNVB-beker

FC Utrecht en Ajax tegenover elkaar in halve finale TOTO KNVB-beker
Komende woensdag wordt het weer druk op de Bunnikside, want dan komt Ajax op bezoek in stadion Galgenwaard. Dit is voor de Utrecht-supporters op de Bunnikside het hoogtepunt van het seizoen en dat zullen de bezoekers weten ook! De sfeer in het stadion en matige vorm van Ajax zorgen vooraf voor veel spanning bij alle betrokkenen, ook bij de bookmakers! Benieuwd naar de odds en statistieken? Check hieronder onze voorbeschouwing die begint met een korte analyse van beide coaches.

John van den Brom: “Natuurlijk zullen we er staan tegen Ajax”

FC Utrecht trainer John van den Brom was afgelopen weekend boos en teleurgesteld over de manier waarop zijn elftal haar Eredivisiewedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (2-1 verlies) afwerkte. Over inzet en motivatie zal hij normaal gesproken komende woensdag niets te klagen hebben, want Ajax is voor Utrecht wat een rode lap is voor een stier. Van den Brom: “Tuurlijk weet ik ook dat we er tegen Ajax staan, maar we zijn weggespeeld door RKC. Niet op basis van voetbal, maar alles wat bij een wedstrijd hoort. Dat kan niet. Hierdoor maak ik mij zorgen over de groep.”

Vijfde halve finale op rij

Het positieve nieuws is dat John van den Brom de koning is van het bekertoernooi. De oefenmeester van FC Utrecht bereikte ten koste van Go Ahead Eagles alweer voor het vijfde jaar op rij de halve finale van de KNVB Beker. “De vijfde keer een halve finale op rij is leuk, maar het zegt ook niks. Iemand vroeg net: hoe vaak heb je hem gewonnen? Ja, nul. Dat zegt meer dan vijf keer de halve finale achter elkaar”, zegt Van den Brom in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Beker op voetstuk geplaatst”

De trainer hoopt daar dit seizoen verandering in te brengen en de beker nu wél een keer te winnen: “We hebben binnen de club de beker op een voetstuk geplaatst”, besluit Van den Brom.

Erik ten Hag: “In positie om alle prijzen te winnen”

Ajax lijkt momenteel even de weg volledig kwijt. De uitschakeling in Europa en het verlies tegen AZ zorgt voor een flinke deuk in het vertrouwen. En dan wacht ook nog de confrontatie met het altijd super gemotiveerde FC Utrecht. Een behoorlijk klus voor coach Erik ten Hag en zijn manschappen. Al is Ajax nog altijd wel de favoriet bij de bookmakers: “Dat heb ik ook gezegd: wij zijn nog steeds Ajax en moeten vertrouwen houden. We staan in de competitie nog steeds bovenaan en maken ook nog kans op het winnen van de beker.

“Woensdag moet het beter”

Ten Hag is dus optimistisch over de kansen van zijn elftal in het duel van woensdag. Maar voegt er op het eind van het interview met FOX Sports nog wel even vlotjes een flinke nuance aan toe: “We moeten wel zo eerlijk zijn dat het woensdag anders (lees: beter) moet dan we zondag tegen AZ lieten zien.”

Statistieken

FC Utrecht behaalde de halve eindstrijd door een overwinning op Go Ahead Eagles: 1-4. Een ronde eerder hadden de Domstedelingen een stuk meer moeite gehad met FC Eindhoven. Pas na verlenging mocht de ploeg van trainer Van den Brom juichen: 1-2.Ook Ajax kende de nodige problemen in het voortraject. Spakenburg (7-0) en Vitesse (0-3) werden simpel opzij gezet, maar tegen Telstar (zestiende finale) moest het diep gaan. De Amsterdammers wonnen maar nipt van de Keuken kampioen divisie ploeg uit Noord-Holland: 3-4.

