Oranje
14/11/20194 reacties

Oranje kan in Noord-Ierland EK-ticket ophalen

Oranje kan in Noord-Ierland EK-ticket ophalen
Deze week worden de EK-kwalificaties weer opgepakt. Het Nederlands elftal gaat daarvoor op pad naar Noord-Ierland. Met nog twee wedstrijden te gaan steigt de spanning in Poule C. Nederland is de koploper en hoopt dat tegen de Noord-Ieren vast te kunnen houden. Bij Koning TOTO wordt er al flink ingezet en dat zorgt voor torenhoge odds. Speel jij ook mee met Oranje tegen Noord-Ierland in het Windsor Park te Belfast?  

Ronald Koeman: “We zijn beter dan Noord-Ierland”

Bondscoach Ronald Koeman maakt zijn team op voor de laatste twee EK-kwalificatie uitwedstrijden tegen Noord-Ierland en tegen Estland. Komende zaterdag begint de trip van Oranje met de wedstrijd tegen de Noord-Ieren. In de Kuip won de ploeg van Koeman, maar dat is volgens de bondscoach geen garantie op de wedstrijd van zaterdagavond. “We zullen honderd procent moeten zijn. Voetballend en kwalitatief zijn we beter dan Noord-Ierland, maar dat betekent niet dat het een gemakkelijke wedstrijd wordt”, zegt Koeman in het AD.

“Noord-Ieren zijn vechtmachines”

De Noord-Ieren zijn volgens de bondscoach in eigen huis niet zomaar te breken. “Het zijn vechtmachines, veel directer in de speelstijl en fysieke duels opzoekend. Je moet voorbereid en zelf goed zijn, om de arbeid en agressiviteit die zij erin gooien te pareren. Ze zullen compact gaan spelen. We moeten geduldig zijn, het kan dan niet altijd snel. Als we een goed positiespel spelen, dan kan een tegenstander het vaak op een gegeven moment niet meer belopen”, benadrukt de keuzeheer van Oranje.

“Noord-Ierland en Estland zijn cruciaal voor dat ticket”

Nederland heeft net als Duitsland vijftien punten in de poule, maar gaat aan kop door het betere doelsaldo dat Oranje heeft gerealiseerd. Volgens Koeman is dat niet het belangrijkste “We moeten ons plaatsen en de twee duels met Noord-Ierland en Estland zijn cruciaal voor dat ticket. Dat begint zaterdagavond. Het belangrijkste is dat iedereen er staat als het moet”, aldus de bondscoach.

Michael O’Neill: “Scherp zijn tegen Oranje”

Bondscoach Michael O’Neill zag zijn team afgaan in de Rotterdamse Kuip en verwacht dat de thuiswedstrijd tegen Oranje wel een succes gaat worden. “Hopelijk hebben we daarvan geleerd”, zegt de bondscoach na die wedstrijd. Nu Oranje naar Belfast komt denkt O’Neill het tij te kunnen keren. “We zullen niet veel kansen krijgen, maar het gaat erom dat we scherp zijn op de momenten dat er wel wat mogelijk is. Dat kan met een counter of uit een standaardsituatie. Of misschien wel uit balbezit”, analyseert O’Neill zijn kansen voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag.

“Nederland is voor ons de play-off”

De 50-jarige bondscoach van Noord-Ierland gooit dan ook al zijn wapens in de strijd. “Veel van onze spelers die zich vier jaar geleden plaatsten voor het EK, zitten er nu nog bij. Zij kennen de omvang van de opdracht en ze weten wat er nodig is om het te doen. Ik zie de ontmoeting met Nederland daarom als een play-off. Al heeft Nederland een iets betere uitgangspositie. Het wordt niet makkelijk, maar we hebben een kans”, besluit O’Neill.

Statistieken

Met vijftien punten heeft Nederland er net zoveel als Duitsland, maar staat Oranje op onderling resultaat op de eerste plek. Noord-Ierland volgt met twaalf punten en maakt dus ook nog kans op een EK-ticket. Voor Wit-Rusland (vier punten) en Estland (Ă©Ă©n punt) is de kans om volgend jaar deel te nemen aan de Europese kampioenschappen verkeken.

