Finale KNVB-Beker 2015-2016: Feyenoord versus FC Utrecht

Dit bericht delen
21 april 2016     0 REACTIES

De Rotterdamse Kuip is zondag het decor van de KNVB-bekerfinale 2015-2016. In de eindstrijd treffen Feyenoord Rotterdam en FC Utrecht elkaar. Voor Feyenoord kan winst in de bekerfinale in één klap een teleurstellend seizoen goedmaken. Voor FC Utrecht is het bereiken van de finale al een prijs. De ploeg uit de Domstad won de beker voor het laatst in 2004 en zal er alles aan doen om deze naar twaalf jaar weer eens te veroveren. Feyenoord heeft in 2008 voor het laatst de beker in handen gehad. De bookmakers weten uit ervaring dat er veel gespeeld wordt op een bekerfinale en stimuleren het inzetten op deze wedstrijd met extra hoge pre-wedstrijd quoteringen. Vooral winst voor FC Utrecht wordt zeer hoog ingeschaald: x 4.20.

Tweede KNVB-Bekerfinale voor Eric Botteghin

Aanstaande zondag wordt een bijzondere dag voor de supporters en voor de spelers, maar vooral voor Eric Botteghin. De Feyenoorder speelde ook vorig seizoen, in dienst van FC Groningen, de bekerfinale. Botteghin kan dus twee keer op rij de KNVB-beker winnen. Bij RTV Rijnmond blikt Botteghin vooruit. “Het is heel apart, maar ik ben heel blij dat ik nu twee keer op rij de bekerfinale kan spelen. Als ik zondag weer win, dan denk ik dat ik hetzelfde zou doen als tijdens de huldiging in Groningen. Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik ga zeker ‘Kampioen, kampioen’ zingen. Ik heb de beker vorig seizoen gewonnen met FC Groningen. Het was een fantastische ervaring.”

De verdediger herinnert zich nog goed wat voor impact de 2-0 overwinning op PEC Zwolle had in Groningen: “Het was de eerste prijs in de geschiedenis van FC Groningen, het was een heel mooi feest. Als we volgende week de beker winnen, dan gaat het hier ook een mooi feest worden, dat weet ik zeker. Als wij de beker winnen, spelen we minimaal zes wedstrijden in Europa. Deze prijs telt hoor.” Mocht Feyenoord de beker niet winnen dan heeft de ploeg volgens vele gefaald: “Ach, dat zullen mensen ongetwijfeld roepen. Daarom moeten we ook gewoon derde worden én die beker winnen”, besluit Botteghin. Ploeggenoot Tonny Vilhena is het met hem eens. “We weten dat we in de bekerfinale moeten knallen.”

Karim El Ahmadi: “Het is tijd om iets te winnen”

Ook Karim El Ahmadi vindt dat het tijd wordt dat Feyenoord weer eens een prijs in de vitrinekast kan zetten. “Het is nu wel tijd om iets te winnen. Dat is gewoon wat Feyenoord nodig heeft. En als we die beker pakken, is het zeker niet gestolen”, stelt de middenvelder van Feyenoord.

Gemengde gevoelens over midweeks Eredivisieprogramma

Zowel bij Feyenoord als bij FC Utrecht wordt met gemengde gevoelens tegen de midweekse speelronde in de Eredivisie aangekeken. Feyenoord speelt deze week nog tegen Heracles Almelo en FC Utrecht neemt het op tegen De Graafschap. De voorbereiding op de finale van de KNVB-beker is daardoor een stuk korter dan in andere jaren. “Het had idealer geweest als we ons een hele week hadden kunnen voorbereiden op de finale”, stelt Michiel Kramer. “Normaal gesproken heb je een paar dagen om te herstellen van de wedstrijd in het weekend en kun je daarna op je gemak vooruitkijken.”

Ook bij FC Utrecht zijn ze niet blij met de midweekse thuiswedstrijd tegen De Graafschap. “Ik vind het echt schandalig”, zegt FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel in gesprek met Metro. “Waar slaat het op om dit zo te programmeren? Wie heeft dit nou weer bedacht? Voor ons is het de wedstrijd van het jaar en uitgerekend voor de bekerfinale plannen ze een midweeks programma. Ongelooflijk.” Of de Eredivisiewedstrijden invloed hebben op de uitslag van zondag, valt te bezien. Maar bij voetbalgokken.nl vinden wij wel dat er zeker rekening gehouden dient te worden in het bepalen van de gokstrategie.

Robbin Ruiter: “Als ik meespeel dan zal me hand waarschijnlijk weer breken”

FC Utrecht hoopt doelman Robbin Ruiter op tijd fit te krijgen voor de bekerfinale. De vaste sluitpost is hertellende van een gebroken hand. Ruiter hoopt met speciale keeperhandschoenen alsnog mee te kunnen spelen in de Kuip.  Ruiter: “Een breuk herstelt natuurlijk niet in twee weken, maar ik doe er alles aan om het toch te halen. Ik heb een speciale handschoen laten maken, waardoor ik twee vingers kan spalken”, licht Ruiter toe in De Telegraaf. “Daar moet ik dan eerst mee gaan trainen. Het zal pijn doen, maar daar moet ik doorheen bijten. Als ik de finale speel, zal ik dat ook met pijnstillers doen”, vervolgt de doelman. “Als ik ermee speel, dan zal het waarschijnlijk weer breken, maar dat heb ik ervoor over.”

Pre-wedstrijd quoteringen

De pre-wedstrijd quoteringen voor deze wedstrijd zijn veel belovend voor de gokkers. Vooraf lijkt Feyenoord misschien de favoriet, maar de bookies zetten niet alle kansen op winst voor de Rotterdammers. Alle odds bij de bookmakers gelden voor de stand na 90 minuten (inclusief blessuretijd). De odds voor een winnende thuisploeg zijn x 1.78. Winst voor FC Utrecht wordt beloond met een x 4.10 notering en is daarmee de hoogste odd van deze bekerfinale. Mocht het duel in negentig minuten nog onbeslist zijn, dan staat er een notering van x 3.70 voor je klaar.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,//’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De finale van de KNVB-Beker Feyenoord – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 24 april om 18:00 uur in de Kuip te Rotterdam. Welke club staat er volgens jou na afloop van de wedstrijd te juichen met de KNVB- beker? Speel mee en zet in bij onze bookmakers. [/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.
Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

21 april 2016     0 REACTIES

Clean sheet Colombia wint weer met minimaal verschil voor...

De Copa América begon ruim twee weken geleden aan haar 46e editie en inmiddels weten we welke...

Lees meer
21 april 2016     0 REACTIES

Oranjevrouwen in WK kwartfinale tegen Italië

Aanstaande zaterdag spelen de Oranje-leeuwinnen de kwartfinale van het WK tegen Italië. Het behalen van de laatste...

Lees meer
21 april 2016     0 REACTIES

Uruguay treft Peru in Copa América

Komend weekend worden de kwartfinales in de Copa America afgewerkt. Als vrijdagavond topfavorieten Argentinië en Brazilië in...

Lees meer
21 april 2016     0 REACTIES

Duitsland treft Zweden in kwartfinale WK-vrouwen

Duitsland en Zweden staan zaterdag in de kwartfinales van de WK voor vrouwen in Frankrijk. De Zweedse...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën