La Liga
08/04/20212 reacties

La Liga topper: El Clásico Real Madrid – FC Barcelona

La Liga topper: El Clásico Real Madrid – FC Barcelona
In de Spaanse La Liga staat aanstaande zaterdag el Clásico gepland. In het Alfredo di Stéfano Stadion te Madrid gaan Real Madrid en FC Barcelona strijden om kampioenschap. Beide teams zitten in de voetsporen van koploper Atletico Madrid en zaterdag kan er heel veel gaan veranderen. Krijgen de Nederlanders trainer Ronald Koeman en Frenkie de Jong hun Barcelona op de eerste plek van de Spaanse competitie? Voorspel de klassieker via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds.

Zinedine Zidane: “FC Barcelona kan het ons moeilijk maken”

Real Madrid staat op de derde plek van de La Liga tabel en heeft net als FC Barcelona nog kans op de landstitel. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane weet uit ervaring dat het een helse strijd om het kampioenschap zal worden. “FC Barcelona kan het ons heel moeilijk maken, maar ik heb al veel gewonnen met deze spelers. Ze hebben veel voor mij gewonnen en ik zal bij hen zijn tot het einde. Zij zijn het die vechten, rennen en nog eens vechten”, zegt Zidane.

“Snel herstel voor El Clasico”

De ploeg van trainer Zidane speelde afgelopen dinsdag nog de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen Liverpool en won met 3-1. Er is weinig tijd om te genieten van die overwinning, want zaterdag wacht de wedstrijd tegen aartsrivaal FC Barcelona. “We weten dat die wedstrijd er snel aan komt en we zullen goed moeten herstellen. Er komt een mooie wedstrijd aan”, aldus Zidane.

Ronald Koeman: “Wedstrijd tegen Real Madrid is heel belangrijk”

Met nog heel wat wedstrijden te gaan in La Liga spreekt FC Barcelona-trainer Ronald Koeman nog niet over een mogelijke titel. “Ik denk niet dat die wedstrijd bepalend is voor het verdere verloop van de competitie. Na El Clásico volgen er nog acht speeldagen, maar deze wedstrijd is altijd belangrijk en zeker nu”, zegt de trainer van FC Barcelona.

“Goed en geconcentreerd spelen”

De huidige koploper van de Spaanse competitie, Atletico Madrid, speelt dit weekend uit bij Betis Sevilla. Ook Atletico zal vol gas gaan geven. “Real Madrid en Atlético Madrid zijn twee geweldige clubs. Real Madrid wil het seizoen zo goed mogelijk afsluiten. We weten dus van tevoren dat we goed moeten spelen en geconcentreerd moeten zijn. Een goed resultaat in Madrid is belangrijk”, benadrukt trainer Koeman.

Statistieken

FC Barcelona staat op de tweede plek met 65 punten. Dat is maar één punt minder dan koploper Atletico Madrid. Real Madrid volgt op de derde plaatst met 63 punten uit 29 speelronden. Op de vierde plek staat Sevilla dat 58 punten heeft.

Head 2 Head

De laatste keer dat de klassieker in Madrid werd gespeeld, was op 1 maart 2020. Real Madrid won toen met 2-0 van FC Barcelona. Precies een jaar eerder won Barça nog wel in Stadion Santiago Bernabéu. Als trainer van FC Barcelona heeft Koeman één el Clásico mogen leiden en dat was op 24 oktober vorig jaar. In Camp Nou werd het toen 1-3 voor de Madridlenen.

Huidige vorm Real Madrid

Real Madrid won afgelopen dinsdag de Champions League wedstrijd van Liverpool. In de heenwedstrijd van de kwartfinales werd de Engelse ploeg met 3-1 overwonnen. Afgelopen zaterdag moest ook Eibar al wijken voor de ploeg van trainer Zidane: 2-0. Op 30 januari dit jaar verloor Los Blancos voor het laatst. Het was toen Levante die nog wat punten mee wist te nemen vanuit Madrid door Real met 1-2 te slim af te zijn.

Huidige vorm FC Barcelona

De ongeslagen reeks van FC Barcelona is wat minder lang. Op 16 februari verloor trainer Koeman met zijn team de achtste finale van de Champions League tegen Paris Saint Germain met 1-4. Dat kwam hard aan in Barcelona, maar sindsdien heeft Koeman de zaakjes op de rit en is er niet meer verloren. Afgelopen maandag won Barcelona nog met 1-0 van Valladolid.

Lappenmand

Real Madrid kan zaterdag niet beschikken over Daniel Carvajal (hamstringblessure), Sergio Ramos en Eden Hazard hebben een spierblessure en Raphaël Varane heeft gezondheidsproblemen die hem aan de kant zullen houden.Ook trainer Koeman beschikt niet over een geheel fitte selectie. Gerard Piqué, Philippe Coutinho en Ansu Fati hebben knieproblemen. Moussa Wagué heeft last van een gescheurde patellartendinitis. Sergio Roberto heeft een sierblessure en doelman Neto zit met een verstuikte enkel. Lionel Messie, Frenkie de Jong en Clément Lenglet hebben vier gele kaarten achter hun naam staan en moeten oppassen voor nog een prent.

Prognose

Met el Clásico kan het alle kanten op gaan, maar wij houden het op een gelijkspel in Madrid. Voorspel jij dat ook of ben je benieuwd naar de overige quoteringen? In onderstaand odds-overzicht van de bookmakers vind je de gemiddelde quoteringen van de bookmakers.

Quoteringen Real Madrid – FC Barcelona

De pre-odds in het 1X2 spelsysteem voor de Spaanse el Clásico zijn als volgt ingedeeld. De hoogste odd wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in Madrid. Gemiddeld wordt er x 3.65 keer de inleg uitgekeerd als Real en Barcelona de punten gaan delen.Rekent FC Barcelona af met Real Madrid en neemt trainer Koeman drie punten mee naar Barcelona? Dan wordt bij Toto.nl jouw speelbedrag op winst van Barça x 2.90 keer meer waard. Een overwinning van Real Madrid op de Catalaanse ploeg staat op x 2.17 keer je speelbedrag ingedeeld.
De Spaanse el Clásico Real Madrid – FC Barcelona wordt gespeeld op zaterdag 10 april om 21:00 uur in Stadion Alfredo di Stéfano Stadium te Madrid. Winnen Ronald Koeman en Frenkie de Jong met hun team deze loodzware uitwedstrijd en maakt FC Barcelona kans op Spaans kampioenschap? Laat jouw voorspelling achter bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers