La Liga
25/09/2020

Koeman debuteert met FC Barcelona tegen Villarreal

Koeman debuteert met FC Barcelona tegen Villarreal
Aanstaande zondag staat voor trainer Ronald Koeman en zijn team de eerste wedstrijd in La Liga op het programma. FC Barcelona krijgt dan thuis bezoek van Villarreal CF. Koeman heeft er vertrouwen in dat hij Barcelona weer op de rit kan krijgen, maar zien we dat zondag al terug tegen Villarreal? Koning TOTO heeft goede hoop voor de oud-bondscoach van Oranje. Wat voorspel jij?

Ronald Koeman: “Villarreal wordt een special wedstrijd”

Het werd FC Barcelona welletjes toen de ploeg in de Champions League wedstrijd tegen Bayern München met 2-8 zwaar onderuit ging. Trainer Quique Setién kon opstappen en Ronald Koeman werd als nieuwe trainer aangenomen. In die tijd sleutelde Koeman er heel wat op los om Barça weer op het rechte pad te krijgen. Nu kan FC Barcelona dat zondag laten zien tegen Villarreal. Koeman: “Het is een speciale uitdaging voor me, het is een wedstrijd om naar uit te kijken”, zegt de trainer van onder andere Frenkie de Jong.

“Goede dingen gezien”

Koeman is te spreken over de voorbereiding die FC Barcelona heeft gehad en zegt klaar te zijn voor het La Liga seizoen. “We zijn al een paar weken bezig en het team en de spelers staan er fysiek veel beter voor. We hebben ook tactisch kunnen werken. We hebben goede dingen gezien en hopelijk gaan we dat de hele wedstrijd tegen Villarreal zien”, aldus Koeman in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite van de Catalaanse voetbalgrootmacht.

Unai Emery: “Kans om FC Barcelona te verslaan”

Voor Villarreal-trainer is de kop van La Liga er al af. De wedstrijd in Camp Nou wordt voor zijn ploeg de derde van dit seizoen. Emery kijkt ernaar uit. “Zondag is er weer een kans om Barça te verslaan. Een heel mooie wedstrijd aan het begin van de competitie”, aldus de Villarreal-coach.

“Gezien dat Koeman wat heeft veranderd”

Het is de trainer niet ontgaan dat Koeman wat zaken heeft aangepast in zijn spelersteam. “Ik heb de vriendschappelijke wedstrijden van Barça gezien en ik zag dat Koeman dingen heeft veranderd in het team. Wat Messi betreft, hij wees erop dat Barça een geweldig team is; ik ben blij dat Messi in Barcelona is gebleven en dat we van hem blijven genieten in LaLiga”, zo besluit Emery zijn vooruitblik op het bezoek aan Barcelona.

Statistieken

Vanwege langdurige Europese voetbalverplichtingen mag FC Barcelona nu pas beginnen aan de Spaanse competitie waarin vele teams er al twee speelronden op hebben zitten.Villarreal heeft al wel twee duels gespeeld en staat daarmee met vier punten op de derde plek. Al zegt die ranglijst aan het begin van dit seizoen nog niet zoveel.

Head 2 Head

Uit de eerdere onderlinge duels kunnen we wellicht meer informatie halen. FC Barcelona heeft in Camp Nou al ruim tien jaar niet meer verloren van Villarreal in La Liga. In 2009 en 2010 werd er ook niet verloren, maar werden de duels met 3-3 en 1-1 beide een gelijkspel.Villarreal won voor het laatst van Barça in 2008. Ruim twaalf jaar geleden werd het 1-2 voor de bezoekers uit Villarreal de los Infantes.

Huidige vorm FC Barcelona

Om weer in het ritme te komen, heeft FC Barcelona een drietal oefenwedstrijden afgerond. Van de teams Gimnastic (3-1), Girona (3-1) en Elche (1-0) werd er driemaal gewonnen. Met het vertrek van Luis Suarez naar Atletico Madrid begint Koeman echter met een ‘verzwakt’ elftal aan de competitie.

Huidige vorm Villarreal CF

Villarreal is al twee speelrondes verder in La Liga. De ploeg van trainer Emery startte het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Huasca dat met 1-1 een gelijkspel werd. Thuis tegen Eibar werd een week later wel gewonnen: 2-1.

Lappenmand

Koeman kan zondag nog geen beroep doen op de Duitse doelman Marc-Andre ter Stegen. De keeper van Barça kampt sinds vorige maand met een knieblessure. Ter Stegen wordt pas begin november terugverwacht. Martin Braithwaite is zo goed als hersteld van een spierblessure, maar de wedstrijd tegen Villarreal komt waarschijnlijk nog te vroeg. Verdediger Matheus Fernades doet door een spierblessure sowieso niet mee.Villarreal kan niet met een geheel fitte spelerskern naar Barcelona komen. De spelers Alberto Moreno (gescheurde kruisband), Carlos Bacca (hamstringblessure) en Ramiro Guerra (kbnieblessure) blijven om kwetsuren achter in Villarreal.

Prognose

We hebben alle vertrouwen in een overwinning van FC Barcelona nu Koeman er aan het roer staat. Veel doelpunten worden er volgens ons (nog) niet gemaakt. Wij voorspellen een zuinige 1-0 zege van Barça. Onderstaand odds-overzicht geeft je een beeld van de gemiddelde odd die daarbij hoort en ook de overige quoteringen staan er voor je vermeld.

Quoteringen FC Barcelona – Villarreal

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem van TOTO zijn het hoogst ingeschaald voor een overwinning van Villarreal. Mocht de bezoeker op Camp Nou winnen, dan wordt jouw inleg x 5.40 keer meer waard.De quotering voor een gelijkspel komt met x 4.50 keer je inleg ook aardig in de buurt. Een overwinning van FC Barcelona wordt het meest verwacht, maar de odd voor een Catalaanse zege staat met x 1.49 keer je inleg zeer netjes genoteerd.
La Liga wedstrijd FC Barcelona – VillarrealCF wordt gespeeld op zondag 27 september om 21:00 uur in Stadion Camp Nou te Barcelona. Denk jij dat Koeman met zijn ploeg dit weekend weer drie punten kan bijschrijven of gaat Villarreal er met de buit vandoor? Laat de TOTO snel weten wat je voorspellingen zijn en ga voor die hoogste odd via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers