La Liga
19/07/2020

Atalanta Bergamo vecht voor toppositie in Serie A

Atalanta Bergamo vecht voor toppositie in Serie A
Aanstaande dinsdag begint de Serie A aan haar 35 speelronde. Atalanta Bergamo probeert in de thuiswedstrijd tegen Bologna haar toppositie op de ranglijst vast te houden. Juventus is waarschijnlijk onbereikbaar, maar Atalanta gaat met Inter en Lazio de strijd aan om de tweede plek. Winst is dus een absolute noodzaak voor de ploeg van onze landgenoten Marten de Roon en Hans Hateboer.

Gian Piero Gasperini: “Tegen Bologna doorgaan voor Champions League”

Atalanta Bergamo is geschiedenis aan te schrijven. Het beste seizoen uit de clubgeschiedenis en een coach die verkozen is tot de beste van de Serie A. Gian Piero Gasperini hamert er echter op dat de prijzen nu pas echt verdeeld gaan worden: “We zijn erin geslaagd om tegen Verona een punt te pakken en dat brengt ons dichter bij ons doel: Champions League kwalificatie. We zijn in orde en we moeten ook tegen Bologna weer alles geven om te winnen, want dan komt de Champions League wil heel dichterbij.”

Pierluigi Gollini, doelman: “Er is nog veel honger”

De ervaren doelman Pierluigi Gollini geeft toe dat de fut er een beetje uitraakt in de Italiaanse competitie. Begin augustus wacht er nog een Champions League-toetje tegen Paris Saint Germain. En bij Atalanta willen dat dessert goed laten smaken: “Denken we al aan PSG? Een beetje ja, maar we moeten de competitie ook goed afmaken. We zullen ons op ons best voorbereiden op het duel Bologna, want er is nog veel honger om ook daar het meeste eruit te halen.”

Trainer Bologna: “Ik verwacht maximale inzet tegen Atalanta”

Trainer Siniša Mihajlović heeft niets meer te winnen of te verliezen met zijn elftal, maar wil wel dat zijn spelers er dinsdag 110 procent voor. Mihajlović is gebrand op een goed slot van de competitie, zeker na de draai om de oren die zijn formatie tegen AC Milaan kreeg; 5-1 verlies: “Ik verwacht maximale inzet van mijn jongens als we komende dinsdag bij Atalanta gaan spelen, dat is het minste wat ik mag verwachten na de wanvertoning in Milaan.”

“We zullen er dinsdag weer staan”

Mihajlović irriteert zich de afgelopen weken mateloos aan te spel van zijn ploeg, maar ziet langzaam maar zeker wel wat lichtpuntjes: “We hebben te veel kansen gemist en ook technisch is het niveau nog niet goed genoeg, zelfs niet vanuit het oogpunt van intensiteit. Tegen Milan was het zelfs heel slecht. We moeten verandering aanbrengen, dat is heel duidelijk. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er dinsdag weer zullen staan en dat we dan ook weer goed gaan spelen”, aldus de onlangs van leukemie herstelde Bologna-coach.

Statistieken

Atalanta vestigt clubrecord na clubrecord. Ondanks het gelijke spel tegen Verona is de nieuwe ongeslagen reeks met weer een duel uitgebreid: 16 wedstrijden: 13 overwinningen en 3 gelijke spelen. Komt daar dinsdag nog een overwinning bij?Bologna is tiende in de stand na 34 wedstrijden en kan de Europese ambities opbergen tot volgend seizoen. Degradatie is ook niet aan de orde voor de ploeg van trainer Mihajlović die dus dinsdag tegen Atalanta vrij kan spelen.

H2H

Vorig seizoen eindigde Atalanta – Bologna in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg. Opvallend: alle vier de treffers van Atalanta vielen in het eerste kwartier. Hateboer had ook een aandeel in de ruime zege: hij scoorde de 3-0. De eerste twee treffers werden gemaakt door Sloveense topspits Josip Ilicic.De 32-jarige goaltjesdief zal komende dinsdag echter ontbreken vanwege een spierblessure. Ook Hateboer ontbreekt: hij is geschorst.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Dat Atalanta in vorm is moge duidelijk zijn. De ploeg vestigt niet voor niets wekelijks nieuwe records. Wel moet gezegd dat er in de afgelopen vijf wedstrijden al twee keer gelijk werd gespeeld. De 2-2 tegen Juventus was geen schande, verre van, maar de 1-1 bij Hellas Verona was een flinke streep door rekening voor Gasperini en zijn mannen.

Huidige vorm Bologna

Voor Bologna zijn de statistieken een stuk minder rooskleurig. Afgelopen zaterdag nog werd er met 5-1 verloren bij AC Milan. De twee wedstrijden daarvoor eindigden in een gelijkspel (1-1 tegen Napoli en 2-2 uit bij Parma). Dat zorgt ervoor dat de 1-2 op 5 juli bij Inter nog altijd de laatste driepunter voor Bologna is.

Lappenmand

Aan de kant van Atalanta ontbreekt dus Ilicic. Coach Gasperini baalt daar stevig van: “Hij moet herstellen en het is een ernstige aderlating voor de wedstrijd tegen Bologna. We hebben ook geen idee wanneer hij wel weer kan spelen.”Naast Ilicic mist Atalanta ook de Colombiaan Luis Muriel. Hij kampt met een hoofdblessure en zal vanaf de zijlijn moeten toekijken, net als Hateboer die dus geschorst is.Bij Bologna geen Jerdy Schouten. De 23-jarige Nederlander heeft een peesblessure en kan niet meespelen. De Italiaan Mattia Bani moet verstek laten gaan vanwege een kuitblessure.

Prognose

Wij voorspellen een 2-0 overwinning voor Atalanta. Ook zonder Hateboer en Ilicic moet Atalanta in staat zijn het al uitgespeelde Bologna de baas te zijn. Wat denk jij? En ga je voor de meest logische uitslag of juist voor de hoogste odds? Check hieronder de gemiddelde quoteringen bij TOTO.nl en bepaald op welke uitslag jij wil spelen.

Quoteringen Atalanta Bergamo – Bologna

De bookies weten al lang dat Atalanta in goede vorm is en hebben de odds hier al wekenlang op aangepast. Een zege van de thuisploeg levert je dan ook het minste op: x 1,26. Een gelijkspel – zoals tegen Hellas Verona – zorgt voor een wel heel lekkere uitbetaling op je bankrekening: x 5,80 keer je inleg! Durf jij het aan om op Bologna in te zetten en krijg je gelijk? Dan kan de feestmuts uit de kast, want TOTO betaalt je dan maar liefst x 8,70 keer het ingelegde speelbedrag uit!
De Serie A wedstrijd Atalanta Bergamo – Bologna wordt gespeeld op dinsdagavond 21 juli en begint om 19:30 uurin het Stadio Atleti Azzuri in Bergamo. Speel jij ook mee dinsdag? Zorg dan dat je op tijd inzet via VoetbalGokken.nl en maak kans op mooie bonussen bij een goede voorspelling!

De beste Online Bookmakers