Oranje
18/11/20193 reacties

Hoge odds bij Nederland tegen Estland

Hoge odds bij Nederland tegen Estland
Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het UEFA EURO 2020. De druk is daarmee volledig van de ketel en Oranje kan met een gerust gevoel zijn laatste poule wedstrijd gaan spelen. Er rest nog een uitwedstrijd tegen Estland alvorens de kwalificatie reeks afgerond kan worden. Wellicht zit poulewinst nog in het verschiet, dus is winst zeer wenselijk. Bij de TOTO maken ze er nog een groter feest van en schalen de quoteringen ook dit keer weer torenhoog voor je in!

Ronald Koeman: “Ook tegen Estland gemotiveerd zijn”

Na heel wat jaren afwezigheid  gaat Oranje volgend jaar eindelijk weer eens meedoen aan een groot eindtoernooi. Het gelijkspel (0-0) in Noord Ierland afgelopen zaterdag was genoeg om die ticket te kunnen grijpen. Er valt nog wel een wedstrijd te spelen voordat Oranje de voorpret alvast kan gaan vieren. De zwakste broeder uit Poule C komt dinsdagavond spelen in de Johan Cruijff Arena en bondscoach Ronald Koeman verwacht dat zijn spelers nog vol gas willen geven. “Na de poulewedstrijden mag je genieten van de uitslag, maar de motivatie moet er altijd zijn bij het team, ongeacht de tegenstander. Dat hoort ook bij de ontwikkeling van het team. Daarmee laten ze zien dat ze groeiende zijn, maar in dat proces in het heel belangrijk om ook tegen Estland maximaal gemotiveerd te zijn”, zo zegt Koeman tegen de NOS.

“Ze kunnen allemaal goed voetballen”

Koeman verwacht de poulereeks thuis met een overwinning te kunnen afsluiten ook nu hij een aantal sterkhouders – waaronder Van Dijk die afhaakt vanwege privéomstandigheden - moet missen. “Ik zie de moeilijkheid ook niet. Ze kunnen allemaal goed voetballen. Dat hoort ook bij de ontwikkeling van het team. Als je niet compleet voorbereid bent of niet honderd procent geconcentreerd bent en energie mist, dan kan iedere tegenstander en dus ook Estland je het heel lastig maken”, aldus de bondscoach.

Frenkie de Jong: “We mogen niet lui worden”

Sterspeler Frenkie de Jong speelden tegen de Noord Ieren en zal ook tegen Estland aan de start staan. De middenvelder van FC Barcelona hoopt op een beter spel dan afgelopen zaterdag in Belfast. “Dit was niet de vorm die we op het EK willen hebben”, erkent De Jong in VI. “We moeten veel beter, zeker als een ploeg zich terugtrekt. Eerder in de kwalificatie en in de Nations League hebben we laten zien waar we toe in staat zijn. Het zit er wel in”, aldus De Jong die kritisch blijft. “Het doel is bereikt. Ik was blij, maar ik ben weleens blijer geweest. En dat is niet erg. We moeten niet alles benaderen alsof het goed is. Daar worden we lui van en dan worden we minder. Dat mag niet richting het EK”, aldus de oud-Ajacied.

Bondscoach Estland: “Oranje kan kwetsbaar zijn”

Bondscoach Karel Voolaid wist het Estlandse voetbalelftal niet naar het EK te loodsen en blijft troosteloos op de laatste plek in de poule achter. De wedstrijd in de Arena kan de Essen niet meer uit de brand helpen en daarmee wordt het lastig voor de bondscoach om zijn team gemotiveerd aan de start te krijgen. “Het is duidelijk dat de nederlagen zijn sporen heeft nagelaten”, zegt Voolaid over de situatie van zijn ploeg in de poule. Nu er wat sterke spelers dinsdag niet door Koeman kunnen worden opgesteld en de ticket voor Oranje binnen is, hoopt Voolaid dat zijn ploeg toch een kansje krijgt. “We hopen in de counter gevaarlijk te zijn. Op dat moment kan Oranje kwetsbaar zijn.”

“Hun aanval is zeer dynamisch met vele positiewisselingen”

De bondscoach van de Essen zag in zijn thuiswedstrijd al hoe sterk Oranje voor de dag kan komen, maar hoopt niet weer met vier doelpunten tegen te verliezen. “Hun aanval is zeer dynamisch met vele positiewisselingen”, zegt de coach over de ploeg van Koeman. “Dat maakt Nederland een zeer onvoorspelbaar team voor iedereen. Het team valt op interessante manieren aan”, zo besluit Voolaid op zijn persconferentie.

