La Liga
23/10/20202 reacties

FC Barcelona – Real Madrid: eerste El Clásico voor Koeman

FC Barcelona – Real Madrid: eerste El Clásico voor Koeman
Na het midweekse Europese voetbal wordt aanstaande zaterdag ook nog eens de Spaanse Klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid gespeeld. Voor trainer Ronald Koeman wordt dit de eerste El Clásico sinds dat hij in dienst is als trainer van FC Barcelona. Denk jij dat Koeman met zijn ploeg wint of boekt Real Madrid drie punten in Camp Nou? Laat jouw voorspelling snel achter bij VoetbalGokken.nl.

Ronald Koeman: “Real verslaan we niet zomaar”

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft een moordend schema af te werken. De Catalaanse ploeg met onze landgenoten Frenkie de Jong en Serginio Dest moeten in 22 dagen 7 keer in actie komen. Koeman moet met zij spelers routeren, maar volgens de trainer van Barça moet het te doen zijn. Aanstaande zaterdag komt aartsrivaal Real Madrid op bezoek in Camp Nou. “In mijn hoofd ben ik totaal onafhankelijk en klaar voor deze klus. Maar denk nou niet dat wij Real Madrid in Camp Nou zomaar even verslaan.”

“Eerst Real, dan de rest”

De Champions League groepsfase is ook al van start gegaan en na de El Clásico tegen Real Madrid staat er een uitwedstrijd bij Juventus gepland. Koeman en zijn mannen moeten de lat dus hoog gaan leggen om alles goed door te komen. Winnen van Real Madrid in een leeg stadion zou al een heel mooi begin van de week zijn vindt Koeman. “Dat gaan wij ook zeker proberen. We richten ons eerst op Real en dan komt de rest”, aldus Koeman.

Zinedine Zidane: “Winnen van FC Barcelona heel belangrijk”

FC Barcelona is niet de enige ploeg die in korte tijd een druk schema moet doorkomen. Ook Real Madrid startte afgelopen week in de Champions League en speelt volgende week bij Mönchengladbach. Tussendoor gaat de ploeg van trainer Zinedine Zidane nog even naar FC Barcelona. “We moeten nu extra gas geven, want de wedstrijden volgen elkaar snel op. Bovendien willen wij in La Liga geen punt laten liggen. Zaterdag winnen van FC Barcelona is heel belangrijk”, zegt Zidane in de Spaanse sportkranten waarin uitvoerig wordt vooruitgeblikt op de topper!

“We hebben iedereen hard nodig”

De trainer moet nog wel enkele sterhouders missen zoals de Belgische schutter Eden Hazard. “Wij hopen dat de geblesseerde spelers snel weer aan kunnen sluiten, want wij hebben elke speler hard nodig om succesvol te blijven. Maar ik heb ook vertrouwen in mijn spelers die zaterdag tegen FC Barcelona zullen aantreden”, zo besluit Zidane.

Statistieken

In de Spaanse competitie zijn al zes speelronden gespeeld. Real Madrid en FC Barcelona begonnen vanwege Europese verplichtingen later aan het nieuwe seizoen. Beide teams lopen dan ook nog wat achter op de rest van de ploegen in La Liga. Real heeft vijf wedstrijden gespeeld en staat met tien punten op de derde plek. Barça heeft pas vier wedstrijden gehad en staat negende met zeven punten. Real Sociedad en Villarreal staan bovenaan de lijst. Beide teams hebben zes wedstrijden gespeeld en elf punten verovert.

Head 2 Head

De wedstrijden op Camp Nou tussen FC Barcelona en Real Madrid staan garant voor veel spektakel. Vorig jaar werd er niet gescoord in El Clásico 0-0, maar dat was in seizoen 2018-2019 wel anders. Barcelona won met een onbenullig resultaat 5-1 van Real. De Madridlenen wonnen voor het laatst in 2017. Net na de zomerstop haalde Los Blancos met 1-3 flink uit in de Spaanse Klassieker.

Huidige vorm FC Barcelona

Afgelopen weekend leed trainer Koeman zijn eerste nederlaag met FC Barcelona. Van Getafe CF werd er niet gewonnen: 1-0. Een week eerder wist de ploeg van Koeman ook al niet te winnen van Sevilla mede door een treffer van Luuk de Jong werd het 1-1. De 0-3 bij Celta de Vigo en 4-0 tegen Villarreal zijn dan ook snel vergeten.

Huidige vorm Real Madrid

Van de vijf duels die Real Madrid heeft gespeeld won het er drie, speelde één keer gelijk en verloor eenmaal. Van Cadiz wisten de Madridlenen afgelopen weekend niet te winnen. In Estadio Bernabeu werd het 0-1 voor Cadiz. De zeges werden geboekt bij Levante 0-2, Valladolid 1-0 en Betis 2-3. Het gelijkspel werd geboekt bij Real Sociedad 0-0.

Lappenmand

In de lappenmand van FC Barcelona verblijven Marc-Andre ter Stegen (knieblessure), Matheus Fernandes en Jordi Alba (beiden spierblessures). Samuel Umtiti heeft een trainingsachterstand en zal zaterdag nog niet klaar zijn voor El Clásico.De blessurelijst bij Real Madrid is niet veel minder. Zo blijven Daniel Carvajal (binnenbandblessure), Martin Odegaard, Alvaro Odiozalo (beiden kuitblessure) en Mariano Diaz (ontsteking) in Madrid achter. Ook de Belg Eden Hazard zal er door een spierblessure niet bij zijn.

Prognose

Beide teams hebben in het verleden al zo vaak laten zien te kunnen winnen op Camp Nou. Voor dit duel vullen we een 2-2 gelijkspel in. Beide teams zullen aan elkaar gewaagd zijn. Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren.

Quoteringen FC Barcelona – Real Madrid

De quoteringen bij TOTO.nl zijn altijd hoog ingeschaald als de Spaanse El Clásico op de agenda staat. De hoogste odds van deze wedstrijd worden dit keer gehanteerd bij een gelijkspel. Jouw inleg kan x 3.50 keer meer waard worden als de punten verdeeld worden in Camp Nou.Voor een overwinning van Real Madrid keert de TOTO met x 3.15 keer je inleg niet veel minder uit. Ook in het 1X2 spelsysteem staat een overwinning van FC Barcelona met x 2.10 keer de inleg zeer hoog ingeschaald. Een zege van Koeman en zijn mannen betekent dus een ruime verdubbeling van je speelbedrag.
De Spaanse La Liga wedstrijd FC Barcelona – Real Madrid wordt gespeeld op zaterdag 24 oktober om 16:00 uur (Nederlandse tijd) in Camp Nou te Barcelona. Denk jij dat Koeman, De Jong en Dest met Barça hun grote aartsrivaal in de Spaanse competitie kunnen verslaan? Ga de bookmakerspagina en vul je voorspelling in op El Clásico.

De beste Online Bookmakers