Nations League
12/10/20203 reacties

Oranje vecht met Italië om eerste plaats in Nations League

Oranje vecht met Italië om eerste plaats in Nations League
Het Nederlands elftal wordt aanstaande woensdag wederom voor het blok gezet. De ploeg van bondscoach Frank de Boer krijgt de kans om koploper te worden in Poule 1 van de UEFA Nations League. Maar dit gaat niet zomaar: de Italianen moeten dan in Milaan verslagen worden! Op welk land ga jij inzetten via VoetbalGokken.nl?

Roberto Mancini: “Kansen tegen Nederland benutten”

Bondscoach Roberto Mancini en zijn mannen speelden afgelopen zondag in en tegen Polen en net als Oranje wist ook Italië niet te winnen: 0-0. Volgens de Italiaanse bondscoach moet zijn elftal woensdag tegen Nederland uit een ander vaatje tappen. “Tegen Polen ontbrak het ons aan de doelpunten als beloning voor ons goede optreden. Ik hoop dat het woensdag tegen Nederland niet weer gebeurt en dat we onze kansen dan wél benutten”, zegt Mancini.

“Geen zorgen richting zondag”

De bondscoach verkoos speler Andrea Belotti als spits boven Ciro Immobile. Aangezien er niet gescoord werd zal ook dat weleens kunnen veranderen. Mancini maakt zich in elk geval niet druk om de vorm van zijn elftal: “De 0-0 tegen Polen baart mij geen zorgen. We staan er goed op en zijn klaar voor Oranje”, zo besluit de bondscoach van het Italiaanse elftal zijn vooruitblik op woensdag.

Frank de Boer: “Tegen Italië moet het beter”

Na een matige wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina moet ook Oranje zich paraat maken voor een zware wedstrijd tegen Italië in Milaan. Het is aan bondscoach Frank de Boer om zijn team na de wedstrijd in Bosnië Herzegovina weer vertrouwen te geven voor de vierde speelronde in de Nations League. “We mogen zelf in de spiegel kijken. Het is de wet van het topvoetbal, daarin hebben we verzuimd, maar daar mogen we niet te lang bij stilstaan, want woensdag spelen we tegen Italië en dan moet het gewoon (veel) beter”, zo zegt de bondscoach na de 0-0 tegen Bosnië Herzegovina.

“Hoger spelritme tegen Italianen”

Woensdag moet er aangetreden worden tegen op papier gezien de sterkste tegenstander van de poule. “Ik kan me voorstellen dat ze er mentaal even doorheen zitten en niet op deze wedstrijd zitten te wachten. Tegen Italië moeten we proberen het spelritme hoog te houden en dat is ontzettend moeilijk”, zo blikt De Boer vooruitzicht op de tactiek voor woensdagavond in Milaan.

Statistieken

De spanning is om te snijden in Poule 1 van de Nations League. Italië gaat met vijf punten nog altijd aan kop, maar Nederland en Polen komen met elk vier punten wel steeds dichterbij. Zelfs Bosnië en Herzegovina is nog niet weggespeeld. De Bosniërs staan vierde met twee punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen en dat betekent dat er voor elke ploeg nog negen punten te halen zijn.

Head 2 Head

Het Nederlands elftal heeft het nooit gemakkelijk tegen het Italiaanse voetbalteam. Begin september kwamen de Italianen nog op bezoek in de Johan Cruijff Arena voor de tweede speelronde van de Nations League. Het werd 0-1 voor Italië dankzij een doelpunt van Inter-speler Nicolo Barella. Oranje wist dat niet meer recht te zetten en de stand bleef dan ook 0-1. In 2018 speelden Oranje voor het laatst in Italië. Dit vriendschappelijke duel werd ook niet gewonnen: 1-1. De laatste keer dat Oranje de Italianen versloeg was op het EK van 2008. Toen wist Oranje in de groepsfase met 3-0 te winnen van het Italiaanse elftal.

Huidige vorm Italië

Afgelopen weekend speelden de Italianen uit tegen Polen. De ploeg van bondscoach Mancini won er niet en er werd door beide teams niet eens gescoord. Met een 0-0 gelijkspel was niet de uitslag waar de Italianen op hadden gehoopt. Het vriendschappelijke duel van afgelopen week was nog veelbelovend. De ploeg van Mancini won met ruime cijfers van Moldavië: 6-0, maar kon die lijn zondag niet doortrekken.

Huidige vorm Nederland

Net als de Italianen wist ook Oranje afgelopen zondag geen overwinning te boeken. Bij Bosnië en Herzegovina werd het een 0-0 gelijkspel tegen de nummer laatst in Groep 1. De ploeg van De Boer speelden eerder die week al een oefenduel tegen Mexico en die wedstrijd werd met 0-1 verloren. De Boer had zijn start als bondscoach vast anders voorgesteld. Een zege woensdag op Italië doet al dat voorgaande echter vergeten!

Prognose

Het blijft gissen wat Oranje gaat doen tegen de Italianen. Beide teams hebben bewezen sterk voor de dag te kunnen komen, maar ons vertrouwen ligt toch iets meer bij een zege van Italië dan van ons Oranje. Onze wedtip bij de bookmaker is 2-1 in het voordeel van de Italianen.  Zet jouw voorspelling ook op scherp bij de TOTO en maak een mooie deal die past bij jouw voorspelling.

Quoteringen Italië – Nederland

De gemiddelde quoteringen voor de uitwedstrijd van Oranje in Milaan zijn bij Koning TOTO als volgt ingedeeld. Een overwinning van het Nederlands elftal krijgt met x 3.25 keer je inleg de hoogste odd van dit duel mee.Een gelijkspel in het San Siro stadion is goed voor een gemiddelde beloning van x 3.10 keer je speelbedrag. Ook een overwinning van Italië kan een flinke duit opleveren. Er wordt gemiddeld x 2.12 keer je inleg uitbetaald als de Italianen woensdagavond winnen.
De UEFA Nations League wedstrijd Italië – Nederland wordt gespeeld op woensdag 14 oktober om 20:45 uur in het San Siro stadion te Milaan. Denk jij dat Oranje kan winnen bij de sterkste tegenstander van de poule? Koning TOTO is benieuwd naar jouw voorspelling en beloond je graag op hoge odds als jij de juiste uitslag hebt achtergelaten bij deze Nederlandse bookmaker.

De beste Online Bookmakers