Nations League
05/09/20204 reacties

Gaat het Nederlands elftal ook van Italië winnen?

Gaat het Nederlands elftal ook van Italië winnen?
Komende maandag speelt het Nederlands elftal alweer haar tweede interland in het kader van de UEFA Nations League. De verwachtingen zijn hoog gespannen na de 1-0 winst op Polen. Hoewel Oranje niet flitsend speelde, werden er dankzij een treffer van Steven Bergwijn toch drie punten bijgeschreven. Een zege op Italië zorgt voor een zeer gunstig vooruitzicht in Groep 1 van de A-League.

Dwight Lodeweges: “Op deze voet verder tegen Italië”

Interim bondscoach Dwight Lodeweges kreeg na de wedstrijd tegen Polen direct een telefoontje van voormalige bondscoach Ronald Koeman. De huidige trainer van FC Barcelona feliciteerde Lodeweges met de zege en de zeer goede tweede helft. Dat geeft de interim-bondscoach vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen Italië: “We willen op deze voet verder. En we willen plezier maken. Het is fijn dat we maandag tegen Italië weer samen komen.”

Debutanten

Lodeweges moest het tegen Polen doen met een gehalveerde verdediging: De Ligt, De Vrij, Daley Blind en Denzel Dumfries ontbraken. Dumfries keert als enige van het viertal weer terug in de selectie tegen Italië: hij is vader geworden van een zoon en sluit zondag weer aan bij Oranje. Lodeweges sluit echter niet uit dat hij tegen de Italianen enkele debutanten laat spelen: “Natuurlijk, anders zou ik ze niet selecteren. Het is mooi, als ze de kans krijgen, om te kijken hoe dat gaat.”

“Enthousiasme geeft vertrouwen voor maandag”

“Je kunt ze dan hun debuut gunnen, maar daar moet de stand ook naar zijn. Maar ik ben absoluut niet bang om ze in te zetten. Ik zie veel enthousiasme, veel arbeid. Bij iedereen. Dat geeft vertrouwen voor maandag”, besluit hij zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tegen de Italianen.

Roberto Mancini: “We gaan naar Amsterdam om te winnen”

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini wil in de wedstrijd tegen Nederland veel spelers aan het werk zien en heeft liefst 37 spelers in zijn selectie opgenomen. Drie spelers maken hun debuut: Alessandro Bastoni (Inter), Manuel Locatelli (AC Milan) en Francesco Caputo (Sassuolo). Bovendien maakt Giorgio Chiellini, die door een zware blessure bijna een compleet seizoen aan de kant stond, zijn rentree in de selectie. “We gaan naar Amsterdam om daar te winnen, dat is altijd ons doel”, aldus Mancini

“Andere spelers tegen Nederland”

Giorgio Chiellini heeft in de Johan Cruijff ArenA in ieder geval wel een basisplaats. Het was de bedoeling dat de 36-jarige verdediger van Juventus tegen Bosnië zou spelen, maar door een communicatiefoutje binnen de technische staf zat Chiellini op de bank. Francesco Acerbi speelde op zijn plek, centraal achterin naast aanvoerder Leonardo Bonucci.Voor Ciro Immobile lonkt ook een basisplaats tegen Oranje. De spits van Lazio, topscorer van Europa met 36 goals, fungeerde tegen Bosnië als invaller. “We zullen in hetzelfde systeem spelen, maar ik ga wel wat wijzigingen doorvoeren in het elftal. We kunnen over een paar dagen niet weer met hetzelfde elftal spelen.”

Statistieken

Nederland is koploper in Groep 1 in de A-league. Er is pas één wedstrijd gespeeld, maar Nederland is het enige land dat nog zonder puntverlies is. Italië deelt de tweede plaats met Bosnië, nadat beide landen afgelopen zaterdag met 1-1 gelijkspeelde.

Head 2 Head

Het is al lang geleden dat Nederland nog eens won van Italië. In 2008 konden we voor het laatst juichen. Oranje won op dat EK met 3-0. De afgelopen jaren bleek winnen van de Zuid-Europeanen een stuk moeilijker. Viermaal werd het een gelijkspel en twee keer won Italië van onze jongens.De laatste ontmoeting was in 2018. Toen werd het Turijn 1-1 dankzij een late goal van Nathan Aké (88e minuut). Zaza had in 67e minuut de score geopend namens de Italianen.

Huidige vorm Nederland

Voor de onderbreking had Nederland een goede reeks met zes overwinningen en één gelijkspel (0-0 tegen Noord-Ierland). En ook nu de interlands weer hervat zijn, lijkt Oranje die lijn door te kunnen trekken. Het won zaterdag met 1-0 van Polen dankzij een prachtige assist van Hans Hateboer en een intikker van Steven Bergwijn.

Huidige vorm Italië

De Italiaanse formatie heeft een nog langere zegereeks achter de naam staan: het won elf keer achter elkaar tot dat er zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld werd tegen de ploeg van Bosnië Herzegovina. Mancini: “Die zegereeks zou vroeg of laat een keer eindigen, dat wisten we. Gelukkig hebben we nog een punt en werd het geen nederlaag. De jongens waren vermoeid, dat speelde wel een rol.”

Prognose

Wij voorspellen een 2-1 zege voor onze jongens. Op basis van de duels die zaterdag zijn afgewerkt moet een overwinning voor de mannen van Lodeweges mogelijk zijn. Wij vullen op ons TOTO-formulier een 1 in. Wat verwacht jij? En hoeveel zet je daarop in? Check onderstaand odds overzicht en plaats je weddenschap bij de bookmaker van jouw keuze!

Quoteringen Nederland – Italië

De TOTO heeft de odds bepalingen direct na de openingsduels in de Nations League vastgesteld. Een overwinning van Nederland levert bij de online bookmaker: x 2,20 keer je inleg op. Besluit je om bij de enige legale online bookmaker van Nederland op een gelijkspel te spelen, dan geldt daar momenteel een quotering van x 3,10 keer het ingelegde speelbedrag voor.In het 1X2 spelsysteem bij de TOTO staat een zege van de Italiaanse elf op een zeer fraaie x 3,20 keer je inleg. Zo kan je zelfs juichen als Nederland maandagavond verliest. Check ook de actuele combideals bij TOTO.nl of volg de quoteringen tijdens de wedstrijden via het online wedden op voetbal!
De UEFA Nations League wedstrijd Nederland – Italië in Groep 1 van de A-League wordt gespeeld op maandag 7 september om 20:45 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Ga jij de uitslag goed voorspellen? Dan maak je kans op mooie geldprijzen! Een zege van het Nederlands elftal levert je geld op als je weddenschap uitkomt en jij op tijd hebt ingezet via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers