Nations League
08/10/20202 reacties

Oranje in Nations League op zoek naar ‘balans’ tegen Bosnië Herzegovina

Oranje in Nations League op zoek naar ‘balans’ tegen Bosnië Herzegovina
Na een verloren oefenduel tegen Mexico trekt bondscoach Frank de Boer met zijn selectie naar Bosnië Herzegovina. Oranje hoopt in deze derde speelronde van de Nations League wat broodnodige punten binnen te halen. Gaat De Boer slagen met Oranje on het Bosnische Zenica? Koning TOTO heeft goede hoop voor het Nederlands elftal en schaalt de quoteringen voor spelers van VoetbalGokken.nl hoog in!

Frank de Boer: “Bosnië is belangrijk”

Bondscoach Frank de Boer maakte afgelopen woensdag geen droomdebuut met het Nederlands elftal tegen Mexico. De Mexicanen wisten in de Johan Cruijff Arena te winnen met 0-1 en Oranje wist zelf het net niet te vinden die avond. Toch moeten de mannen van De Boer zich gereedmaken voor de uitwedstrijd tegen Bosnië Herzegovina voor de derde ronde in Poule 1 van de Nations League. “Tegen Mexico was een oefening. Winnen tegen Bosnië is veel belangrijker”, stelt De Boer vast.

“Tegen Bosnië ook andere jongens”

De Boer neemt heel wat spelers mee naar Bosnië om zich te wapenen tegen de nummer vier in de poule. “Normaal gesproken selecteren we twintig veldspelers en drie keepers, maar omdat we drie interlands achter elkaar spelen, denken we 22 veldspelers nodig te hebben. We gaan straks richting Bosnië. Als daar wat gebeurt, dan is het lastig om nog spelers te krijgen. Bovendien kunnen we nu ook in bepaalde wedstrijden andere jongens aan het werk zien.” Zo ziet De Boer in Koopmeinders en Malen belangrijke spelers voor de toekomst van het Nederlands elftal. “Misschien gaan ze tegen Bosnië ook wel minuten maken”, aldus De Boer.

Bosnische bondscoach: “Met strijdlust van Nederland winnen”

Bondscoach Dusan Bajevic begeleidt het nationale Bosnische voetbalelftal en ziet kansen voor zijn team om thuis in Zenica te kunnen winnen van het Nederlands elftal. “We zijn ons al een hele tijd aan het voorbereiden. Ik geloof dat we met een grote strijdlust en verantwoordelijkheid deze thuiswedstrijd tegen Nederland kunnen winnen”, zegt de bondscoach van Bosnië.

“Ons best doen voor goed resultaat”

Dat Bosnië Herzegovina pas één punt heeft veroverd in poule 1 van de Nations League zegt volgens Bajevic niets over de thuiswedstrijd van zondag tegen Oranje. En een uitslag voorspellen? Daar doet Bajevic al helemaal niet aan: “Niemand kan van tevoren beweren dat ze de wedstrijd zullen winnen. We zullen proberen ons best te doen en proberen de wedstrijd naar ons toe te trekken met een goed resultaat”, aldus bondscoach Bajevic.

Statistieken

Oranje staat na twee speelronden tweede in poule 1 van de Nations League. Met drie punten heeft Nederland er evenveel als Polen dat derde staat. Italië staat eerste met vier punten. Bosnië is de nummer vier met één punt.

Head 2 Head

Het is voor Oranje de eerste keer dat het een wedstrijd tegen het Bosnische voetbalelftal speelt. Maar het is direct wél een belangrijke, want dit duel kan bepalend zijn voor het vervolg van deze Nations League.

Huidige vorm Bosnië

Bosnië begon dit Nations League seizoen met een loodzware uitwedstrijd tegen Italië. De ploeg van bondscoach Bajevic wist daar nog knap een gelijkspel 1-1 uit het vuur te slepen. In de eerste helft van de wedstrijd scoorden beide teams geen goal, maar in de tweede helft kwam het los. Bosnië kwam dankzij een treffer van AS Roma speler Edin Dzeko op voorsprong. Even daarna zette Inter-speler Stefano Sensi met zijn doelpunt de stand weer gelijk. De thuiswedstrijd tegen Polen was een minder groot succes. De Polen wonnen met 1-2 in het Bilino Polje stadion te Zenica.

Huidige vorm Oranje

Tegen Mexico werd woensdagavond met 0-1 verloren door Oranje, dat voor het eerst geleid werd door Frank de Boer.Ronald Koeman stond nog aan het roer tijdens de laatste Nations League wedstrijd tegen Italië. In de Johan Cruijff Arena waren de Italianen met 0-1 te sterk voor Oranje. De drie punten die in de poule verdiend zijn, komen uit het thuisduel tegen Polen. Ook die uitslag was 1-0, maar toen wel in het voordeel van het Nederlands elftal.

Prognose

Wij houden het op een gelijkspel 1-1 en vullen een X in bij de TOTO. Mocht dit uitkomen, dan wordt het nog een lastig verhaal voor Nederland in poule 1 van de A-League, maar staat er wel bijna een vier keer je inleg klaar voor spelers die dit vooraf bij de online bookmakers hebben ingevuld. Check ook de overige odds in onderstaand overzicht!

Quoteringen Bosnië Herzegovina – Nederland

De meeste bookmakers zijn er wel uit: Nederland gaat het goed doen in Zenica. De hoogste odd wordt dan ook uitgekeerd als Oranje toch weer met lege handen komt te staan. Jouw inleg wordt x 5.80 keer meer waard als Bosnië wint.Een gelijkspel levert ook een zeer hoge quotering op. De TOTO keert gemiddeld x 3.95 keer je inleg uit als de punten worden gedeeld. Ben jij er zeker van dat De Boer met zijn mannen gaat winnen van de Bosniërs. Speel dan op winst van Oranje en ontvang je inleg x 1.52 keer terug als dit werkelijk gebeurt.
De UEFA Nations League wedstrijd Bosnië Herzegovina – Nederland wordt gespeeld op zondag 11 oktober om 18:00 uur in het Bilino Polje Stadion te Zenica. Zet Oranje de achtervolging op de Italianen in door van Bosnië te winnen of gaan Frank de Boer en zijn selectie met niets terug naar Nederland? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en haal het maximale uit deze spannende wedstrijd in de Nations League!

De beste Online Bookmakers