KNVB Beker
10/02/20202 reacties

KNVB beker SC Heerenveen en Feyenoord strijden om halve finaleplek

KNVB beker SC Heerenveen en Feyenoord strijden om halve finaleplek
Komende donderdag spelen SC Heerenveen en Feyenoord Rotterdam in het Abe Lenstra tegen elkaar. Inzet: de halve finale van het KNVB bekertoernooi 2019 – 2020. De bookmakers weten het zeker: Feyenoord gaat winnen. Maar zoals altijd: de bal is rond en het begint al met 0-0. VoetbalGokken.nl blikt vooruit op deze bekerwedstrijd tussen twee echte cupfighters!

Johnny Jansen: “We hebben nog wat recht te zetten tegen Feyenoord”

SC Heerenveen pakt niet vaak een prijs, maar als er een kans is om een prijs te pakken, dan is dat vaak in de beker. De Friezen schopten het in het verleden al vaker ver in de KNVB beker en zitten ook dit jaar weer bij de laatste acht. Trainer Johnny Jansen over de kansen tegen Feyenoord: “We hebben tegen Feyenoord nog wat recht te zetten, maar het maakt me niks uit”, liet de Noordwoldiger na afloop van het bekerduel met Willem II weten bij Omrop Fryslân. “Ik zou het hartstikke gaaf vinden als het weer een prachtige pot wordt.”

“Spijkerhard knokken voor bekerfinale”

Aangezien de loting tot en met de halve finale al bekend is, weet SC Heerenveen dat ze bij winst op Feyenoord weer een thuisduel mogen spelen. Dit lijkt dan ook een uitgelezen mogelijkheid om weer eens de bekerfinale te halen. Jansen: “Ja, maar wij moeten gewoon stap voor stap die wedstrijden winnen. Het klopt wat je zegt, maar om nou te roepen dat wij die bekerfinale even makkelijk gaan halen omdat we toevallig thuiswedstrijden spelen? Dat zal niet zo zijn. We moeten spijkerhard knokken om een resultaat binnen te halen en dat gaan we doen. Uiteindelijk is het doel om die beker te winnen.”SC Heerenveen haalde drie keer eerder de finale van de KNVB Beker: in 1993, 1997 en 2009. De laatste keer werd de beker ook gewonnen na penalty's tegen FC Twente.

Dick Advocaat: “Heerenveen uit is voor ons altijd moeilijk”

Hoewel Feyenoord in de competitie ook weer op een keurige derde plek staat, zal in Rotterdam ook minstens net zoveel waarde gehecht worden aan bekerwinst. Maar dan moet donderdagavond wel afgerekend worden met SC Heerenveen. Trainer Dick Advocaat weet uit ervaring dat dat geen gemakkelijke klus gaat worden: “Heerenveen uit is voor ons altijd een moeilijke wedstrijd.”

“Heerenveen levert veel strijd”

“Het is een hardwerkend elftal dat veel strijd levert”, zegt Advocaat over SC Heerenveen. “We zullen echt aan de bak moeten, van de eerste tot de laatste minuut. Ik heb mijn jongens gezegd dat ze er donderdag en zaterdag (uit tegen PEC Zwolle) wat van moeten maken om dit seizoen in alle opzichten (beker en competitie, red.) goed af te kunnen sluiten. Laten we hopen op veel supporters uit Rotterdam die ons steunen in Friesland.”

Statistieken

Feyenoord bereikte de kwartfinales van de beker dankzij een moeizame zege op Fortuna Sittard. Het duel werd in twee delen afgewerkt, nadat het eerste deel bij 1-1 werd afgebroken toen er dikke mist ontstond in Sittard.De laatste twintig minuten werden een keer later afgewerkt en Feyenoord moest flink aan de bak om de overwinning naar zich toe te trekken. Eindelijk slaagde de Rotterdammers hierin dankzij een hele late goal van Luciano Narsingh (120e minuut): 1-2.Heerenveen ontdeed zich in de vorige bekerronde van Willem II. En ook dat ging met de nodige moeite. Pas na een penaltyserie (4-3) konden de Friezen juichen en wisten ze dat er met Feyenoord nog een mooi affiche in aantocht was.

