Nations League
03/09/2020

Portugal opent Nations League tegen WK-finalist Kroatië

Portugal opent Nations League tegen WK-finalist Kroatië
De eerste wedstrijd in Groep 3 is direct een zeer interessante: Portugal neemt het met Cristiano Ronaldo op tegen Kroatië, de verliezend finalist van het WK in 2018. De bookmakers gokken op een zege voor de Portugezen en pakken dus flink uit als de Kroaten als winnaar uit de bus rollen! VoetbalGokken blikt vooruit op dit zeer fraaie affiche!

Fernando Santos (Portugal): “Kroatië is een hele goede ploeg”

Voor de Portugese bondscoach Fernando Santos is de Nations League een terugkeer naar een succesvol verlopen toernooi. Portugal wist in 2019 namelijk de allereerst winnaar te worden van dit nieuwe UEFA toernooi. Santos werkt met zijn selectie dan ook vol zelfvertrouwen toe naar de wedstrijd tegen de Kroatische nationale ploeg: “Ik bereid mijn team niet specifiek voor op Kroatië. Ik bereid ons voor op een heel, heel goede ploeg, want dat is Kroatië. Maar we hebben veel vertrouwen in onszelf en geloven dat we gaan winnen."

“Kroaten mathematisch favoriet”

“Santos mag met Portugal dan de titelverdediger zijn in de Nations League. Volgens hem begint Portugal zaterdag wel als underdog aan de wedstrijd: “Als je mathematisch naar de poule kijkt, dan is Kroatië de favoriet, ja. Op basis van de spelersvorm in de selectie zijn zij misschien de favoriet. Maar wij willen absoluut winnen”, aldus Santos. “Makkelijk gaat het niet worden. Kroatië is een geweldige ploeg. Twee sterke ploegen gaan het tegen elkaar opnemen.”

Zlatko Dalić (Kroatië): “Portugal komt qua timing op slecht moment”

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalić ziet kansen voor zijn elftal in deze Nations League-duel. Maar hij beseft ook dat het team elkaar lange tijd niet gezien heeft en dat automatismen weleens zouden kunnen ontbreken: “Hoewel de omstandigheden niet geweldig zijn gezien de coronavirus-epidemie, is het zeker dat we allemaal erg uitkijken naar hereniging na zo'n lange pauze. Qua timing is deze Nations League wedstrijd niet ideaal omdat veel spelers net uit hun vakanties terugkomen, maar wat dat betreft, verkeert ook Portugal in dezelfde situatie.”

“EK is ons primaire doel”

Dalić gaat dan ook niet al te veel trainen op tactische plannen of ingewikkelde spelsystemen om Ronaldo aan banden te leggen: “Het is belangrijk dat de spelers zo goed mogelijk rusten, omdat ze een zwaar seizoen voor de boeg hebben. Aan het einde daarvan volgt het EK en uiteindelijk is dat ons primaire doel”, waarmee bondscoach Dalić aangeeft momenteel weinig waarde te hechten aan de Nations League.

Statistieken

De statistieken laten nog weinig zien over de vorderingen in deze groep. Het is immers de eerste groep. Wel kunnen we stellen dat Portugal en Kroatië beide een lastige opgave wacht. Met Zweden en wereldkampioen Frankrijk ook nog in de poule zal het vechten worden om de eerste plek. Alleen dan ga je door naar de play-offs.De nummer laatst wacht degradatie naar de B-league. Normaal gezien zou dat Zweden moeten zijn, maar als de toplanden elkaar afmatten zou het Scandinavische elftal zo maar de verrassing van deze poule kunnen worden.

Head 2 Head

Op het EK in 2018 speelden Portugal en Kroatië ook al tegen elkaar. Het werd een titanenstrijd die tot diep in de verlenging gelijk op ging. Ricardo Quaresma wist in 2016 de winnende treffer te maken voor de Portugezen. In de 117e minuut was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling van Kroatië in de kwartfinale. De Kroaten zouden twee jaar later revanche nemen door de WK-finale te halen. In datzelfde jaar oefenden beide landen ook nog tegen elkaar. Toen hielden ze elkaar keurig in evenwicht: eindstand 1-1.

Huidige vorm Portugal

De laatste duels die het nationale team van Portugal afwerkte, waren in het kader van de EK-kwalificatie. Portugal speelde medio november thuis tegen Litouwen (6-0 winst) en uit bij Luxemburg (0-2 overwinning).Omdat daarna geen duels meer ingepland mochten worden, komt de ploeg van bondscoach Santos deze zaterdag voor het eerst in tien maanden (!) tijd weer samen op het voetbalveld.

Huidige vorm Kroatië

Ook de vicewereldkampioen ontwaakt uit haar lange rustperiode. Kroatië versloeg tijdens de EK-kwalificatie op 19 november 2019 met de nodige moeite het nietige Georgië: 2-1 winst voor de ploeg van bondscoach Dalić. Drie dagen daardoor had het elftal wel makkelijk gewonnen van Slowakije: 3-1.Hoe het nu met de Kroatische vorm is gesteld, valt moeilijk te voorspellen. Maar de selectie lijkt sterk genoeg om het Portugal moeilijk te kunnen maken.

Prognose

Omdat Kroatië echt een topland is, maar nog altijd onderschat wordt bij de bookmakers gokken wij ditmaal op de verrassing. De Kroatische voetballers verslaan Portugal in deze openingswedstrijd van de Nations League 2020 – 2022. In onderstaand overzicht zul je zien dat dit niet alleen een leuke gok is, het levert ook nog flink wat euro’s op als deze voorspelling uitkomt!

Quoteringen Portugal – Kroatië

Door de enige legale online bookmaker van Nederland, TOTO.nl, wordt maar liefst x 4,30 keer de inleg uitgekeerd als de Kroaten inderdaad het winnende landen blijkt te zijn.Ook bij een gelijkspel kan je behoorlijk fors cashen: x 3,25 is een meer dan behoorlijk quotering voor deze Nations League wedstrijd.Gaat de winst zaterdag naar Ronaldo en de zijne? Dan keert de TOTO gemiddeld  x 1,82 het ingelegde speelbedrag uit.
De Nations League wedstrijd Portugal – Kroatië wordt gespeeld op zaterdag 5 september in Porto en zal om 20:45 uur beginnen in Estádio do Dragão. Zorg dat jij bij de winnaars hoort van deze interland tussen Portugal en Kroatië! Laat je voorspelling achter via onze bookmakerspagina en pak die hoogste odd! Want je kan alleen winnen als je meespeelt. Aarzel niet langer en zet in op de Nations League 2020 via VoetbalGokken.nl.

De beste Online Bookmakers