Statistieken

Het is Oranje gelukt om sinds 2012 eindelijk weer eens mee te mogen doen aan een Europees kampioenschapstoernooi. Nederland staat in Poule C op de tweede plaatst en die is niet meer te veroveren door eerste achtervolger Noord Ierland. Oranje heeft zestien punten en met winst op Duistland kunnen de Noord Ieren ook op datzelfde puntenaantal komen, maar het onderlinge resultaat is dan onze houvast. Omdat de ploeg van Koeman thuis heeft gewonnen (3-1) van de Noord Ieren en in Belfast een gelijkspel (0-0) speelden blijft Oranje op de tweede plek. Duitsland en Nederland zien we volgend jaar dus terug op het EK.

Head 2 Head

De wedstrijd van begin september toen Oranje op pad ging naar Estland en er met 0-4 won, zal ons nog vers in het geheugen staan. Toch kwam het Nederlands elftal niet altijd zo gemakkelijk van de Essen af. In 2013 werd er in Estland in de kwalificatie reeks van het WK 2014 nog een gelijkspel 2-2 uit het vuur gesleept, terwijl begin dat jaar Nederland thuis nog won met 3-0. In 2001 werd er zelfs tweemaal gewonnen 5-0 en 2-4 in de WK kwalificatie.

Huidige vorm

Alhoewel Nederland is geplaatst ging de wedstrijd tegen de Noord Ieren afgelopen zaterdag wel wat stroef. Met een gelijkspel 0-0 werd er niet gescoord en volgens Koeman werden de kansen die Oranje had niet goed afgemaakt. Tegen Wit Rusland werd het midden september ook geen vette pot. Oranje versloeg de Wit Russen met 1-2 dankzij twee treffers van Georginio Wijnaldum.

Huidige vorm

Met een gewonnen punt in de poule staat Estland op de vijfde plek. De Essen wisten in en tegen Wit Rusland die punt te bemachtigen door een gelijkspel te spelen (0-0). De grootste nederlaag tijdens deze kwalificatie ronde kregen de Essen in de wedstrijd tegen Duitsland te verwerken. Die Manschaft van bondscoach Joachim Low walste met 8-0 over de Essen heen. Afgelopen donderdag speelden de Essen een oefenwedstrijd tegen OekraĂŻne de leider van Poule B en verloren er met 1-0.

Lappenmand

Voor de laatste poule wedstrijd moet Koeman nogal wat puzzelen aan zijn selectie. Ook dit keer kan de bondscoach niet beschikken over Memphis Depay, Donyell Malen en Georginio Wijnaldum. Ook is Marten de Roon geschorst na zijn gele kaart tegen Noord-Ierland. Zijn positie wordt waarschijnlijk overgenomen door Davy Propper, die tegen de Noord-Ieren al inviel voor De Roon. Daarbij komt dat Koeman zijn aanvoerder Virgil van Dijk ook niet kan opstellen tegen de Essen. De verdediger van Liverpool kreeg afgelopen weekend met privézaken te maken waardoor ‘Virgil’ er tegen Estland niet bij kan zijn.

Prognose

Het team van Koeman wordt er zo niet sterker op, maar wij verwachten dat de overige spelers het thuis tegen de Essen ook goed zullen doen. Onze prognose bij de bookmaker is 2-0 voor Oranje. Daarmee pakken we niet de hoogste odds, maar wel de meeste kans op slagen. Ga jij voor die giga hoge odd bij een stunt van Estland of verwacht je een gelijkspel in de Arena? Voor koning TOTO is geen voorspelling te gek dus wees er snel bij en doe mee!

Quoteringen voor Nederland – Estland

De TOTO pakt flink uit voor deze thuiswedstrijd van Oranje. Een zege van Estland wordt in het 1X2 spelsysteem met x 51.00 keer de inleg torenhoog beloond. Ook een gelijkspel heeft met x 26.00 keer je inleg een uit de kluiten gewassen quotering gekregen van de Nederlandse TOTO. Voor een zege van Oranje in deze laatste poule wedstrijd staat genoteerd op x 1.03 keer je speelbedrag.
De EK kwalificatie wedstrijd Nederland – Estland wordt gespeeld op dinsdag 19 november om 20:45 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wint Oranje ook zijn laatste poule duel en krijgen de Essen er opnieuw goed van langs? Of gaat Estland toeslaan in onze hoofdstad en pak jij daarmee de hoogste odd van dit duel? Laat het de TOTO weten en profiteer mee.

De beste Online Bookmakers