Head 2 Head

FC Utrecht en Ajax zijn regelrechte kemphanen. Wedstrijden tussen beide ploegen staan altijd garant voor veel strijd, passie en inzet. Nu de bekerfinale op het spel staat, zal dat zeker niet anders zijn. Ajax bewaart goede herinneringen aan haar laatste bezoek aan de Galgenwaard. Vorig seizoen won het namelijk met 1-3. Een jaar eerder werd het 0-0 in Utrecht en in 2015 pakte de thuisploeg voor het laatst drie punten tegen Ajax in het eigen stadion: op 13 december 2015 won FC Utrecht, dat toen nog onder leiding stond van trainer Erik ten Hag, met 1-0 van Ajax.

Huidige vorm FC Utrecht

Van de acht nederlagen die FC Utrecht tot nu toe dit seizoen leed, zijn er twee tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Opmerkelijk omdat RKC dit seizoen pas vier keer won en dus de helft van die zeges tegen Utrecht boekte. Met die 2-1 nederlaag tegen de Waalwijkers in gedachten werkt de ploeg toe naar de wedstrijd van woensdagavond, die natuurlijk verder los staat van de competitieresultaten.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Dat het niet lekker draait bij de club uit de hoofdstad is inmiddels wel bekend, maar de statistiek dat Ajax na de vorige bekerwedstrijd tegen Vitesse nog maar twee keer won, laat pas echt zien hoe ernstig het gesteld is met de vorm van de Amsterdammers. In de Eredivisie klopte Ajax de nummer laatst RKC Waalwijk met 3-0 en vorige week pakte het een 2-1 overwinning op Getafe, maar werd desondanks wel uitgeschakeld. Alle overige wedstrijden, die het na de kwartfinale in de beker speelde, gingen verloren.

Lappenmand

In de winterstop werd PSV- en Oranje-doelman Jeroen Zoet aangetrokken door FC Utrecht. Hij vervangt ook komende woensdag de geblesseerde Maarten Paes. De 21-jarige vaste doelman van Utrecht liep in de winterstop een schouderblessure op en is daarvan nog altijd niet hersteld.Ook centrale verdediger Willem Janssen is absent woensdag. De 33-jarige Janssen heeft een ernstige knieblessure. Centrumspits Adrián Dalmau zal ook nog even moeten wachten alvorens hij weer op goal kan schieten. Een enkelblessure houdt de 25-jarige Spanjaard ook in het bekerduel tegen Ajax langs de kant.Hakim Ziyech en Quincy Promes keerde afgelopen weekend terug van een blessure, maar daarmee is de lappenmand nog lang niet leeg. Momenteel verblijft er nog een viertal Ajacieden in de ziekenboeg: David Neres (knieblessure) en Joël Veltman (knieoperatie) zijn daarvan de belangrijkste. Uiteraard zullen ook Mazraoui en Labyad woensdag node gemist worden als er naar Utrecht wordt afgereisd, maar zij zijn normaal gezien geen basisklanten.

Prognose

Onze voorspelling voor deze halve eindstrijd is: 2-1. Utrecht is een echte cupfighter en Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen. Daarom gokken wij op een finaleplaats voor FC Utrecht. Wat verwacht jij voor uitslag? Laat het weten via onze bookmakers en maak kans op mooie geldprijzen!

Quoteringen FC Utrecht – Ajax Amsterdam

De bookmakers zien, net als Ten Hag, Ajax nog steeds als favoriet. Plaatst de bekerhouder zich voor de finale, dan keert TOTO.nl gemiddeld x 1,80 keer je inleg uit. Wordt het een verlenging? Dan pakken spelers die hierop hebben ingezet de hoogste odd: x 3,65. Een overwinning van de thuisploeg betekent een uitkering van x 3,40 keer het ingelegde speelbedrag.
De TOTO KNVB bekerwedstrijd FC Utrecht – Ajax Amsterdam wordt op woensdag 4 maart gespeeld en wordt door scheidsrechter Bjorn Kuiper om exact 20:45 uur in gang gefloten. Wil jij meespelen? Zet dan voor die tijd in via VoetbalGokken.nl en pak de hoogste odd bij de voorspelling van jouw keuze!

De beste Online Bookmakers