Oranje
26/06/20192 reacties

Oranjevrouwen in WK kwartfinale tegen Italië

Oranjevrouwen in WK kwartfinale tegen Italië
Aanstaande zaterdag spelen de Oranje-leeuwinnen de kwartfinale van het WK tegen Italië. Het behalen van de laatste acht koste Nederland bloed, zweet en tranen, maar Oranje wist in de slotfase te winnen van wereldtopper Japan: 2-1. De Italiaanse vrouwen versloegen China wat overtuigender met 2-0. Welke ploeg gaat er zaterdag in Valenciennes door naar de laatste vier van dit WK voetbal voor vrouwen 2019? Speel nu op jouw favoriet bij Koningin TOTO!

Sarina Wiegman: “Tegen Italië is alles mogelijk”

Bondscoach Sarina Wiegman is apetrots op haar team dat dinsdagavond Japan versloeg met 2-1 waardoor haar ploeg mocht aansluiten bij de laatste acht van het WK in Frankrijk. “Ik ben heel blij dat we Japan hebben verslagen, want dat is één van de best voetballende ploegen ter wereld”, zegt ze aan tafel bij Jeroen Stekelenburg van de NOS.

“We zijn in staat om van Italië te winnen”

Het was een loodzware wedstrijd voor haar dames, maar doordat zij een ploeg van wereldklasse hebben uitgeschakeld is het vertrouwen binnen het team alleen maar gegroeid. Volgens de bondscoach moet er vooral vertrouwen in de voorhoede zijn als er tegen Italië gespeeld moet worden zaterdag: “Wij hebben spelers voorin die altijd een kans creëren”, aldus Wiegman die in het duel tegen Japan nuttige lessen zag voor de wedstrijd tegen de Italiaanse dames: “Als we het spel moeten maken hebben we het soms moeilijk. Maar alles kan als zaterdag Italië staat te wachten. Daar is van alles mogelijk. We zijn in staat om ook van in Italië te winnen. Als wij weer op het veld staan als team dat voor elke meter wil strijden, dan kunnen wij zeker de halve finales halen.”

Lieke Martens: “Italië wordt niet gemakkelijk”

Lieke Martens schoot Oranje met haar rake penalty naar de kwartfinale van het WK. Een mooi moment die niet meer af te pakken is. Maar naar een kortdurend feestje kijkt Martens alweer naar de wedstrijd van zaterdag tegen Italië. “En dat wordt niet gemakkelijk”, zegt de aanvalster van FC Barcelona. “We moeten ons weer opladen en herstellen, en dan staat er weer een hele mooie wedstrijd op ons te wachten.”

Vivianne Miedema: “Aanvallend is Italië gevaarlijk”

Aanvalster Vivianne Miedema kwam tegen Japan niet tot scoren, maar weet wat haar zaterdag te doen staat. “Italië is een gevaarlijke ploeg met voorin een paar hele snelle spitsen, dat zag je ook in hun kwartfinaleduel. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ook van hun kunnen winnen”, zegt de 22-jarig spits van Arsenal. Miedema weet wel hoe de Italiaanse vrouwenploeg te verslaan is. “Ik heb in principe iedere wedstrijd van Italië op dit toernooi gezien, ik vind ze heel goed spelen. Vooral aanvallend zijn ze erg gevaarlijk. Bij de Italianen gaat het spel heel snel op en neer. Wij moeten daar niet in meegaan, maar rust aan de bal hebben. Dan maken we zeker kans. Je loopt niet zomaar over Italië heen. Ze hebben zich ontwikkeld, maar wij ook. Als we zaterdag van ze winnen, ligt ook de weg naar de Olympische Spelen open. En we willen heel graag naar Tokio. Ik verwacht dat het een prachtige voetbalmiddag gaat worden”, aldus Miedema in het Dagblad van het Noorden waarmee ze doelt op de regel dat de beste drie Europese vrouwenploegen op dit WK zich automatisch plaatsen voor Tokyo 2020.

Bondscoach Italië: “We geloven in ons talent”

Het Italiaanse team van bondscoach Milena Bertolini wordt als de grootste verrassing van dit WK gezien. “We zijn op een missie”, jubelt Bertolini na afloop van de wedstrijd tegen China. “We willen dat heel Italië ons ontdekt en het vrouwenvoetbal gaat omarmen. Daar putten we extra energie en motivatie uit”, zegt de bondscoach die twee jaar geleden werd aangesteld en haar ploeg meteen naar het WK leidde. “Een aantal van de speelsters heb ik als clubtrainer al onder me gehad, dus ik weet dat we barsten van het technische en tactische vermogen. Het enige wat we daarna hebben gedaan is de meiden in laten zien hoe goed ze zijn.” Bertolini ziet dan ook volop kansen om Oranje te verslaan in de kwartfinale. “We geloven in ons talent, dat heeft ons gebracht waar we nu staan.”

H2H

Het is de vrouwen uit Italië tot nu toe nog nooit gelukt om van Oranje te winnen. Van de vier wedstrijden die de teams tegen elkaar hebben gespeeld wonnen de Leeuwinnen er twee en werden der twee duels gelijkgespeeld. Eén van die zeges was een kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2015. De Oranje-dames wonnen met 1-2 in Italië nadat zij thuis gelijk hadden gespeeld (1-1). In een vriendschappelijk duel van 2012 werd het nog eens 2-1 voor de Leeuwinnen en in 2010 eindigde Italië – Nederland in een 1-1 gelijkspel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Italië – Nederland

Bij Koningin TOTO loopt het storm met weddenschappen voor de kwartfinalewedstrijd van de Leeuwinnen tegen Italië! De meeste gokken op winst voor Nederland, maar het meeste valt er volgens de bookmakers te verdienen aan een nederlaag van Oranje. De pre-wedstrijdquotering voor winst van Italië staan namelijk met x 3.75 keer je inleg het hoogste ingeschaald. Een gelijkspel - na negentig minuten speel- en blessuretijd - levert je met x 3.25 keer de inleg niet veel minder op. Een zege van Oranje is goed voor een beloning van x 2.05 keer je inleg en een mooi Hollands feestje!De WK-kwartfinale Italië – Nederland wordt gespeeld op zaterdag 26 juni om 15:00 uur in Stadion du Hainaut te Valenciennes in Frankrijk. Winnen de Leeuwinnen ook van de Italiaanse damesploeg en gaan Wiegman en haar team geschiedenis schrijven door met het vrouwenvoetbal de halve finale van het WK te halen? Speel mee via Koningin TOTO en doe mee aan dit absolute topduel van de Oranjedames.

De beste Online Bookmakers