Oranje
10/11/20204 reacties

Oranje oefent tegen Spanje in voorbereiding op Nations League

Oranje oefent tegen Spanje in voorbereiding op Nations League
Ter voorbereiding op de laatste speelronden van de Nations League in dit jaar, speelt het Nederlands elftal aanstaande woensdag een oefenwedstrijd tegen Spanje. Met bondscoach Frank de Boer aan het roer speelt Oranje dit duel in de Johan Cruijff Arena. Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en scoor een één-tweetje met Koning TOTO!

Frank de Boer: “Spanje is een belangrijk oefenduel”

Het Nederlands elftal kan zich deze week gaan opmaken voor drie interlands. In de Nations League speelt Oranje zondag tegen Bosnië en Herzegovina en een paar dagen later tegen Polen. Eerst staat er een duel gepland tegen Spanje en bondscoach Frank de Boer focust zich op die wedstrijd: “Tegen Spanje spelen wij een belangrijke oefenwedstrijd. We moeten zorgen dat we in de in vorm raken voor de twee Nations League duels en daar gaan we tegen Spanje absoluut voor zorgen”, zegt de bondscoach van Nederland overtuigend.

“Spanje is gewoon een heel goede ploeg”

Volgens De Boer is de Spaanse ploeg een goede graadmeter richting de wedstrijden tegen Bosnië Herzegovina (15-11) en Polen (18-11). “Spanje is gewoon een heel goede ploeg, dat moeten we niet onderschatten. Maar ik denk dat wij het ze heel lastig gaan maken”, aldus de bondscoach in zijn bespiegelingen voorafgaand aan dit vriendschappelijk duel.

Luis Enrique: “Nederland zal moeilijk worden”

Spanje staat eerste in Poule D van de Nations League en speelt zondag uit tegen Zwitserland en nog thuis tegen Duitsland. Twee loodzware wedstrijden waar bondscoach Luis Enrique zich goed wil voorbereiden met een oefenwedstrijd tegen Oranje. “Dat zal heel moeilijk worden, maar ik vind het ook een leuke wedstrijden. We weten vooraf dat je tegen het Nederlands elftal erg goed met presteren om een resultaat te behalen. En die uitdaging ga ik graag aan”, zegt de bondscoach van Spanje in zijn voorbeschouwing op woensdag.

“Drie belangrijke duels voorbereiden”

De bondscoach moet een aantal sterkhouders door diverse redenen missen, maar wil vooral zijn jongelingen de kans geven tegen Oranje. “Er zijn spelers die er letsel of gezondheidsklachten niet bij kunnen zijn, maar het opent de mogelijkheid om anderen te zien. Het is een interessante situatie voor mij om drie zeer interessante wedstrijden voor te bereiden. We kijken uit naar die wedstrijden, maar wij beginnen tegen Nederland”, zo besluit ‘Lucho’.

Statistieken

In de Nations League moet Oranje nog vol gas gaan geven wil het eerste of tweede worden in de poule. De ploeg van bondscoach De Boer staat derde en speelt aanstaande zondag tegen Bosnië en Herzegovina; dat vierde staat in de groep. Drie dagen later speelt Oranje nog tegen Polen. Met het oefenduel tegen Spanje hoopt De Boer zijn team gereed te maken voor de laatste twee duels van de Nations League.

Head 2 Head

Oranje kent een rijke geschiedenis tegen de Spaanse landenformatie. Voor velen va ons zal de finale van het WK in 2010 nog vers in het geheugen zitten. Oranje verloor met 0-1 in de verlenging van die finale. Andres Iniesta scoorde in de 116ste minuut van de wedstrijd.In 2014 versloeg Oranje het Spaanse keurkorps met 1-5 in de groepsfase van het WK in Brazilië. Ook de vriendschappelijke wedstrijd van 2015 werd door Nederland gewonnen: 2-0.

Huidige vorm Nederlands elftal

Onder begeleiding van Frank de Boer heeft Oranje nog geen wedstrijd gewonnen. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico ging met 0-1 verloren in Amsterdam. Bij Bosnië en Herzegovina werd het diezelfde week een gelijkspel 0-0 in de Nations League. Tegen het Italiaanse elftal wist Oranje ook niet te winnen. In het Gewiss Stadion van Atalanta Bergamo werd het 1-1 door de treffers van Lorenzo Pellegrini en Donny van de Beek.

Huidige vorm Spaanse elftal

Het Spaanse elftal speelde haar laatste wedstrijd tegen Oekraïne in de Nations League. De ploeg van bondscoach Luis Enrique verloor dat duel met 1-0. Drie dagen eerder werd er wel gewonnen van Zwitserland, maar ook in deze wedstrijd werd maar eenmaal gescoord 1-0. Begin oktober speelden de Spanjaarden een oefenduel tegen buurland Portugal en ook dat duel werd niet gewonnen: 0-0.

Prognose

Net als Nederland weet ook Spanje haar laatste duels niet overtuigend te winnen. Daarom voorspellen wij een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. Onze wedtip is een 2-2 in Amsterdam. TOTO.nl hanteert voor een gelijkspel de hoogste odd van dit duel. Wat is jouw voorspelling voor Nederland – Spanje?

Quoteringen Nederland – Spanje

De quoteringen van de bookmakers zijn gelijkwaardig ingeschaald. De hoogste odd van dit oefenduel x 3.00 keer je inleg kun je verwachten bij een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena.Voor een overwinning van Oranje wordt met x 2.95 keer je speelbedrag niet veel minder uitgekeerd. Een zege van Spanje levert je gemiddeld x 2.43 keer de inleg op.
De oefenwedstrijd Nederland – Spanje wordt gespeeld op woensdag 11 november om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Denk jij vooraf te weten welk team wint? Laat je kans op leuke prijzen bij Koning TOTO niet liggen en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers