Overige
26/05/2020

Deense Superliga hervat met Aarhus GF tegen Randers FC

Deense Superliga hervat met Aarhus GF tegen Randers FC
Terwijl het in Nederland nog altijd niet zeker is of de Eredivisie wordt hervat, wordt deze week wel de Deense Superliga opnieuw opgestart. Voor Aarhus GF, waar onze landgenoot Kevin Diks speelt, zijn er nog drie duels af te handelen. Komende donderdag zal dat tegen Randers FC zijn en Koning TOTO laat ook voor het voetbal in Denemarken de odds flink oplopen!  

Aarhus-trainer David Nielsen: “Onszelf klaarmaken voor Randers FC”

Ook in Denemarken worden de duels in een leeg stadion afgewerkt. Aarhus-trainer David Nielsen weet nog niet of zijn team al klaar is voor eerste wedstrijd na de onderbreking. “We hebben geen idee hoe onze vorm zich verhoudt tot andere teams, dus ik weet het niet wat ik kan verwachten. Het gaat erom dat we onszelf klaarmaken om tegen Randers te spelen. En dan moeten we zien. We moeten kunnen optreden met en zonder toeschouwers”, zegt Nielsen nog.

“We weten niet hoe het tegen Randers zal zijn”

De trainer geeft toe dat een vol stadion heel wat doet met de mentaliteit van zijn spelers. “Er zijn wedstrijden waar we onze fans hard bij nodig hadden. We moeten ons gewoon mentaal goed houden. We weten niet hoe het tegen Randers FC zal zijn. Het wordt weer een hele nieuwe ervaring”, aldus Nielsen.

Kevin Diks: “Het ging net de goede kant op”

Oud-Feyenoorder Kevin Diks heeft lange tijd moeten herstellen van een knieband blessure. Net voor de corona-maatregelen maakte de 23-jarige verdediger weer wat speelminuten. “Het ging eindelijk de goede kant op. Ik had mijn ritme te pakken en stond in de basis. Maar toen kwam de coronacrisis”, aldus Diks die hunkert naar de geur van groen gras. “Ik ben hier heel tevreden en heb er ongelooflijk veel zin in.”

Randers-trainer Thomas Thomasberg: “Vol goede moed naar Aarhus”

Ook Randers-trainer Thomas Thomasberg maakt zijn team paraat voor de uitwedstrijd tegen Aarhus GF. De trainer moet in de laatste drie wedstrijden zijn ploeg nog naar een kwalificatieplek om Europees voetbal zien te loodsen. “We willen winnaars creëren en we spelen altijd om te winnen, dus we gaan vol goede moed naar Aarhus”, aldus Thomasberg.

Statistieken

Aarhus GF en Randers lopen een ronde achter en hebben nog drie wedstrijden tegoed. De ploeg van Kevin Diks staat derde met veertig punten en kan zich niet meer verder optrekken op de ranglijst. Toch zijn de negen punten die nog te halen zijn van cruciaal belang. De druk van onderaf is namelijk heel groot. Mocht AGF punten verliezen, dan kan het zomaar Europees voetbal voor volgend jaar missen. Randers FC staat zevende met 34 punten en kan ook nog voor de Europese kwalificatieronden spelen.

Head 2 Head

AGF staat dit seizoen hoger geklasseerd dan Randers, maar de onderlinge ontmoetingen gaven in het verleden wel aan dat Aarhus het thuis niet gemakkelijk heeft tegen de huidige nummer zeven van de Superliga. Aarhus won haar thuisduel tegen Randers FC voor het laatst in augustus 2015. Ook toen was het met 3-2 een felbevochten wedstrijd. Vorig seizoen werd het een 1-1 gelijkspel.

Huidige vorm Aarhus GF

Aarhus had in de Superliga een lange reeks ongeslagen duels opgebouwd, maar net voordat de corona-maatregelen ook in Denemarken van krijgt gingen, werd er verloren. Het was degradatieteam Silkeborg die Aarhus een kater bezorgde door met 2-1 in eigen huis te winnen. Dat was een enorme domper nadat Aarhus midweeks de kwartfinale van de Deense Landspokal beker had gewonnen met 1-4 van Esbjerg.

Huidige vorm Randers FC

In datzelfde bekertoernooi werd Randers FC die week verslagen door Sonderjyske (1-2). De uitschakeling in de kwartfinale van de Deense beker zorgt ervoor dat Randers alle zeilen bijzet in de resterende duels. Mocht Randers de zesde plek of hoger nog kunnen halen, dan kan de ploeg van trainer Thomasberg mee in de molen voor de voorronden van de Europa League. De oefenwedstrijd van vorige week tegen Vendsyssel belooft alvast veel goeds. Randers won met 2-1.

Lappenmand

De lappenmand van Aarhus is nog niet tot op de bodem leeg. Jesper Juelsgaard, Alexander Munksgaard, Zachary Duncan en Mustapha Bunda raakten voor de verplichte coronapauze geblesseerd en het is niet duidelijk of de spelers geheel fit zullen zijn als Randers op bezoek komt.Het is nog niet zeker of Andre Romer donderdag met zijn club Randers kan aantreden tegen Aarhus. De 26-jarige middenvelder moet ook oppassen niet geschorst te worden. Romer heeft namelijk al vier gele kaarten achter zijn naam staan.

Prognose

Wat ons betreft voorspellen wij dat deze wedstrijd weer een gelijkspel wordt. We vullen een 2-2 dus een X in op het wedstrijdformulier van Koning TOTO. De quotering hiervoor staat hoog ingedeeld. Ben jij benieuwd hoeveel jouw inleg waard kan worden? Onderstaand odds-overzicht geeft een indicatie van de quoteringen.

Quoteringen Aarhus GF – Randers FC

De hervatting van Deense competitie is voor Koning TOTO een goede reden voor de bookies om de quoteringen hoog in te schalen. De odd voor een zege van Randers FC is in het 1X2 spelsysteem met x 3.40 keer de inleg het hoogst ingeschaald. Bij een gelijkspel wordt er met x 3.25 keer de inleg niet veel minder uitgekeerd. Een zege van Diks met zijn ploeg levert je met x 2.09 keer het speelbedrag een ruime verdubbeling op.
De Deense Superliga Aarhus GF – Randers FC wordt gespeeld op donderdag 28 mei om 19:00 uur in het Ceres Park stadion te Aarhus. Boekt Diks met zijn ploeg na vijf jaar eindelijk weer een overwinning tegen Randers of verliest Aarhus in eigen huis? Laat jouw voetbalkennis er op los gaan en voorspel dit duel goed bij de TOTO.

De beste Online Bookmakers