Head 2 Head

Feyenoord heeft al sinds 2015 niet verloren in het Abe Lenstra stadion. De Rotterdamse formatie speelde sindsdien vijf keer in Heerenveen en won vier keer. De enige keer dat ze niet tot winst kwamen was vorig jaar. De openingswedstrijd van dit seizoen eindigden in 1-1.

Huidige vorm Heerenveen

De ploeg van trainer Johnny Jansen zit er sinds de winterstop nog niet echt lekker in. Afgelopen weekend werd er tegen het laag geklasseerde VVV Venlo niet gewonnen. In het Abe Lenstra stadion werd het 1-1.Het zwaar bevochten punt, kwam echter als een soort van bevrijding omdat er voordien werd verloren van Fortuna Sittard (2-1) en van AZ (1-2). De competitie werd na de winterstop hervat in Rotterdam, juist bij Feyenoord. En ook dat liep niet goed af voor de Friese ploeg: 3-1 voor de ploeg uit de havenstad.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord pakte afgelopen weekeinde weer drie punten. Dit keer werd FC Emmen aan de zegekar gebonden: 3-0. Eerder dit kalenderjaar namen de Rotterdammers ook al de maat van Heracles Almelo (2-3) en inderdaad: SC Heerenveen (3-1). De moeizame 1-2 bekeroverwinning op Fortuna Sittard nemen we dan maar niet te zwaar op.

Lappenmand

Voormalig Feyenoord-doelman Warner Hahn ontbreekt bij SC Heereveen. De 27-jarige sluitpost heeft een knieblessure. Centrale middenvelder Jan Ras moet de bekerwedstrijd tegen Feyenoord ook aan zich voorbij laten gaan. De 21-jarige Ras scheurde in augustus van het vorige jaar zijn kruisband en wordt pas na de zomer weer terugverwacht.Het was lange tijd flink puzzelen voor trainer Advocaat, maar inmiddels is de lappenmand bij Feyenoord behoorlijk leeg gestroomd. Alleen Sven van Beek zit nog in de ziekenboeg met een enkelblessure. Van Beek zit daar al sinds juli 2019 en wordt sinds november vergezeld door Ridgeciano Haps. De linkervleugel verdediger staat buitenspel met een knieblessure.

Prognose

Onze voorspelling voor deze echte cupwedstrijd is: 1-1 en winst na verlenging voor Feyenoord. Wij vullen bij de TOTO dus een gelijkspel in! Mooie odds, maar ook een mooie pot voetbal als de twee ploegen inderdaad aan elkaar gewaagd blijken. Wat verwacht jij donderdag te zien bij Heerenveen – Feyenoord? Laat je voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl en scoor die hoogste odds! Hoe hoog? Check onderstaand overzichtje voor de actuele gemiddelde quoteringen.

Quoteringen SC Heerenveen – Feyenoord

Bij Koning TOTO zijn de quoteringen meer dan de moeite waard om te spelen op de kwartfinales van de beker. Voor een zege van Heerenveen keert Koning TOTO de hoogste odd x 4.38 keer je inleg van dit duel uit. Bekeren de Feyenoorders door naar de halve finale dan wordt jouw inleg hierop x 1.65 keer meer waard. Een gelijkspel is in het 1X2 spelsysteem goed voor een quotering van x 3.82.
De KNVB Beker wedstrijd SC Heerenveen – Feyenoord wordt gespeeld op donderdag 13 februari om 20:45 uur in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Welke ploeg bekert er door naar de halve finale? Laat bij Koning TOTO de juiste voorspelling achter en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers