Nations League
17/11/2020 4 reacties

Beslissende speelronde Nations League: Oranje moet winnen van Polen!

Beslissende speelronde Nations League: Oranje moet winnen van Polen!
Aanstaande woensdag speelt Oranje tegen Polen in Groep 1 van de UEFA Nations League. Nu het Nederlands elftal heeft gewonnen van Bosnië Herzegovina en Polen heeft verloren van Italië, doet Oranje weer mee om de eerste plek in de poule. Kan de ploeg van bondscoach Frank de Boer ook winnen van het sterrenteam van Polen? Koning TOTO ziet kansen voor Oranje. Wat voorspel jij?

Jerzy Brzeczek: “Resetten voor wedstrijd tegen Nederland”

Terwijl bondscoach Frank de Boer zijn eerste overwinning als keuzeheer van Oranje kon vieren, viel er bij het Poolse elftal weinig te vieren. De ploeg van bondscoach Jerzy Brzeczek wist niet te winnen van Italië (2-0) en dat deed het Poolse team pijn. “Dit was onze slechtste wedstrijd in tijden. Ik kan niet eens iets positiefs halen uit onze wedstrijd. We speelden slechter dan tegen Nederland”, zegt de bondscoach die terugdenkt aan de Nations League-ontmoeting met Oranje in de Johan Cruijff Arena  (1-0). “We hebben nu drie dagen voor een reset. En dan wacht Nederland”, stelt Brzeczek vast.

“Nog één kans”

Tot de wedstrijd voor de Italianen stond Polen eerste in de poule. Nu staat het team van Brzeczek derde en heeft het hef niet meer in eigen hand. De Poolse bondscoach beseft dat maar al te goed en weet wat er woensdag moet gebeuren. “Wij moeten winnen van Nederland en wij hebben drie dagen de tijd om ons daarop voor te bereiden. We hebben nog één kans”, aldus Brzeczek.

Frank de Boer: “Polen totaal anders dan Bosnië Herzegovina”

Bondscoach Frank de Boer kon opgelucht ademhalen toen zijn selectie wist te winnen van Bosnië Herzegovina. Afgelopen zondag werd het 3-1 in de Johan Cruijff Arena. “Dat hebben we alvast fantastisch gedaan. We speelden in hoog tempo met heel veel beweging, veel diepgang en we hebben tussen de linies gespeeld. Daar heeft elke tegenstander heel veel moeite mee”, zegt De Boer tegen de NOS. “Maar de overwinning op de Bosniërs is niet veel waard als er woensdag niet gewonnen wordt van Polen. Het Poolse team is echt wel iets anders dan de ploeg uit Bosnië Herzegovina. We moeten deze lijn proberen doortrekken naar het duel met Polen.”

“Goed analyseren”

Oranje speelde tegen Bosnië direct heel aanvallend, maar vergat soms dat de tegenstander ook aardig wat kansen kreeg. De Boer hoopt dit voor het duel met Polen opgelost te hebben. “We stonden soms iets te wijd uit elkaar, waardoor zij tussen de linies konden spelen. Dat moeten we voor woensdag goed analyseren.”

Statistieken

Het gaat er tot nu toe hard aan toe in poule 1 van de Nations League. Polen was voor afgelopen weekend nog koploper, maar staat nu derde. De Italianen staan na winst op Polen eerste met negen punten. Het Nederlands elftal won van Bosnië Herzegovina waardoor Oranje met acht punten op een tweede plaats staat. Polen heeft zeven punten, terwijl de Bosniërs het moeten doen met slechts twee punten. Bosnië Herzegovina is dan ook al definitief gedegradeerd na de B-League.

Head 2 Head

Begin september speelden het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena tegen het Poolse team. Steven Bergwijn scoorde voor Oranje en dat bleek ook meteen de definitieve eindstand te zijn: 1-0 winst voor Nederland. De Poolse ster Robert Lewandowski speelden toen niet mee. De laatste keer dat Oranje in Polen speelde, was in 2016. In de zomer van dat jaar speelden de teams een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Het Nederlands elftal won ook toen van Polen: 1-2.

Huidige vorm Poolse elftal

De ploeg van bondscoach Brzeczek hoopte tegen Italië de eerste plek te kunnen verzilveren, maar dat bleek ijdele hoop. De Italianen waren thuis met 2-0 duidelijk te sterk voor Polen. Die verloren wedstrijd kwam hard aan bij de ploeg van coach Brzeczek. In eigen huis wisten de Polen de Italianen nog op een 0-0 gelijkspel te houden. Een duel eerder werd er met 3-0 gewonnen van Bosnië Herzegovina, maar die zege is niets meer waard als er woensdag opnieuw van Nederland  verloren wordt.

Huidige vorm Nederlands elftal

Er moest afgelopen zondag gewonnen worden van Bosnië Herzegovina om nog mee te dingen naar de eerste plek in de poule. Ook voor bondscoach De Boer was een overwinning van groot belang om te winnen. De Bosniërs werden met 3-1 verslagen. Daarmee is de eerste zege van De Boer als bondscoach van Oranje binnen. In de vorige Nations League wedstrijd, tegen Italië, werd het nog 1-1 en ook uit bij de Bosniërs werd er maar één punt binnengehaald: 0-0. De wedstrijd tegen Polen moet gewonnen worden om kans te maken op de Final Four. Bij verlies zakt Oranje alsnog af naar de derde plek.

Prognose

Wij voorspellen een loodzware wedstrijd voor Oranje die uiteindelijk wel gewonnen wordt door de ploeg van bondscoach De Boer. Onze wedtip is 1-2 voor het Nederlands elftal. Denk jij hier ook zo over of weet jij het beter? Ga dan naar de bookmakerspagina en maak dankzij VoetbalGokken.nl een mooie deal bij Koning TOTO!

Quoteringen Polen - Nederland

De enige legale online bookmaker van Nederland is zijn vertrouwen in Oranje nooit verloren. Ook voor deze wedstrijd staan de quoteringen weer scherp! De hoogste odd wordt uitbetaald als het een gelijkspel wordt in Chorzow: x 3,55 keer je inleg. Wint het Nederlands elftal? Dan wordt jouw inleg op een zege van Oranje x 2.10 keer meer waard. Een overwinning van Polen staat met een odd van x 3.10 keer het speelbedrag duidelijk een stuk hoger ingeschaald bij de TOTO.
De UEFA Nations League wedstrijd Polen – Nederland wordt gespeeld op woensdag 18 november om 20:45 uur in Stadion Śląski te Chorzów. Denk jij dat Oranje wint? Of is Polen met Lewandowski in de geleden te sterk voor het keurkorps van De Boer? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en wordt de voetbalkoning van dit allesbeslissende groepsduel in Groep 1 van de A-League!
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!