La Liga
18/07/2020

Nederlands onderonsje op slotdag van La Liga

Nederlands onderonsje op slotdag van La Liga
De titel is vergeven aan Real Madrid en ook de Champions League-tickets zijn verdeeld, maar op de slotdag van La Liga Santander staat er nog wel een mooi ‘Hollands’ onderonsje gepland. Doelman Jasper Cillessen neemt het met Valencia op tegen Sevilla, waar Luuk de Jong de spitspositie inneemt. VoetbalGokken.nl blikt vooruit op de slotdag van de Spaanse voetbalcompetitie.

Julen Lopetegui: “Valencia komt hier om te winnen”

Sevilla-trainer Lopetegui heeft het zo felbegeerde Champions League ticket beet, maar dat wil niet zeggen dat hij van plan is de laatste wedstrijd te laten lopen. De ervaren trainer verwacht ook dat Valencia er nog één keer vol voor wil gaan: “Valencia zal hierheen komen in te winnen”, zo vertelt hij op de nieuwswebsite Sevilla FC.

“Wij willen derde worden”

Lopentegui heeft bovendien zelf ook nog doelen: “Het is mooi dat we ons geplaatst hebben voor de groepsfase in de Champions League, maar we willen graag als derde eindigen in La Liga. Als we winnen, kunnen we wellicht Atletico Madrid nog passeren.”

Trainer Valencia: “Wedstrijd in Sevilla bepaalt ons lot”

In Spanje hebben de trainers altijd een heerlijk gevoel voor dramatiek. De nieuwbakken trainer van Valencia doet daar niet voor onder. Voro Gonzalez nam onlangs het stokje over van de ontslagen Albert Celades en kijkt in zijn bespiegelingen vooruit naar de allesbeslissende duel tegen Sevilla: “Doordat we donderdag van Espanyol hebben gewonnen, zal de wedstrijd tegen Sevilla ons lot bepalen. De droom om Europa in te gaan is nog altijd levend!”

“Volledig focussen op Sevilla”

Gonzalez, kortweg vaak Sergio genoemd, ziet geen problemen in de korte voorbereidingstijd: “Het is de laatste wedstrijd van het seizoen. We hoeven ons alleen maar op Sevilla te focussen. Mathematisch kunnen we nog plaatsen stijgen, maar dat kan alleen als we zondag weten te winnen”, zo besluit hij vastberaden.

Statistieken

Wat staat er dan exact op het spel? Sevilla is de nummer vier en heeft tien punten voorsprong op de nummer vijf, Villarreal. De thuisploeg kan dus niet meer van haar plekje worden gestoten richting de Europa League. Wél kan er nog omhoog gekeken worden. Atletico Madrid, derde, heeft slechts twee punten meer.Voor Valencia is deze wedstrijd super belangrijk. Het wordt erop of eronder als het om Europees voetbal gaat. Valencia valt nu nog buiten de boot als nummer acht in de stand. Real Sociedad is momenteel zesde en heeft maar twee punten voorsprong op Valencia. Dat gat is dus in de laatste competitiewedstrijd nog te overbruggen.

H2H

Hoopgevend voor Cillessen en co is de uitslag van vorig seizoen. Toen wist Valencia namelijk met 0-1 te winnen bij Sevilla. Mocht dat nu weer gebeuren dan is de kans aanwezig dat de ploeg volgend seizoen toch nog Europees actief is. Ook twee jaar geleden wist Valencia drie punten mee te nemen uit Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, dat de club dus goed gezind lijkt.

Huidige vorm Sevilla FC

Sevilla heeft na de coronabreak een goede serie neergezet. Hierdoor is de vierde plek ook gewaarborgd. Echter misweeks liet het op bezoek bij Real Sociedad een klein steekje vallen: 0-0. De puntendeling volgt na vier overwinningen op rij, dus over het vormpeil van zijn ploeg hoeft trainer Lopetegui zich geen zorgen te maken.

Huidige vorm Valencia

Valencia heeft zichzelf in deze lastige situatie gemanoeuvreerd door in de afgelopen duels wisselvallig te presteren. Met Cillessen onder de lat werd er donderdagavond met 1-0 gewonnen van Espanyol. Afgelopen weekend, toen de Oranje-doelman bankzitter was, werd er met 1-0 verloren bij Leganes. Een thuiszege op Valladolid (2-1), een gelijkspel bij Granada (2-2) en verlies in eigen stadion tegen Bilbao (0-2) maken het wisselvalligheidsplaatje compleet.

Lappenmand

Sevilla mist zondag haar doelverdediger Tomas Vaclik. Hij liep twee weken geleden bij een botsing in de laatste minuut een knieblessure op. Dat hij daarmee een doelpunt voorkwam is men in Sevilla al bijna weer vergeten.Ook Sébastien Corchia ontbreekt vanwege een knieblessure. De 29-jarige rechtervleugelverdediger kampt al met die klachten sinds december vorig jaar. Bij Sevilla hoopt men dat hij in augustus weer kan aanhaken bij de selectie.Valencia moet in deze belangrijke slotwedstrijd vier spelers missen. Verdediger Cristiano Piccini is al bijna een jaar out met een gebroken knieschijf. Recent voegde ook José Gayá zich bij Piccini als bewoner van de lappenmand. Gayá heeft last van zijn hamstring.Centrumspits Rodrigo raakte begin deze maand geblesseerd aan zijn knie en zal hierdoor het duel van zondag moeten missen. Linksbuiten Manu Vallejo zal vermoedelijk ook niet opgesteld worden, hij heeft maagklachten.

Prognose

Wij voorspellen een zege voor de ploeg van Jasper Cillessen. Als de voormalige Ajax-sluitpost de aanvalslusten van landgenoot Luuk de Jong weet te pareren en ook de andere spelers van Sevilla geen doelpunt gunt, dan moet een 0-2 overwinning mogelijk zijn. Althans dat is onze verwachting. Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en bekijk hieronder wat een goede gok ongeveer waard zou kunnen zijn!

Quoteringen Sevilla – Valencia

De hoogste quotering die de TOTO hanteert voor deze wedstrijd wordt uitgekeerd als Valencia wint of als het een gelijkspel wordt in Sevilla. Voor een zege van Valencia staat x 3.35 keer je inleg gereed. Deze odd keert de TOTO gemiddeld ook uit als het een gelijkspel wordt.Een overwinning van Sevilla staat in het 1X2 spelsysteem op x 2.07 keer je inleg genoteerd.
De wedstrijd in La Liga Sevilla FC – Valencia CF wordt gespeeld op zondag 19 juli om 21:00 uur in het  Ramón Sánchez Pizjuán stadion te Sevilla. Speel jij dit weekend ook mee in de slotwedstrijd van La Liga? Ga dan via de bookmakerspagina naar de TOTO en maak alvast een deal.

De beste Online Bookmakers