Overige
15/05/2020

Dave Bulthuis met Ulsan naar Suwon in Zuid-Koreaanse K League

Dave Bulthuis met Ulsan naar Suwon in Zuid-Koreaanse K League
Terwijl in Duitsland de Bundesliga weer van start gaat, gaat onze landgenoot Dave Bulthuis in Zuid-Korea met zijn ploeg Ulsan Hyundai op pad naar Suwon FC. De competitie is daar nog maar net van start gegaan en is dit weekend toe aan haar tweede speelronde. Bij de TOTO wordt de K League op de voet gevolgd en zijn er weer fraaie odds vastgesteld voor de komende duels.

Suwon-trainer Kim Do-kyun: “Vertrouwen op geluk tegen Ulsan”

De start van het nieuwe seizoen ging bij Suwon FC niet zoals met gehoopt had. Er werd verloren van Jeonbuk (1-0). Suwon-trainer Kim Do-kyun  is dan ook nog niet tevreden. “Dit zijn geen positieve resultaten die wij zo aan het begin van het seizoen hebben opgeleverd.”

“Minstens 1 punt te winnen”

Die wedstrijd moet dan ook zo snel mogelijk weggepoets worden en Suwon krijgt daar komende zondag tegen Ulsan de kans voor. “We moeten vertrouwen dat er zondag minstens één punt te halen valt in ons eigen stadion”, aldus de trainer van Suwon.

Ulsan-trainer Kim Do-hoon: “Hoge verwachtingen van mijn team”

Bij de ploeg van Dave Bulthuis, Ulsan Hyundai, heeft trainer Kim Do-hoon de touwtjes wat meer in handen. De ploeg van Bulthuis won zijn eerste wedstrijd van het seizoen en dat smaakt naar meer. “Met welk team we onszelf ook vergelijken, ik denk niet dat we achterop raken. En dat komt niet alleen door de kwaliteiten van mijn spelers, ik denk dat hun mentaliteit en houding de beste in de K League zijn. Ik heb komende zondag weer hoge verwachtingen van mijn team”, aldus trainer Kim Do-hoon.

Dave Bulthuis: “Leuke reacties vanuit Nederland”

Dave Bulthuis speelt sinds vorig jaar bij Ulsan dat de 29-jarige verdedigende middenvelder overnam van SC Heerenveen. Bulthuis speelde twee seizoenen voor de Friese club, speelde daarvoor vier seizoenen bij het Duitse 1. FC Nürnberg en was van 2010 tot 2014 speler van FC Utrecht. Nu verdient hij zijn brood in de K-Laeague en hoopt dat deze competitie ook in Europa serieus genomen gaat worden. “Het zou leuk zijn als iedereen nu de K-League gaat volgen. Van collega's uit Nederland krijg ik in ieder geval al veel leuke reacties.”

 Statistieken

De eerste ronde van de K League is gespeeld en daarin pakte Ulsan Hyundai meteen drie punten tegen Sangju Sangma (4-0). De ploeg maakte vier doelpunten en kreeg er geen tegen. Daarmee heeft Ulsan ook de koppositie te pakken. Dave Bulthuis speelde deze succeswedstrijd de volle minuten mee. Suwon had afgelopen weekend minder geluk en verloor het uitduel bij Jeonbuk (1-0).

Head 2 Head

Het is Suwon al een tijdje niet gelukt om Ulsan over de knie te krijgen. Vorig seizoen was het Ulsan die met 0-2 won. De wedstrijd ervoor werd met 1-3 ook omgezet in een zege van Ulsan. Eind 2018 werd het nog eens een gelijkspel (3-3). De laatste thuiszege van Suwon dateert van oktober 2017. Toen werd er thuis gewonnen met 2-0.

Huidige vorm Suwon

De start van de competitie verliep niet zoals gehoopt. De verloren uitwedstrijd bij Jeonbuk (1-0) moet snel goed gemaakt worden. In de AFC Champions League wedstrijden die begin dit jaar gespeeld werden, stond het geluk ook niet aan de kant van Suwon. Er werd tweemaal verloren Johor DT (2-1) en Kobe (0-1) bleken te sterk te zijn.

Huidige vorm Ulsan Hyundai

Met de 4-0 thuiszege op Sangju Sangmu is Ulsan Hyundai goed uit de startblokken gegaan. Net voor de corona-pandemie werd er nog een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Tokio (1-1) in de AFC Champions League.

Lappenmand

Beide teams hebben momenteel geen geblesseerde spelers. Er zijn ook geen voetballers die door coronabesmettingen in quarantaine zitten en dit duel om dit reden moeten missen. Beide ploegen kunnen dus in hun sterkte opstelling opdraven.

Prognose

Voorspellingen doen in de K League is voor ons Europeanen een echte gok en dat maakt spelen via de TOTO op deze competitie dan ook extra uitdagend! Wij voorspellen een gelijkspel 1-1 en daar staat een prima odd tegenover. Benieuwd naar de odds? Check de meest actuele quoteringen op onze pagina met bookmakers en waag een gokje op de K League. Hieronder alvast de gemiddelde quoteringen bij TOTO.nl.

Quoteringen Suwon – Ulsan Hyundai

Koning TOTO blijft de quoteringen voor de Zuid-Koreaanse competitie hoog inschalen. Voor een overwinning van Suwon wordt jouw inleg met x 3.55 keer het speelbedrag rijkelijk beloond. Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op gemiddeld x 3.20. Houdt jij het op een zege van Ulsan? Mochten de bezoekers van Suwon winnen, dan wordt jouw inleg direct x 1.91 keer meer waard.
De Zuid-Koreaanse K League wedstrijd Suwon – Ulsan Hyundai wordt gespeeld op zondag 17 mei om 9:30 uur (Nederlandse tijd) in het Suwon World Cup stadion te Suwon. Speel jij dit weekend mee met de competitie van onze landgenoot Dave Bulthuis? Laat de TOTO dan weten wat jouw voorspelling is en ga voor die hoogst mogelijke odd!

De beste Online Bookmakers