KNVB Beker
10/02/20203 reacties

Odds voor KNVB-Bekerduel Vitesse Arnhem – Ajax Amsterdam

Odds voor KNVB-Bekerduel Vitesse Arnhem – Ajax Amsterdam
Woensdagavond betreden Vitesse en Ajax de wei van de Gelredome voor hun kwartfinale wedstrijd in het kader van het KNVB-bekertoernooi 2019 – 2020. Vitesse verloor afgelopen weekend teleurstellend van FC Groningen en Ajax kwam vanwege storm Ciara niet actie. Is dat een voordeel voor de Amsterdammers of juist niet? VoetbalGokken.nl blikt vooruit op dit interessante bekerduel!

Edward Sturing: “Ruim de tijd om te herstellen voor Ajax”

Vitesse coach Edward Sturing stelt dat de afgelasting van Ajax – FC Utrecht in het nadeel is van zijn club: “Dat is een feit, maar we moeten alles ook niet overdrijven”, zegt Sturing. “We hebben te maken met profs. Goed getrainde sporters. Die moeten een inspanning kunnen verteren. We hebben ruim de tijd om te herstellen.”

Terugkeer Bero wordt krap

Voor Sturing is vooral de fysieke gesteldheid van Matus Bero belangrijk. De Slowaakse international kampt met hamstringklachten. De coach hoopt zijn sterkhouder woensdagavond weer terug in de gelederen te hebben. “Maar dat wordt hoe dan ook krap”, aldus de trainer van Vitesse.

Niet overhaasten

Ook Joshua Brenet is nog niet topfit. De huurling van Hoffenheim heeft zijn eerste minuten gemaakt tegen Groningen. “Maar een hele wedstrijd tegen Ajax komt te vroeg”, zegt Sturing. “Bij hem moeten we echt oppassen met overbelasting. We zien zijn kwaliteiten, maar gaan nergens mee overhaasten.”

Erik ten Hag: “Vitesse is altijd lastig voor ons”

Voor Ajax trainer Erik ten Hag is het bekertoernooi wellicht de minst belangrijke prijs waarvoor hij de komende maanden speelt. Maar Ajax zou Ajax niet zijn als ze alles willen pakken wat er te pakken valt. Maar Vitesse zal daarin geen ideale sparring partner zijn, zo verwacht Ten Hag: “Vitesse is altijd een lastige tegenstander. Iedere club heeft ploegen waar ze het altijd lastig tegen hebben. Bij ons zijn dat Vitesse, ADO Den Haag en FC Utrecht. We zullen vol aan de bak moeten woensdag.”

“Vitesse heeft brede selectie”

Ajax wordt in de Eredivisie dit keer niet achtervolgd door PSV of Feyenoord, maar AZ zit op het vinkentouw zodra de Amsterdammers puntverlies lijden. En ook Willem II staat nog tussen de grote mannen. Een ploeg als Vitesse is volgens Ten Hag ook bezig het gat naar de top te dichten en de beker te willen winnen: “Wat me opvalt is dat de hele subtop sterker is geworden, in mijn ogen. Ze hebben allemaal heel grote selecties, zeker Vitesse, waarin alle posities dubbel bezet zijn.

Statistieken

Vitesse bereikte de laatste acht door een 0-2 zege op Heracles Almelo. Een ronde eerder rekende de Arnhemmers al simpel af met de amateurs van ODIN’59: 4-0.Ajax had in de vorige ronde totaal geen moeite met de amateurs Spakenburg: 7-0, maar had in de ronde ervoor wel de nodige problemen met provinciegenoot Telstar. Uiteindelijk wisten de Amsterdammers wel met 3-4 te zegevieren.

Head 2 Head

Ten Hag gaf het al aan in zijn analyse: Ajax heeft vaak moeite met Vitesse. Van de laatste drie keer dat de Amsterdammers naar de Gelderse hoofdstad afreisden keerde ze slechts eenmaal terug met een overwinning op zak. Aan het begin van de huidige competitie speelde Ajax met 2-2 gelijk in de Gelredome. Vorig seizoen werd er wél gewonnen. Simpel zelfs: 0-4, maar het seizoen daarvoor gingen de Ajacieden de bietenbrug op: 3-2 voor Vitesse.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse is de weg even een beetje kwijt. Tenminste afgaande op de laatste uitslagen. Afgelopen weekend was er de nederlaag tegen FC Groningen (1-0), de week ervoor de bloedeloze 0-0 bij ADO Den Haag en in de eerste wedstrijd na de bekerwinst tegen Heracles was er ook al een gelijkspel op te tekenen. FC Emmen hield Vitesse op 1-1.

Huidige vorm Ajax

Over de vorm van Ajax valt ook wel het één en ander op te merken, al werd er na de winterstop slechts één keer verloren. Dat wat uit bij FC Groningen gebeurden was wel verrassend. Vorig week liet de ploeg van Ten Hag zien zich daarvan goed te hebben hersteld. In een slecht duel werd PSV aan de kant gezet: 1-0. Maar iedere voetbalkenner weet: ook slechte overwinningen zijn drie punten waard!

Lappenmand

Oussama Tannane was lange tijd het zorgenkindje bij Vitesse, maar hij is gewoon weer fit. Echter heeft Tannane wel vier gele kaarten achter zijn naam staan. Een nieuwe boeking in het duel tegen Ajax levert hem dus een schorsing op. Charly Musonda junior ontbreekt woensdag sowieso bij Vitesse. Hij is nog altijd herstellende van een operatie aan de knie die vorig jaar augustus werd uitgevoerd bij de 23-jarige aanvallende middenvelder.De waslijst aan blessures bij Ajax blijft maar aangedikt worden. De lappenmand wordt nu ook al bevolkt door Joel Veltman. De 28-jarige centrale verdediger moet geopereerd worden aan de knie en is maanden uit roulatie. Datzelfde kan gezegd worden over David Neres en Zakaria Labyad (beiden knieklachten). Ook Ryan Babel kan voorlopig niet spelen.Quincy Promes heeft een hamstringblessure die hem tegen Vitesse opnieuw aan de kant houdt. Hakim Ziyech is op de weg terug, maar de bekermatch van woensdag tegen Vitesse lijkt net te vroeg te komen voor de balvirtuoos.

Prognose

Onze voorspelling is: 1-2 voor Ajax. Vitesse gaat het de Amsterdammers moeilijk maken, maar zijn volgens ons niet in staat het team van trainer Ten Hag te breken. Wat verwacht jij woensdag? Een reguliere zege voor Ajax of een bekerstunt van thuisploeg Vitesse? Check onderstaand overzicht voor de odds behorende bij jouw verwachtingen!

Quoteringen Vitesse – Ajax

Bij TOTO.nl staan de quoteringen voor de kwartfinales van de KNVB beker hoog ingeschaald. Voor de wedstrijd in de Gelredome wordt winst van Vitesse met x 4.75 keer de inleg het hoogst beloond. Een gelijkspel staat genoteerd op x 4.25 keer de inleg. Wint Ajax in Arnhem volgens jou? In het 1X2 spelsysteem wordt je inleg op een zege van Ajax x 1.57 keer meer waard.
De KNVB Beker wedstrijd Vitesse – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 12 februari om 20:45 uur in de Gelredome te Arnhem. Gaan we de Arnhemmers terugzien in de halve finale van de beker of laten de Ajacieden ook deze trofee nog niet aan hun neus voorbijgaan? Ga voor de hoogste odd bij Koning TOTO die past bij jouw voorspelling en win deze wedstrijd.

De beste Online Bookmakers