Head 2 Head

Het staat nog fris in ons geheugen, de kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland werd vorige maand in de Kuip gewonnen door Oranje met 3-1. Oranje speelde niet goed, maar won wel overtuigend.Ook in het jaar 2012 wist het Nederlands elftal te winnen van de Noord-Ieren. Deze vriendschappelijke wedstrijd werd zelfs met 6-0 gewonnen. Voor meerdere ontmoetingen tussen beide landen moeten we veel verder terug in de tijd. In 1977 won Oranje nipt met: 0-1. Een jaar eerder was er een gelijkspel 2-2 tegen de Noord-Ieren. In het jaar 1965 verloor Oranje met 2-1 in Belfast en kon dat teleurstellende resultaat later in de return in Nederland niet echt goedmaken: 0-0.

Huidige vorm Noord-Ierland

Nadat Noord-Ierland in de Kuip verloor van Oranje heeft de ploeg van O’Neill een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië gespeeld. De Noord-Ieren wisten met 2-3 te winnen van de Tsjechen. Uit die voorbereiding moeten de Noord-Ieren weer vertrouwen tanken, want met twee verloren wedstrijden op een rij (Nederland 3-1 en Duitsland 0-2) moet de draad weer opgepakt worden wil O’Neill met zijn ploeg nog kans maken op een EK-ticket.

Huidige vorm Oranje

Het Oranjeteam van Koeman staat duidelijk weer op de rails. In Poule C was de overwinning op Duitsland (2-4) misschien wel de meest indrukwekkende van deze kwalificatierace. Maar Oranje is nog niet verlost van Die Mannschaft dat ook vijftien punten heeft behaald. Er moet dus gewonnen worden in Belfast wil Oranje de Duitsers voorblijven. De laatst gespeelde wedstrijden werd in ieder geval gewonnen al werd die tegen Wit-Rusland (1-2) maar op het nippertje over de streep gehaald.

Lappenmand

Bondscoach Koeman heeft nog wat te puzzelen voor het treffen met de Noord-Ieren. Zoals verwacht zijn de PSV’ers Steven Bergwijn en Donyell Malen er zaterdagavond niet bij. Beiden kampen met blessures die niet op tijd hersteld zullen zijn. Onduidelijk is nog of Matthijs de Ligt en Memphis Depay volledig fit zullen zijn.De twee scherpschutters van AZ Calvin Stengs en Myron Boadu zijn voor het eerst opgeroepen door Koeman. PSV-middenvelder Mohamed Ihattaren koos vorige week voor Oranje, maar gaat door privéomstandigheden niet mee met Oranje voor de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland.Bij de ploeg van O’Neill zijn er nog geen ernstige kwetsuren bekend die de wedstrijd tegen Nederland en Duitsland (dinsdag 19 november) niet kunnen bijwonen.

Prognose

Bij VoetbalGokken.nl verwachten we dat Oranje er goed vanaf gaat komen in Belfast. Al verwachten we niet veel doelpunten in die wedstrijd. Onze wedtip is 0-2 voor Nederland. Is dit ook jouw voorspelling bij de online bookmaker of verwacht je een andere uitslag? Bij Koning TOTO is geen voorspelling te gek, dus speel gerust mee.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Noord-Ierland – Nederland

Koning TOTO keert voor de Ă©Ă©n na laatste kwalificatiewedstrijd van Oranje torenhoge pre-wedstrijdquoteringen uit. Voor een thuiszege van Noord-Ierland staat met x 7.00 keer je inleg de hoogste odd van deze wedstrijd genoteerd.Voor een gelijkspel wil de TOTO met een odd van x 4.33 keer je inleg ook een flinke duit uitbetalen. Voor winst van Koeman en zijn mannen kun je een bonus van x 1.44 keer het ingelegde speelbedrag terug verwachten.
De EK-kwalificatiewedstrijd Noord-Ierland – Nederland wordt gespeeld op zaterdag 16 november om 20:45 uur in het Windsor Park te Belfast. Denk jij dat Oranje ook bij de Noord-Ieren gaat winnen of is de ploeg van O’Neil thuis te sterk voor onze jongens? Speel nu alvast mee via Koning TOTO en zet in op jouw favoriet van zaterdagavond.

De beste Online Bookmakers