KNVB Beker
28/10/20193 reacties

Hoge KNVB-beker odds voor Vitesse – De Graafschap

Hoge KNVB-beker odds voor Vitesse – De Graafschap
Komende week wordt er weer volop gevoetbald in het KNVB-bekertoernooi. De clubs die Europees actief zijn, doen nog niet mee aan deze tweede ronde, maar met Vitesse – De Graafschap staat er al wel een mooi affiche gepland. Op donderdag neemt FC Utrecht het op tegen de amateurs van Excelsior ’31 en op woensdag zien we onder meer duels tussen De Treffers – FC Twente en Harkemase Boys in een Noordelijke derby tegen FC Groningen. Maar wij concentreren ons op de Gelderse streekderby tussen Vitesse uit Arnhem en De Graafschap uit Doetinchem.

Leonid Slutsky: “De Graafschap is beladen duel”

“Het is een drukke week met drie wedstrijden in zeven dagen, maar het enige dat nu telt is een ronde verder komen in de beker”, zegt de trainer op de website van de Arnhemmers. “Nu moeten we de knop snel omzetten en de focus op De Graafschap leggen.” De Graafschap heeft volgens Slutsky wel degelijk kwaliteiten. “Ze hebben veel ervaren spelers, daar ligt hun kracht. Wij moeten agressief spelen en van onze eigen kwaliteiten uitgaan. De motivatie om goed het jaar uit te gaan is enorm. Het wordt een beladen duel.”

“Dit is een echte derby”

Slutsky weet dat De Graafschap heel gretig zal zijn voor de Gelderse bekerderby. “Daar leeft het heel erg, ze zien het als een echte derby en zullen alles geven om te winnen. Dat doen wij uiteraard ook. We zijn enorm gebrand om in eigen huis dit bekerduel van het Oosten af te ronden met een overwinning.”

Mike Snoei (De Graafschap): “Vitesse is enorme uitdaging”

In de Gelderlander blikt De Graafschap-trainer Mike Snoei uitgebreid vooruit op wat ze in Doetinchem nu al ‘de wedstrijd van het jaar’ noemen. “Ik denk dat wij met onze kwaliteiten zeker niet kansloos zijn”, zegt Snoei stoer. “Ik denk zelfs dat wij daar gewoon een goede kans maken. Dan moeten er wel heel veel dingen meezitten, maar ik vind het een enorme uitdaging om tegen Vitesse te spelen. Die laten we niet zomaar voorbij gaan.”

“We kunnen Vitesse wel dromen”

Afgelopen zaterdag kroop Snoei samen met assistent-trainer Richard Roelofsen stiekem op de tribune van Vitesse. “We analyseren wat ze aan het doen zijn. Hoewel we Vitesse al wel kunnen dromen op dit ogenblik. Het is logisch dat wij daar mee bezig zijn, al val ik de jongens daar nu nog niet mee lastig.”

Statistieken

Het is voor beide elftallen de eerste ronde van het bekertoernooi 2019 – 2020. Vitesse staat vierde in de Eredivisie en doet het prima met 23 punten uit elf wedstrijden. Ook De Graafschap doet het goed. De ploeg uit Doetinchem staat tweede in de Keuken Kampioendivisie. Met 26 punten uit twaalf duels heeft het evenveel punten als koploper Cambuur Leeuwaarden. De Friezen hebben echter een beter doelsaldo waardoor De Graafschap op de tweede plaats gerangschikt is.

Head 2 Head

Vorig jaar speelden Vitesse en Graafschap nog tegen elkaar in de Eredivisie. De Graafschap zou aan het einde van het seizoen degraderen onder meer vanwege een 6-1 nederlaag tegen Vitesse in het Gelredome. In de thuiswedstrijd op de Vijverberg wisten de Achterhoekers nog knap stand te houden tegen de ploeg van Slutsky: 2-2.De laatste keer dat De Graafschap in Arnhem drie punten behaalde, is twaalf jaar geleden. In 2007 eindigden in dat jaar in 0-2. In 2009 eindigden het duel voor het laatst zonder winnaar. Op 5 april 2009 werd het 0-0.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse was bezig aan een mooie reeks, maar afgelopen weekend ging het mis. Thuis tegen ADO Den Haag kwamen de Arnhemmers niet tot scoren. De bezoekers wisten het doel wel te vinden en omdat ze het net tweemaal lieten bollen werd het 0-2.Daarvoor draaiden de Vitesse-motor op volle toeren. Fortuna Sittard (4-2), RKC Waalwijk (1-2), FC Utrecht (2-1) en VVV (0-4) werden puntloos achtergelaten door de ploeg uit de Gelderse hoofdstad.

Huidige vorm De Graafschap

De Graafschap zat een tijdje in een gelijkspelcyclus. Die begon eind september tegen Roda JC. Dat duel eindigden in 1-1. Daarna werden de punten in Doetinchem ook gedeeld met Almere City: 1-1 en bij Jong FC Utrecht zat er ook niet meer dan één punt in voor de Superboeren: 2-2.De laatste twee duels werden echter gewonnen en dat geeft De Graafschap-supporters moed. NAC Breda werd in eigen stadion verslagen: 1-2 en afgelopen weekend moest FC Dordrecht eraan geloven. De Graafschap pakte flink uit en gaat dankzij een 5-0 overwinning met veel vertrouwen richting Arnhem.

Lappenmand

Bij Vitesse zijn doelman Jamal Blackman, de Belgische middenvelder Musonda Charly junior en aanvaller Hilary Gong geblesseerd. De Graafschap kan met een fitte selectie toewerken naar de bekerwedstrijd tegen Vitesse, momenteel is lappenmand bij de superboeren namelijk compleet leeg.

Prognose

Onze voorspelling is dat Vitesse dit Gelderse onderonsje naar zijn hand gaat zetten. De Arnhemmers spelen niet alleen een divisie hoger, maar zijn ook nog eens goed in vorm. De vierde plaats in de Eredivisie zegt ons meer dan de gedeelde koppositie van De Graafschap in de Keuken kampioendivisie. Bekerwedstrijden staan bijna altijd garant voor verrassingen, dus zekerheden zijn er niet. Maar wij gaan voor de meest logische uitslag: 3-0 Vitesse. Weet jij het beter of wil je ook inzetten op de thuisploeg? Check dan onderstaande odds van TOTO.nl!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Vitesse Arnhem – De Graafschap

De pre-wedstrijdquoteringen bij de gokkantoren in het 1x2 spelsysteem lopen behoorlijk ver uiteen. Winst van Vitesse staat gequoteerd op x 1,15. Winst van De Graafschap op maar liefst x 14,00 keer je inleg! Een gelijkspel – en dus een verlenging – levert ook een flinke pot geld op voor speler die hierop vooraf durven in te zetten: x 7,00.
De bekerwedstrijd Vitesse Arnhem – De Graafschap wordt gespeeld op dinsdag 29 oktober om 18:30 uur in de Gelredome te Arnhem. Speel jij mee door jouw voorspelling achter te laten via de bookmakers op VoetbalGokken.nl? Dan maak je kans op mooie geldprijzen en weet je zeker dat deze bekerwedstrijd extra spannend wordt! Je checkt de actuele odds via onze bookmakerspagina en waag een gokje! Besef wel dat gokken risico’s met zich meebrengt: als je verkeerd gokt, ben je je geld kwijt!

De beste Online Bookmakers